Natto je velmi zdravé. Má specifickou chuť i vůni, "táhne se". Pro nás je jedna krabička na jedno jídlo skoro málo. Tolik nám chutná. Pokud jej chcete upravit snadno a rychle tradičním způsobem, tak vyzkoušejte tento recept. Takto upravujeme natto nejčastěji u nás doma. Nejrychlejší rychlovka a príma zpestření našich talířů. 

Ingredience
pro 4 porce
  • 1 jarní cibulku
  • 2 lžíce sojové omáčky
  • 1 kelímek natto

Jak připravit kondiment z natta

  1. Cibulku omyjeme a nasekáme nadrobno.
  2. Do misky vyklopíme obsah kelímku s nattem, přidáme nasekanou cibulku a sojovou omáčku.
  3. vidličkou směs našleháme. Když lehce napění a spojí se, je hotovo.

Praktické

  • Natto má specifickou chuť i vůni. Většina začátečníků z ní nední nadšená, však se také v překladu jedná o „zkažené boby“ 🙂 Nelekněte se, až budete nandavat natto na talíř. Potáhne se vám za lžící lepkavá nitka. Tak to přesně má být.

Kombinujeme

  • Natto nám zastupuje bílkoviny, takže stačí doplnit obilí a zeleninu a máme hotovo.

Děti

  • Takto připravený pokrm je vhodný pro děti od 2 let. Většinou jim však začne chutnat až později. Mě se osvědčilo nenutit, jedna ve čtyřech a druhá v sedmi letech mu přišly na chuť.

Hubneme do plavek online: Shoďte 5 kg za 14 dnů

Díky vašim receptům nemám chuť ani na brambůrky

Inka: Teda...Pár dní s vámi baštím (zatím jako začátečník), ale...

Ještě, že tento web existuje!

Lenka: Děkuji Vám. Za rady i za celý tento...

Je úžasné, jak jde váha sama dolů!

Jajabre: Zdravím všechny. Zítra to bude 14 dní. Koupila...

S vámi jsem získala pestrý, jednoduchý a lahodný jídelníček

Fpc: Jsem ráda, že jsem tyto stránky objevila těsně...

Díky kurzu již chápu souvislosti

Ilona: Jsem šťastná, že jsem si váš kurz koupila....

Dáváte mi pocit, že jsem doma

Tammy: Pocit, že jsem doma. Nebo u kámošky na...

Hlavní je ten pocit, jak se po kurzu cítím!

Alko: Splaskla jsem přes prsa o 6 cm, v...

Díky JJ jsem ušetřila, cítím se lépe, hubnu a lépe i vypadám!

Kateřina: Na JJ stravě jsem oproti normálnímu stravování ušetřila...

Jste prostě skvělí – vážím vás i vaší práce

Jára: Nesmírně si vážím vás i vaší práce, jste...

Inspirující kurz pro začátečníky

Lenka: Milá Evo, milá Helčo, ještě jednou vřelé díky za...

Podle tak nádherně popsaných postupů – to se to vaří!

ivlik: Vaření jde suprově, vzhledem k tomu že jsem...

To, co děláte, mě obohacuje, inspiruje a učí

Pavla: děkuji Vám za Vaši lásku k jídlu, díky níž...

Z jídel jsem nadšená, jedí to i moji chlapi

Maca.s.: Z jídel jsem úplně nadšená, už jsem dělala...

Úžasně zpracovaný kurz do naprostých deitalů

Ilona L.: Evi, váš kurz byl naprosto úžasný. Zpracovaný...

Jsem nabitá energií a pořád se usmívám

Spenito: Ahoj Ajko (a holky 🙂 ), líbí se...

Jsem ráda, že jsem na vás narazila v pravou chvíli

Mayf: Dobrý den, jsem rada, že jsme na vás...
  1. Dnes poprvé jsem ochutnala natto a jsem z něho nadšená. Je pravda, že je to síla, co se vůně týká, připomíná mi pěkně uleželý sýr a to je na tom báječné. Zvlášť, když jsem se vzdala mléčných výrobků. Jen mi je líto, že do práce (kanceláře) si ho k obědu opravdu vzít nemůžu. Leckdy stačí pickles…

    • Chápu. Kolegové v práci by jistě neměli pochopení. Když jsem prvně dělala natto, dala jsem ho do karbanátků kvůli „masové chuti“. Tehdy jsme měli malou Markétku, která si znakovala na záchod. Muž přišel z práce a pořád hledal zatoulaný bobek či pokakanou plenku…netušil, že původ pachu dostane na talíř! Ale chutnalo mu moc a za dva dny se byt vyvětral :-))

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

Předchozí článekS Markétou Šichtařovou, známou ekonomkou, nejen o jídle
Další článekTěstoviny s cuketovými proužky