Natto je velmi zdravé. Má specifickou chuť i vůni, "táhne se". Pro nás je jedna krabička na jedno jídlo skoro málo. Tolik nám chutná. Pokud jej chcete upravit snadno a rychle tradičním způsobem, tak vyzkoušejte tento recept. Takto upravujeme natto nejčastěji u nás doma. Nejrychlejší rychlovka a príma zpestření našich talířů. 

Ingredience
pro 4 porce
  • 1 jarní cibulku
  • 2 lžíce sojové omáčky
  • 1 kelímek natto

Jak připravit kondiment z natta

  1. Cibulku omyjeme a nasekáme nadrobno.
  2. Do misky vyklopíme obsah kelímku s nattem, přidáme nasekanou cibulku a sojovou omáčku.
  3. vidličkou směs našleháme. Když lehce napění a spojí se, je hotovo.

Praktické

  • Natto má specifickou chuť i vůni. Většina začátečníků z ní nední nadšená, však se také v překladu jedná o „zkažené boby“ :-) Nelekněte se, až budete nandavat natto na talíř. Potáhne se vám za lžící lepkavá nitka. Tak to přesně má být.

Kombinujeme

  • Natto nám zastupuje bílkoviny, takže stačí doplnit obilí a zeleninu a máme hotovo.

Děti

  • Takto připravený pokrm je vhodný pro děti od 2 let. Většinou jim však začne chutnat až později. Mě se osvědčilo nenutit, jedna ve čtyřech a druhá v sedmi letech mu přišly na chuť.

Hubneme do plavek online: Shoďte 5 kg za 14 dnů

Hlavním motivem pro mě bylo sdíleni a inspirace

Pavlína: Dámy, dobrý den. Pro mě je to dnes...

Měníte mi život k lepšímu

Pája: Ahoj, moc díky, v 50 mi měníte život...

Obdivuji pestrost ve vašich receptech

Romana: Prozatím se rozkoukávám, obdivuji pestrost, s kterou je...

Soyabella – mlékovar na výrobu rostlinných mlék a mnoho dalšího

Dobrý den, chci se zeptat na Soyabella – mlékovar na...

Moje okolie si hneď všimlo, že som sa nejak „zmenšila“ (Adriana)

Adriana: Milá Evka, chcela by som ti v prvom...

Konečně jím pořádně jídlo!

Michaela: Chci moc poděkovat za detox. Konečně jsem se...

Díky vašim receptům nemám chuť ani na brambůrky

Inka: Teda...Pár dní s vámi baštím (zatím jako začátečník), ale...

Kurz se mi líbí čím dál tím víc

Tereza: Ahoj Evi, na Vánočním detoxu jsem již po...

Inspirující kurz pro začátečníky

Lenka: Milá Evo, milá Helčo, ještě jednou vřelé díky za...

Vaření je rychlé, jednoduché a velmi chutné! Jsem vděčná, že jsem do toho šla.

Ivanavaokabu: Tolik nových chutí a tolik zeleniny jsem nesnědla...

Vaše chutná jídla obohatila náš stereotypní jídelníček

MoniVr: Dobrý den, mám za sebou polovinu kurzu a...

Zlepšilo se mi trávení a zhubla jsem (Zuzana)

Zuzana: Výzvu do plaviek som skončila včera. Viem, že...

Obleču konečně věci, které jsem nenosila už 7 let (Iveta)

Iveta: Ze shozených kil mám obrovskou radost, obleču věci,...

Díky za obrovskou inspiraci

Touto cestou chci Evě a Heleně poděkovat za záslužnou...

Jíme jinak mi dává smysl

Palmate: Děkuji za váš kurz. Studuji čínskou medicínu a...

Díky vám jsem začala vařit polévky – jsou tak chutné i rychlé na přípravu!

Marta: Milá paní Evo, chtěla bych Vám moc poděkovat za...
  1. Dnes poprvé jsem ochutnala natto a jsem z něho nadšená. Je pravda, že je to síla, co se vůně týká, připomíná mi pěkně uleželý sýr a to je na tom báječné. Zvlášť, když jsem se vzdala mléčných výrobků. Jen mi je líto, že do práce (kanceláře) si ho k obědu opravdu vzít nemůžu. Leckdy stačí pickles…

    • Chápu. Kolegové v práci by jistě neměli pochopení. Když jsem prvně dělala natto, dala jsem ho do karbanátků kvůli „masové chuti“. Tehdy jsme měli malou Markétku, která si znakovala na záchod. Muž přišel z práce a pořád hledal zatoulaný bobek či pokakanou plenku…netušil, že původ pachu dostane na talíř! Ale chutnalo mu moc a za dva dny se byt vyvětral :-))

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

Předchozí článekS Markétou Šichtařovou, známou ekonomkou, nejen o jídle
Další článekTěstoviny s cuketovými proužky