Domů > Zdravé recepty > Zelenina a saláty > Teplá

Pečená zeleninová strašidla

Uvařeno
bez lepku

Pomalu se nám už blíží Halloween, nalaďte se, připravte se a udělejte si třeba tyto jednoduchá pečená zeleninová strašidla!

Ingredience
pro 4 porce
  • 1 batát
  • 1 tuřín nebo vodnice
  • 1 červená řepa
  • špetka soli
  • 2 lžíce oleje
  • 1 lžíce tymiánu

Kdyby mi to někdo řekl, tak mu věřit nebudu, ale já to zažívám na vlastním těle! Začali jsme snídat zdravě a má to ne...

Jak připravit pečená strašidla

  1. Zeleninu zbavíme slupky a nakrájíme na tenčí kolečka.
  2. U batátu pomocí nože naznačíme obličeje a vyřízneme (viz foto výše).
  3. U tuřínu nebo vodnice pomocí nože uděláme tvar ducha a vyřízneme oči.
  4. Červenou řepu vykrojíme do tvaru klobouku, ale můžeme také vykrojit obličeje.
  5. Všechnu zeleninu naskládáme na plech, pokapeme olejem, posypeme solí a tymiánem a vše pomocí rukou smícháme, aby se olej dostal na každý kousek zeleniny.
  6. Pečeme cca 20 minut na 200°C.
  7. Podáváme s dipem nebo hummusem.

Praktické

  • Můžete využít i speciálních halloweenských vykrajovátek nebo třeba vykrajovátek na Vánoce – hvězdiček aj.
  • My podávali s křenovým dipem a hummusem.

Obměna

  • Strašidýlka můžete upéct také z dýně, kedlubny, vodnice, větší mrkve nebo petržele a jiné zeleniny.
  • Koření na strašidýlka můžete zvolit dle chuti (čerstvé nebo sušené bylinky, kořenící směsi, marinády) nebo nedávat žádné.

PS: Přemýšlíte jak zlepšit postavu a své zdraví?

Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !

Zdravé recepty, zdravé vaření a životní styl. Tisíce receptů zdarma. Co víme, sdílíme! :-)

Buďte první, kdo poděkuje za tento článek.

Buďte první, kdo napíše komentář