- 1 batát
- 1 tuřín nebo vodnice
- 1 červená řepa
- špetka soli
- 2 lžíce oleje
- 1 lžíce tymiánu
Jak připravit pečená strašidla
- Zeleninu zbavíme slupky a nakrájíme na tenčí kolečka.
- U batátu pomocí nože naznačíme obličeje a vyřízneme (viz foto výše).
- U tuřínu nebo vodnice pomocí nože uděláme tvar ducha a vyřízneme oči.
- Červenou řepu vykrojíme do tvaru klobouku, ale můžeme také vykrojit obličeje.
- Všechnu zeleninu naskládáme na plech, pokapeme olejem, posypeme solí a tymiánem a vše pomocí rukou smícháme, aby se olej dostal na každý kousek zeleniny.
- Pečeme cca 20 minut na 200°C.
- Podáváme s dipem nebo hummusem.
Praktické
- Můžete využít i speciálních halloweenských vykrajovátek nebo třeba vykrajovátek na Vánoce – hvězdiček aj.
- My podávali s křenovým dipem a hummusem.
Obměna
- Strašidýlka můžete upéct také z dýně, kedlubny, vodnice, větší mrkve nebo petržele a jiné zeleniny.
- Koření na strašidýlka můžete zvolit dle chuti (čerstvé nebo sušené bylinky, kořenící směsi, marinády) nebo nedávat žádné.
PS: Víte už jak na zdravé cukroví?
My na Jíme Jinak ano! Naučíme vás chutné cukroví - bez cukru a 100% rostlinné! 💖 Mrkněte jak nahradit cukr ve vánočním pečení nebo se seznamte s perfektním plánem pečení zdravého cukroví. A myslíme i na vás, kterým dělá starosti lepek. Ochutnejte některý ze 40 receptů na bezlepkové cukroví.
Buďte první, kdo napíše komentář