Pomalu se nám už blíží Halloween, nalaďte se, připravte se a udělejte si třeba tyto jednoduchá pečená zeleninová strašidla!
Ingredience
pro 4 porce
  • 1 batát
  • 1 tuřín nebo vodnice
  • 1 červená řepa
  • špetka soli
  • 2 lžíce oleje
  • 1 lžíce tymiánu

Jak připravit pečená strašidla

  1. Zeleninu zbavíme slupky a nakrájíme na tenčí kolečka.
  2. U batátu pomocí nože naznačíme obličeje a vyřízneme (viz foto výše).
  3. U tuřínu nebo vodnice pomocí nože uděláme tvar ducha a vyřízneme oči.
  4. Červenou řepu vykrojíme do tvaru klobouku, ale můžeme také vykrojit obličeje.
  5. Všechnu zeleninu naskládáme na plech, pokapeme olejem, posypeme solí a tymiánem a vše pomocí rukou smícháme, aby se olej dostal na každý kousek zeleniny.
  6. Pečeme cca 20 minut na 200°C.
  7. Podáváme s dipem nebo hummusem.

Praktické

  • Můžete využít i speciálních halloweenských vykrajovátek nebo třeba vykrajovátek na Vánoce – hvězdiček aj.
  • My podávali s křenovým dipem a hummusem.

Obměna

  • Strašidýlka můžete upéct také z dýně, kedlubny, vodnice, větší mrkve nebo petržele a jiné zeleniny.
  • Koření na strašidýlka můžete zvolit dle chuti (čerstvé nebo sušené bylinky, kořenící směsi, marinády) nebo nedávat žádné.

Zkuste náš nový online kurz Super Saláty

Dělejte saláty jako šéfkuchař!

Jak to vidíte vy? Napište komentář.

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

Předchozí článekDýňový chléb z kvásku
Další článek4 nechutně zdravé dobroty na Halloween