- balíček seitanu natural (pšeničné maso)
 - zázvor (cca 3 cm silný kousek)
 - 2 stroužky česneku
 - 1 cibule
 - kmín
 - rostlinný olej
 - 1 hrnek horké vody
 - 3 lžíce sójové omáčky
 
Jak připravit pečený seitan
- Do vymazaného pekáčku položíme plátky seitanu tak, aby se nepřekrývaly.
 - Pokryjeme je proužky cibule a plátečky česneku, okmínujeme.
 - Zázvor nastrouháme na struhadle najemno a vymačkáme šťávu do hrnku horké vody. Zbylou část zázvoru nepoužíváme.
 - Do hrnku s vodou a zázvorem přidáme 3 lžíce sójové omáčky a zalijeme vzniklou marinádou seitanové plátky.
 - V troubě zahříváme pod pokličkou přibližně 15 minut při teplotě 180°C, pak plátky otočíme, dáme je na cibuli a odkryté dopečeme do zlatova.
 - Vypečenou šťávu použijeme na dochucení přílohy.
 
Objev jak ozdravit jídelníček pro lepší postavu a zdraví teď hned!
Chci začít 100% ZDARMA
    Praktické
- Pokud chceme, aby se plátky opekly trochu do křupava, dáme marinádu jen do jejich polovičky, jinak budou ve vodě plavat a bude trvat dlouho, než se voda odpaří. Výsledné plátky pak budou mokré a měkké. Případně můžeme na závěr zapnout horkovzduch a gril.
 - Pro bezlepkovou verzi použijte bezlepkový seitan nebo místo seitanu použijte tofu či tempeh.
 - Pro verzi bez sóji více osolte a vynechte sójovou omáčku nebo použijte místo sójové hrachovou, pohankovou, cizrnovou apod. Místo tofu dejte cizrnové tofu nebo domácí nesójový tempeh (čočkový, hrachový, cizrnový apod.).
 
Obměna
- Místo seitanu natural můžete použít již ochucený seitan special, bude mu stačit kratší doba úpravy.
 - Místo v troubě můžete seitan připravit na pánvičce.
 - Změnou koření docílíme jiné chuti a vůně „masa“. Vyzkoušejte také s tymiánem, rozmarýnem nebo červenou paprikou.
 - Místo seitanu můžete koupit i jiné alternativy masa, ale pozor na složení, aby neobsahovalo éčka, barviva, sójovou mouku apod. Seitan je zdravá alternativa bílkoviny, pokud nemáme celiakii, a při dobré úpravě krásně nahradí maso.
 
PS: Přemýšlíš, co uvařit pro lepší postavu?
Pojď to zjistit! 😁 Tisíce lidí shodily 5 kg za 14 dní - zdravě, bez deficitu, dřiny a chemie. Jak to? Máme totiž chutný hubnoucí jídelníček, který tě zbaví zadržované vody a nastartuje tvůj metabolismus. Naskoč do letní výzvy a začni!

Komentáře
S knedlíkem z ovesných vloček a křenovou omáčkou z petržele 🙂
Mnaaaaam , ten zázvor jsem nastrouhala a dala cely nejen šťávu, Žáková mnamkaaaaaa ♥️