Hutná polévka která zasytí a zahřeje. Kombinace zázvoru a kokosového krému má v této polévce výraznou pikantní chuť.

Ingredience
pro 4 porce
  • 3 lžíce oleje
  • sůl
  • 1 cibule
  • 1 mrkev
  • 1 petržel
  • kousek celeru
  • 2 hrnky uvařených fazolí
  • 3 PL kokosového krému (není nutné)
  • 5 cm zázvoru
  • lžička majoránky
  • 3/4 litru zeleninového vývaru nebo horké vody
  • umeocet

Jak připravit polévku z fazolí

  1. Dáme ohřát zeleninový vývar a nakrájíme cibuli a zbylou zeleninu na větší kostky.
  2. Na dno kastrolu dáme olej, rozpálíme a přidáme cibuli a sůl. Maličko orestujeme a přidáme zbývající zeleninu a ještě pár minut opékáme.
  3. Vše zalijme vývarem, přidáme uvařené fazole a necháme cca 10 minut vařit pod pokličkou. Ke konci varu přidáme majoránku.
  4. Polévku rozmixujeme tyčkovým mixérem dohladka, přidáme kokosový krém a trochu umeocta, vymačkanou šťávu ze zázvoru a ještě chvilku mixujeme. Ochutnáme a eventuálně dochutíme umeoctem.
  5. Podáváme zdobené semínky a pokud máme tak i petrželkou.

Praktické

  • Zeleninu nemusíte pečlivě krájet na stejné kousky, krájejte klidně na větší, stejně se rozmixuje.

Obměna

  • Zelenina byla dána aktuálním stavem v lednici, ale skvělé jsou i jiné kombinace.
  • Fazole můžete použít jakékoliv, které zrovna máte po ruce (červené, bílé, černé aj.).

Děti

  • Takto připravená polévka je vhodná pro děti od 1,5 roku, pokud ubereme dochucovadla, nedáme zázvor a kokosový krém. Děti do 2 let mohou stejnou polévku

Hubneme do plavek online: Shoďte 5 kg za 14 dnů

Jste všichni tak milí, díky za podporu!

Annakrata: Jste všichni tak milí, já myslela,že moje zážitky...

Jsem v klubu již 3. rokem a je k nezaplacení!

Marie J: děkuji za Váš úžasný web. V klubu...

Po 6. dni mi splasklo břicho

Market: Dnes 6. den, váha šla krásně dolů o...

Překvapilo mě, jak je jídlo rychle hotové

Pavlína: Velice příjemně mě překvapilo, jak je jídlo rychle...

Absolutně luxusní koprovka, po které mě nebolí břicho

Pstoklask: Absolutně luxusní koprovka, po které mě (konečně!) nebolí...

Stal se zázrak. Dcera je nadšená z jídla

Trundova: Večer dcera (10 roků) snědla zbylou svíčkovou a...

Manžel si ani nevšiml, že jíme jinak

Alena.brunova: Před pár dny mne manžel načapal u monitoru, odkud...

Děkuji, že JJ děláte s láskou a obrovským nadšením

Žaneta: Moc se mi Vaše stránky líbí, je vidět,...

Doslova hltám všechny nové články!

Zdenka N.: Poslední dobou hltám vaše nové články, jsou super!...

Jsem na vašich stránkách závislá

Miluše: Miluji Jíme Jinak! Jsem na vašich stránkách závislá...

Zamilovala jsem se do česnekové pomazánky

Vendtechman: Prave jsem se zamilovala do dnesni cesnekove pomazánky...

JJ je pro mě hodnotným zdrojem věrohodných informací

Katka: Ačkoliv maso a vajíčka mám moc ráda, články...

V lednici máme týden starou šunku: nikdo už ji nechce!

Veronika: Ja mám rôzne stravovacie omedzenia, takže pre mňa bol...

Přidala se ke mně i kolegyně z práce

Hanina515: Nemám ani extra chutě, když dětem peču klasickou buchtu,...

Největší hubnutí nastalo po vysazení cukru a bílého pečiva

Mrask: Dobrý den, začala jsem asi 14 dní před...

Díky vám jsem objevila jiný styl přípravy a stravování

Štěpánka: Postupně se pročítám a sepisuji nákupní seznam. Zkouším a...
  1. Bože, to je dobré! Zatím jsem trochu podezíravá k těm kokosovým mlékům a zázvorům a umeoctům, ale oblibuji si je čím dál víc a kolikrát jsem z výsledků vaření Jíme-jinak-receptů úplně unešená. Děkuji!

    • To jste nás pobavila, Heluso, začátky s umeoctem si pamatujeme moooc dobře. A dnes bez něj nedáme ani ránu 🙂 Díky za zprávu!

    • Také si jeśtě velmi živě pamatuji začátky s umeoctem i misem.. Teď je umáč, jak mu tu říkáme, pro mne v kuchyni nepostradatelný 🙂 teď jsem dělala variaci této polévky s řepou a cizrnou , taky mňamka ;).

  2. Jak prosím vás mačkáte čerstvou šťávu ze zázvoru? Je to celé takové vláknité a lisem na česnek mi to vymaluje kuchyň 🙂

  3. Vynikající.Jsem největší milovník polévek v rodině,upravila jsem krájení podle chuti cibuli najemno,celer,petržel nastrouhaný a mrkev na podélna kolečka na závěr lehce pomixováno- pro holky jen s umeoctem-dojídala jsem zbytky a pro sebe jsem si ulila do termosky,protože studené mi to nechutná,vývar kombinace z fazolí a zeleniny a se zázvorem teda fakt skvost :O))))).takhle jsem si dlouho nepošmákla.Kokosový krém jsem vynechala…děkuju.

  4. Výborné. Chuť zázvorové šťávy a kokosu je lahodná. Rozhodla jsem se pro konzistenci omáčky, k tomu vytvarovala kulaté knedlíčky z krup, bulguru a lněného semínka. Talíř doplněn klasicky zeleninou a semínky. No co vám budu dál vyprávět, moc jsme si pochutnali.

  5. Zobrazit 3 komentáře

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

Předchozí článekNishime – zelenina vařená ve vrstvách
Další článekDatlové kuličky