Hutná polévka která zasytí a zahřeje. Kombinace zázvoru a kokosového krému má v této polévce výraznou pikantní chuť.
Ingredience
pro 4 porce
  • 3 lžíce oleje
  • sůl
  • 1 cibule
  • 1 mrkev
  • 1 petržel
  • kousek celeru
  • 2 hrnky uvařených fazolí
  • 3 PL kokosového krému (není nutné)
  • 5 cm zázvoru
  • lžička majoránky
  • 3/4 litru zeleninového vývaru nebo horké vody
  • umeocet

Jak připravit polévku z fazolí

  1. Dáme ohřát zeleninový vývar a nakrájíme cibuli a zbylou zeleninu na větší kostky.
  2. Na dno kastrolu dáme olej, rozpálíme a přidáme cibuli a sůl. Maličko orestujeme a přidáme zbývající zeleninu a ještě pár minut opékáme.
  3. Vše zalijme vývarem, přidáme uvařené fazole a necháme cca 10 minut vařit pod pokličkou. Ke konci varu přidáme majoránku.
  4. Polévku rozmixujeme tyčkovým mixérem dohladka, přidáme kokosový krém a trochu umeocta, vymačkanou šťávu ze zázvoru a ještě chvilku mixujeme. Ochutnáme a eventuálně dochutíme umeoctem.
  5. Podáváme zdobené semínky a pokud máme tak i petrželkou.

Praktické

  • Zeleninu nemusíte pečlivě krájet na stejné kousky, krájejte klidně na větší, stejně se rozmixuje.

Obměna

  • Zelenina byla dána aktuálním stavem v lednici, ale skvělé jsou i jiné kombinace.
  • Fazole můžete použít jakékoliv, které zrovna máte po ruce (červené, bílé, černé aj.).

Děti

  • Takto připravená polévka je vhodná pro děti od 1,5 roku, pokud ubereme dochucovadla, nedáme zázvor a kokosový krém. Děti do 2 let mohou stejnou polévku

JJ je pro mě hodnotným zdrojem věrohodných informací

Katka: Ačkoliv maso a vajíčka mám moc ráda, články...

Mám ohromnou radost, že hubnu

Kateřina: Začátkem ledna jsem se přihlásila do kurzu "hubneme...

Nevěřila jsem, že jídlo může být tak chutné

Holajna: Dnes jsem uvařila první jídlo. Všechno bylo vynikající....

S vámi je očista vždy příjemnější

Iva: Každý rok si říkám, že budu šetřit a...

Cítím se skvěle a moje tělo nasává živiny

Iva: Dobrý den, jsem velice překvapena! Moje tělo reaguje...

Vstávám teď tak, že vyskakuju z postele

KatkaM.: Cítím se báječně a nejsem unavená a opuchlá....

Obdivuji pestrost ve vašich receptech

Romana: Prozatím se rozkoukávám, obdivuji pestrost, s kterou je...

Díky vám mohu něco udělat pro zdraví sebe i svých blízkých

Zdeňka H.: Velice ráda vařím z Vašich receptů, naposledy to...

Už nemám chutě na sladké ani na maso…

Jitchramost: Cítím se skvěle, jsem překvapená, kolik mám energie...

Velký dík za kurz

Jana: Paní Evičko a Heleno, velký dík za kurz vánoce...

Jsem vděčná za tuto stravu

Iva: Tento druh stravy mě přináší velký kus klidu,...

9 kilo dole, odběr krve super, bez pilulek

Mirka: Vaše stránky jsem okukovala delší dobu,ale až v únoru...

Už si nedovedu představit talíř bez zeleniny

Marie: Jídla mi moc a moc chutnají! Dole 2...

Jak krásný je svět, když máte zdraví

Vladka: Holky, chci Vám napsat krátký komentář. Byla jsem...

S JJ mám zaručenou jak pestrost, tak i že si pochutnáme

Martina: Tak když už je ta neděle, dopřála jsem...

Hlavní je ten pocit, jak se po kurzu cítím!

Alko: Splaskla jsem přes prsa o 6 cm, v...

Jste unavená a vyčerpaná? Posilte v zimě ledviny

Nastartujte imunitu a vyhněte se nemocem.

Je to snadné. Zjistěte, jak na to.

Stáhnout ZDARMA

  1. Bože, to je dobré! Zatím jsem trochu podezíravá k těm kokosovým mlékům a zázvorům a umeoctům, ale oblibuji si je čím dál víc a kolikrát jsem z výsledků vaření Jíme-jinak-receptů úplně unešená. Děkuji!

    • To jste nás pobavila, Heluso, začátky s umeoctem si pamatujeme moooc dobře. A dnes bez něj nedáme ani ránu 🙂 Díky za zprávu!

    • Také si jeśtě velmi živě pamatuji začátky s umeoctem i misem.. Teď je umáč, jak mu tu říkáme, pro mne v kuchyni nepostradatelný 🙂 teď jsem dělala variaci této polévky s řepou a cizrnou , taky mňamka ;).

  2. Jak prosím vás mačkáte čerstvou šťávu ze zázvoru? Je to celé takové vláknité a lisem na česnek mi to vymaluje kuchyň 🙂

  3. Vynikající.Jsem největší milovník polévek v rodině,upravila jsem krájení podle chuti cibuli najemno,celer,petržel nastrouhaný a mrkev na podélna kolečka na závěr lehce pomixováno- pro holky jen s umeoctem-dojídala jsem zbytky a pro sebe jsem si ulila do termosky,protože studené mi to nechutná,vývar kombinace z fazolí a zeleniny a se zázvorem teda fakt skvost :O))))).takhle jsem si dlouho nepošmákla.Kokosový krém jsem vynechala…děkuju.

  4. Výborné. Chuť zázvorové šťávy a kokosu je lahodná. Rozhodla jsem se pro konzistenci omáčky, k tomu vytvarovala kulaté knedlíčky z krup, bulguru a lněného semínka. Talíř doplněn klasicky zeleninou a semínky. No co vám budu dál vyprávět, moc jsme si pochutnali.

  5. Zobrazit 3 komentáře

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

Předchozí článekNishime – zelenina vařená ve vrstvách
Další článekDatlové kuličky