- 1 kedlubna
- 1 mrkev
- 1 cibule
- 1 hrst česnáčku, kopřiv a bršlice
- 1 lžíce červené řasy dulce
- 2 lžíce drobných rýžových těstovin
- 1 stonek libečku
- 3/4 litru zeleninového vývaru (horké vody)
- špetka soli
- koření: 1/2 lžičky mletého kmínu, 1 bobkový list
- sojová omáčka podle chuti
- umeocet podle chuti
- olej
- Dáme ohřát vývar, oloupeme cibuli a omyjeme zeleninu.
- Uvaříme těstoviny podle návodu na obalu.
- Cibuli pokrájíme na kostičky, mrkev nastrouháme na hrubo, kedluben na větší kostky.
- Na dně hrnce rozpálíme olej, přidáme na něj cibuli, sůl a krátce orestujeme.
- Přidáme zbylou zeleninu a koření a opět krátce společně orestujeme.
- Zalijeme vývarem a na mírném ohni vaříme cca 15 minut.
- Odstavíme, přidáme uvařené těstoviny, nasekanou divokou zeleninu, řasu a libeček.
- Pokud je potřeba, přidáme podle chuti umeocet nebo trošku sojové omáčky.
Obměna
- Místo sojové omáčky můžeme dát miso pastu.
- Divoké bylinky můžeme vynechat, nahradit jinými bylinkami či zeleninou.
- Těstoviny můžeme vynechat nebo nahradit uvařeným obilím.
Děti
- Polévka je vhodná už pro nejmenší děti, pouze do roka nedáváme sůl, sojovou smetanu a umeocet do 2 let všechny tyto ingredience mírně. Od 2 let mohou jíst děti stejnou polévku s námi.
PS: Víte už jak na zdravé cukroví?
My na Jíme Jinak ano! Naučíme vás chutné cukroví - bez cukru a 100% rostlinné! 💖 Mrkněte jak nahradit cukr ve vánočním pečení nebo se seznamte s perfektním plánem pečení zdravého cukroví. A myslíme i na vás, kterým dělá starosti lepek. Ochutnejte některý ze 40 receptů na bezlepkové cukroví.
Komentáře
Vynikající polevka ♥️ mnam
Plha se hlásí – v ingrediencich chybí olej a v postupu chybí kdy přidáme těstoviny ♥️ my zkušení víme 😂 ale začátečník ….. ♥️