- 1 fialový batát
- 1 červená cibule
- olej
- 1/2 lžičky černých hořčičných semínek
- 1/2 lžičky kmínu
- asafoetida
- 1 sklenička rýžových vloček
- sůl
- sušené listy kari
- umeocet
- čerstvá petrželka
- čerstvá jarní cibulka
- čerstvá chilli paprička
- kešu oříšky
- citrón
Jak připravit kořeněný talíř s fialovým batátem
- Na pánev nalijte olej, přidejte cibuli nakrájenou na kostičky, všechno koření, kari listy a batát nakrájený na malé kostičky. Jemně osmahněte, abyste aktivovali koření a cibuli.
- Přidejte trochou umeocta, který slouží ke zvýraznění krásné fialové barvy. Podlijte trochou vody, osolte, promíchejte a zvolna duste pod pokličkou, aby batáty změkly.
- Zatímco se batát dusí, namočte na pár minut rýžové vločky. Opláchněte je.
- Přidejte vločky do pánve, pokud je nutné, přidejte trochu vody, přikryjte pokličkou a duste dalších pár minut.
- Kokos a kešu opražte každé zvlášť na suché pánvi.
- Nakrájejte jarní cibulku, petrželku a pár kousků nepříliš pikantní chilli papričky.
- Podávejte, posypte kokosem, kešu, jarní cibulkou, petrželkou a papričkou, zakápněte citrónovou šťávou a vychutnejte si toto dobré jídlo z batátů.
Praktické
- Doba dušení batátů bude záležet na velikosti a kvalitě zeleniny.
- Umeocet krásně zvýrazní fialovou barvu batátu.
Obměna
- Pokud neseženete fialový batát, použijte klasický oranžový.
Děti
- Vhodné pro děti od 2 let, ale uberem olej a sůl a vynecháme pikatní koření a chilli pap
PS: Jde zdravě hubnout a normálně jíst?
Pojď to zjistit! 😁 Tisíce lidí shodily 5 kg za 14 dní - zdravě, bez deficitu, dřiny a chemie. Jak to? Máme totiž chutný hubnoucí jídelníček, který tě zbaví zadržované vody a nastartuje tvůj metabolismus. Naskoč do letní výzvy a začni!
Buďte první, kdo napíše komentář