Domů > Zdravé recepty > Zelenina a saláty

Purple batata poha

Uvařeno
bez lepku
bez vajec

Fialový batát obsahuje velké možné množství antioxidantů a proto ho konzumuji s velkou radostí. Vyzkoušejte ho v tomto kořeněném voňavém pokrmu a dejte vědět, jak vám chutnalo.

Ingredience
  • 1 fialový batát
  • 1 červená cibule
  • olej
  • 1/2 lžičky černých hořčičných semínek
  • 1/2 lžičky kmínu
  • asafoetida
  • 1 sklenička rýžových vloček
  • sůl
  • sušené listy kari
  • umeocet
  • čerstvá petrželka
  • čerstvá jarní cibulka
  • čerstvá chilli paprička
  • kešu oříšky
  • citrón

S Jíme Jinak jsem od jara loňského roku shodila 10 kg. Protože jsem si na sobě ověřila, že zdravá strava má smysl a v...

Jak připravit kořeněný talíř s fialovým batátem

  1. Na pánev nalijte olej, přidejte cibuli nakrájenou na kostičky, všechno koření, kari listy a batát nakrájený na malé kostičky. Jemně osmahněte, abyste aktivovali koření a cibuli.
  2. Přidejte trochou umeocta, který slouží ke zvýraznění krásné fialové barvy. Podlijte trochou vody, osolte, promíchejte a zvolna duste pod pokličkou, aby batáty změkly.
  3. Zatímco se batát dusí, namočte na pár minut rýžové vločky. Opláchněte je.
  4. Jak si v zimě dobít své životní baterie?
    Stáhni si z Jíme Jinak jídelníček pro regeneraci ledvin!
    Stáhnout 100% ZDARMA
  5. Přidejte vločky do pánve, pokud je nutné, přidejte trochu vody, přikryjte pokličkou a duste dalších pár minut.
  6. Kokos a kešu opražte každé zvlášť na suché pánvi.
  7. Nakrájejte jarní cibulku, petrželku a pár kousků nepříliš pikantní chilli papričky.
  8. Podávejte, posypte kokosem, kešu, jarní cibulkou, petrželkou a papričkou, zakápněte citrónovou šťávou a vychutnejte si toto dobré jídlo z batátů.

Praktické

  • Doba dušení batátů bude záležet na velikosti a kvalitě zeleniny.
  • Umeocet krásně zvýrazní fialovou barvu batátu.

Obměna

  • Pokud neseženete fialový batát, použijte klasický oranžový.

Děti

  • Vhodné pro děti od 2 let, ale uberem olej a sůl a vynecháme pikatní koření a chilli pap

PS: Co vařit v zimě pro dobítí svých životních baterií?

Stáhni si zdarma zimní jídelníček pro regeneraci ledvin. !

Ráda bych ukázala lidem, že veganská strava není jednotvárná, nudná a chudá, jak si bohužel mnoho lidí myslí. Jídlo pro mě má být zdravé a ne jednotvárné, skoro nemocniční. Mé recepty jsou určeny pro ty, kterým vaření z kvalitních ingrediencí, přináší radost, pro ty, co se nebojí experimentovat a chtějí poznat nové chutě, pro ty, pro ty co si rádi u sporáku hrají, pro ty co nepotřebují zasytit jen žaludek, pro ty co si najdou čas pro sebe i svojí rodinu a nebojí se do vaření investovat trochu času. Jste připraveni opustit vaší komfortní zónu? PS. Všechny fotografie v mých článcích a receptech jsou moje, nejsou stáhnuté z jiných webů, jsou to fotky jídel, které jsem připravila a fotila osobně.

5 lidí už poděkovalo za článek.

Buďte první, kdo napíše komentář

Schovat štítky

Vyzkoušejte také

Květák s cizrnou v lepivé omáčce

Pro milovníky koření, indické kuchyně a improvizovaných receptů. Nelekejte se ingrediencí, snažte se nic nevynechat, právě koření dává obyčejnému jídlu tu ...

Dal Palak (špenátový dhál)

Pro milovníky indické kuchyně, koření a rychlého vaření.

Fazolová smaženice

Proč je tento recept pojmenován smaženice pochopíte hned, jak jídlo ochutnáte. Je to bašta, kterou budete mít připravenou během chvilky a navíc si na ní bá...
14
1

Vločková indická kaše

Rychlá a bezlepková vločková kaše s vůní Indie.

Goli Idli

Velmi chutné jídlo indické kuchyně, jemné kuličky z rýžové mouky, které jsou skvělé například jako příloha k různým omáčkám.

Kořeněný květák na zahřátí

Krásný zahřívající pokrm s jednou nečekanou ale velmi chutnou ingrediencí, která z obyčejného květáku dělá luxusní. Jídlo je velice jednoduché na přípravu ...