Na korpus a drobenku:
- 1.5 hrnku mletých ovesných vloček (nemusí být na mouku)
- 1 hrnek pohankové mouky
- 0.5 hrnku rýžového oleje
- 4 lžíce rýžového sirupu
Na tofu “tvaroh”:
- 2 tofu natural
- 1 lžička vanilky
- 4 lžíce rýžového sirupu
- šťáva z 1/2 citrónu
- trocha rýžového/kokosového mléka
- 4 lžíce maizeny/kukuřičného škrobu
- meruňky/broskve/jiné ovoce
Jak připravit meruňkový “tvarohový” koláč
- Nejdříve si vytvoříme korpus – smícháme všechny ingredience a pořádně propracujeme v těsto (Pokud je těsto příliš sypké, přidáme ještě trochu oleje nebo rýžový sirup.)
- Těsto natlačíme do pečícím papírem vyložené formy a část si necháme na „drobenku“.
- Připravíme si tofu “tvaroh” – smícháme všechny ingredience a směs rozmixujeme to hladkého krému.
- Krém navrstvíme na dortový korpus, poklademe nakrájeným ovocem a zasypeme zbytkem drobenky.
- Koláč pečeme zhruba 45 minut na 180°C.
Děti
- Tento dezert je vhodný pro děti od 2 let.
PS: Pojďme vařit podle jarního jídelníčku!
🌷 Jaro je tu - nový začátek. Pojďte kuchtit 🍲 skvělá a svěží rostlinná jídla 🌱, pochutnat si, pročistit si tělo a zlepšit náladu v prima partě 🤗. Naskočte s námi na 8 týdenní Jarní očistu. Jsme s vámi živě, pomůžeme a podpoříme! ❤
Komentáře
Ještě pohled na celek 🙂
Tento koláč je tak jednoduchý a přitom ták dobrý 🙂