Domů > Zdravé recepty > Polévky > Obědové

Veganská krémová polévka ze zeleného chřestu

Uvařeno
bez sóji
sezóna jaro

Chřest jsem objevila vloni a letos se ho nemohu nabažit.

Ingredience
pro 4 porce
  • svazek zeleného chřestu (půl kila)
  • 3 polévkové lžíce jemných ovesných vloček
  • 1 litr zeleninového vývaru nebo horké vody
  • rostlinná smetana
  • umeocet
  • olej
  • 2 šalotky
  • sůl
  • na ozdobení: petrželka, gomasio

Po jídle mi bývalo na zvracení. Měla jsem pocit, že mám břicho zevnitř oteklé. Lékaři žádnou alergii nenašli, prý je ...

4.5

Jak uvařit chřestovou polévku

  1. Ohřejeme zeleninový vývar.
  2. Chřest očistíme a odřízneme zdřevnatělé stonky.
  3. Chřest nakrájíme na větší kusy, šalotku na kostičky.
  4. V hrnci rozpálíme olej, přidáme šalotku a trochu soli a společně chvilku restujeme.
  5. Jak si v zimě dobít své životní baterie?
    Stáhni si z Jíme Jinak jídelníček pro regeneraci ledvin!
    Stáhnout 100% ZDARMA
  6. Do hrnce přilijeme ohřátý vývar a přidáme ovesné vločky a chřest a vaříme asi 15 minut.
  7. Vypneme oheň, rozmixujeme pomocí tyčkového mixéru do hladka.
  8. Přidáme trochu rostlinné smetany, dochutíme umeoctem a můžeme podávat.
  9. Ozdobíme zelenou petrželkou a posypeme gomasiem.

Praktické

  • Zelený chřest se nemusí loupat, stačí odříznout zdřevnatělé konce.
  • Konce se hodí do zeleninového vývaru.
  • Polévku můžete uvařit i z bílého chřestu, ale ten je potřeba oloupat.

Děti

Polévka je vhodná pro děti od 1,5 roku, ale šetříme dochucovadly a solíme jen malinko.

    PS: Co vařit v zimě pro dobítí svých životních baterií?

    Stáhni si zdarma zimní jídelníček pro regeneraci ledvin. !

    Zdravé recepty, zdravé vaření a životní styl. Tisíce receptů zdarma. Co víme, sdílíme! :-)

    17 lidí už poděkovalo za článek.

    Komentáře

    Jarní 🌤️🌱 pohlazení 👌

    Mila Beata
    19. 9. 2024

    Minule byl recept na polevku ze zeleného chřestu a já zrovna musela zpracovat bílý , a dnes mám zase jenom zelený 😂♥️
    Mnaaaaaaqaam ♥️

    Ukázat další komentáře
    Schovat štítky

    Vyzkoušejte také

    Pečená velikonoční nádivka z jáhel s uzeným (vegan)

    Pečená velikonoční nádivka je sama o sobě kompletním jídlem. Je poměrně rychle hotová a chutná i těm, kdo rádi klasickou nádivku s vejcem a masem. Uzený te...

    Jemný kopřivový krém s koprem

    Z každé procházky se vracíme s nějakým úlovkem. Ráno to byl košík kopřiv, takže k obědu byl výborný jemný kopřivový krém. Byla to rychlovka  – rychle...

    Luxusní krémová polévka s restovaným rozmarýnovým chřestem

    Krémové polévky jsou pro nás slavnostní záležitost. A dnes jsme si ji udělali naprosto luxusní – přidali jsme do ní restovaný chřest na rozmarýnu.

    Kvásková cibulačka

    Cibulačka patří mezi naše oblíbené polévky. Tahle s kváskem je příjemně nakyslá a patří mezi naše nejoblíbenější. Je rychlá a jednoduchá, dělám ji i pro ná...

    Celerová polévka s koprem

    Tahle smetanová polévka s čerstvým koprem je rychle hotová a u nás doma patří k oblíbeným, které se nikdy nepřejí. Když ji uděláte hustější, můžete ji podá...

    Dršťková polévka z běločechravky

    Vynikající polévka z houby, která chutná podobně jako hlíva. Běločechratka obrovská (Leucopaxillus giganteus) je známá svými antibakteriálními účinky proti...