Pohár patří k létu ale nemusí být nutně zmrzlinový, aby osvěžil.
Ingredience
pro cca 4 poháry
  • 50 g loupaných mandlí
  • 1 a půl hrnku uvařené bílé nebo celozrnné rýže (můžeme použít i jakékoli jiné druhý včetně rýže natural)
  • 2 obalené polévkové lžíce sladu (případně kukuřičného nebo rýžového sirupu)
  • voda podle potřeby
  • pár zrníček s kustovnice na ozdobu (není nutná)
  • 2 jablka
  • 40 g hrozinek
  • 50 ml vody
  • špetka soli
  • 1/4 lžičky agaru
  • špetka skořice
  • 1 hřebíček
  • špetka kardamomu

Jak na mandlový krém

  1. Mandle rozmixujeme na co nejmenší kousky, ideálně na prach, pokud máte kvalitní mixér, ale nevadí když budou trochu větší kousky.
  2. Přidáme uvařenou rýži a slad nebo sirup a rozmixujeme do hladka.
  3. Vody dáme tolik, aby směs měla krémovitou konzistenci.

Jak na jablečné pyré

  1. Omyjeme a vykrájíme jablka, nakrájíme na kostky.
  2. Dáme vařit do vody se špetkou soli, rozinkami, agarem a kořením.
  3. Vaříme na mírném ohni pod pokličkou cca 15 minut do změknutí jablek.
  4. Odstavíme, vyndáme hřebíček a rozmixujeme ponorným mixérem na pyré.

Jak na vrstvený pohár

  1. Nejprve dáme vařit jablečné pyré.
  2. Připravíme si mandlový krém.
  3. Do poháru dáme na dno trochu jablečného pyré, další vrstvu dáme mandlový krém.
  4. Vrstvy střídáme, utvoříme alespoň čtyři.
  5. Pohár ozdobíme kustovnicí nebo jiným ovocem.
  6. V létě podáváme vychlazené, ale v zimě klidně i teplé.

Praktické

  • Použijte průsvitné sklenice, aby byly vidět vrstvy poháru.

Obměna

  • Místo jablek můžete použít jakékoliv jiné sezónní ovoce.
  • Místo jablečného pyré můžete použít i marmeládu bez cukru.

Děti

  • Tento pohár mohou děti od roka.

Moc mě to baví!

Libenk: Děkuji za výborný recept 🙂 Dnes upečeno a...

Upravil se mi tlak, cholesterol i astma (v 73 letech)

Proda4: Dobrý den, patřím sice k začátečnicím ve stravování...

Miluju vás a vaši práci. Mám konečně zpět svou menstruaci

Ilona L.: Evi posilam muj posledni komentar do jarni...

S vámi je očista vždy příjemnější

Iva: Každý rok si říkám, že budu šetřit a...

JJ má pro mě kouzlo, které nejde ani popsat

Miluše: JJ má pro mě kouzlo, které nejde ani...

Dáváte mi pocit, že jsem doma

Tammy: Pocit, že jsem doma. Nebo u kámošky na...

Vždyť budu po Vánocích zase štíhlejší!

Magda: Je mi tu s Vámi móóóóc krásně. A...

Vaše chutná jídla obohatila náš stereotypní jídelníček

MoniVr: Dobrý den, mám za sebou polovinu kurzu a...

Ač jsem 3 roky na vege stravě, na JJ receptech funguje mé tělo lépe

Pavlivlmaeorua: Zdravím, nejprve bych chtěla poděkovat, za úžasný dar,...

Poděkování

Dobrý den, vaše stránky jsem objevila cca před měsícem....

Děti nepoznaly, že je to zdravé

Alena: můj 6letý masař nepoznal, že sekaná není z masa,...

Inspirující kurz pro začátečníky

Lenka: Milá Evo, milá Helčo, ještě jednou vřelé díky za...

Díky vám trávím v kuchyni víc času

Pavlaoanv0: Díky vám v kuchyni trávím víc času a...

Máme několik kilo dole a cítíme se skvěle

Zdefal: Dobrý den, přeji všem a hlavně Vám Evi....

Úklid podle vás je super: kuchyň takový vítr dlouho nezažila

Radka: Jsem nadšená ze spousty skvělých receptů a rad....

Jak to vidíte vy? Napište komentář.

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

Předchozí článekLuxusní letní salát s květy pažitky
Další článekVeganská krémová polévka z hrášku a brokolice