Recept na dýňový perník jsme tentokrát využili na bezlepkové muffiny a byla to příjemná mňam změna. :-)
- 250 g bezlepkové mouky (pohanková, kukuřičná, rýžová)
- 150 g sladidla
- 300 g nahrubo nastrouhaných jablek (mrkve, dýně)
- Špetka soli
- 1 lžička perníkového koření
- Půl lžičky skořice
- 2 lžičky prášku do pečiva bez fosfátů
- 90 g oleje
- Hrnek spařených rozinek
- 150 g slunečnicových semínek
Recept na bezlepkové muffiny
- V trochu ohřátém oleji rozpustíme sladidlo
- Vmícháme do sypké směsi ze zbylých ingrediencí.
- Nakonec vmícháme ovoce. V případě potřeby nařeďte troškou vody, ale těsto má zůstat dost husté.
- Těstem plňte košíčky na muffiny (vyšlo na cca 11 muffinů).
- Pečte na 180 st. 30 minut.
Po upečení jsme ozdobily čokoládovým pudinkem, kokosem a moruší bílou :-)
PS: Stále jen občas něco zkoušíš uvařit?
Co se do toho pustit pořádně a vařit podle připraveného zdravého jídelníčku? Začínáme kurz Podzimní detox. Spravíme si postavu, odstresujeme se a nabijeme energií. Budeme o tebe 8 týdnů pečovat a podporovat tě na cestě k lepšímu zdraví.
Chci jídelníčky pro detox.
Komentáře
A ja som to spravila ako buchtu v remoske, hec ; )) Mnamka!
Děkuji za komentář, Žakale, to mne nenapadlo🤭Jak jednoduché a funkční!👍Tak příště budou hromádky😃🌹