Luxusní zdobený barevný bezlepkový dort zcela bez cukru, mléka, bílé mouky, vajec i lepku. Zazáří na každé oslavě - i u těch, kteří jedí klasiku! :-)

Ingredience

korpus:

  • 220 g dýně (máslové) nebo 2 větší mrkve
  • 100 g mandlové moučky (necelý hrnek mandlí)
  • 200 g pohankové mouky
  • 1 čl sody
  • 1 čl prášek do pečiva
  • 3 pl oleje
  • 300 ml rýžového mléka (1 hrnek)
  • 50 g rozinek (2 hrsti)
  • sůl
  • 2 – 4 pl rýžového sirupu

krém:

ostatní:

  • marmeláda bez cukru

Postup

  1. Rozmixujeme si mandle na moučku nebo použijeme mandlovou mouku a přidáme další suché ingredience a promícháme.
  2. Dýni (bez slupky) nebo mrkev nastrouháme najemno.
  3. V jiné misce smícháme mokré ingredience včetně strouhané zeleniny.
  4. Mokré ingredience přidáme k suchých a vytvoříme těsto.
  5. Nalijeme do menší dortové formy vyložené pečícím papírem.
  6. Trouba předehřejeme na 180°C a pečeme asi 30 min plus ještě 10 min na nižší stupeň (cca 160°C).
  7. Na krém si namočíme cca na 3 hodiny hrnek kešu (případně dva hrnky, pokud chcete zdobit i vrch dortu).
  8. Pak slijeme a rozmixujeme s vodou a datlovou pastou. Celkem jsem mohla přilít tak 1 dcl vody.
  9. Když korpus zcela vychladne (asi 2 h), tak ho rozkrojíme, promažeme marmeládou a krémem, přiklopíme a pomažeme krémem.
  10. Na zdobení si oddělíme asi 6 lžic krému na červenou a 3 lžíce na zelenou.

Praktické

  • Pokud chcete ještě zdobit krémem vrch dortu, namočte si 2 hrnky kešu ořechů a udělejte krému víc.
  • Zdobíme přírodními barvivy jako je například prášek z ječmene, kurkuma, prášek z červené řepy nebo mrazem sušené a rozmixované maliny atp.
  • Krém je stabilní a neroztíká se ani v pokojové teplotě.
  • Kdyby bylo těsto až moc tuhé, tak stačí přidat trochu vody.
  • Dýni do těsta si můžeme i předem uvařit a rozmixovat na pyré a poté vmíchat k mokrým ingrediencím, pak bude dort hladší textury.

Děti

  • Tento dort je vhodný pro děti od 1,5 – 2 let. Pokud jsou ale zvyklé na konvenční jídla, můžeme jim ho dát i dříve.

S vámi jsem získala pestrý, jednoduchý a lahodný jídelníček

Fpc: Jsem ráda, že jsem tyto stránky objevila těsně...

Manžel si liboval, že je to nejlepší jídlo, jaké jsem kdy udělala

Dagbri: Napařování jsem se bála, jelikož jsem to nikdy...

Manžel na této stravě cukrovku vyléčil

Metodej: Určitě je, manžel na této stravě v podstatě...

Jsem pyšná, že jím jinak

Ivkanecasova: Dobrý den, super video, moc děkuji :-). Před...

Nechápu, jak jsem přežila, když jsem jedla, jak jsem jedla

Eva: Díky! A jinak celé menu opravdu skvělé... s...

Jsem v klubu již 3. rokem a je k nezaplacení!

Marie J: děkuji za Váš úžasný web. V klubu...

Jak krásný je svět, když máte zdraví

Vladka: Holky, chci Vám napsat krátký komentář. Byla jsem...

Ubývají cm i kg. Stojí to za to!

Ilona: Ahoj, dnes, šestý den - úbytek váhy 2...

Úspěch – chutná i příteli

Iveta: Co mám uvařeno, nabízím i příteli a nezdráhá...

Naučili jste mě, že jídlo není jen o obživě, ale také o radosti a potěšení

Lenka: Jsem přesvědčená, že člověku se dostávají informace, které...

Cítím z klubu tu lásku a pečlivost, s jakou k nám přistupujete

Lenka W.: Dobrý den, Evi, je mi hodně dobře,...

Dole 2 kg a spoustu cm a pokračuji dál

Ivana L.: Mám dole 2 kg. Ale zato těch...

Díky za kurz, který mě nikam netlačil, ale naopak motivoval

MoniVr: Dobrý den, chci moc poděkovat, cítím se moc...

Hubnutí jde samo

Iva1: Dobrý den, pořád se bavím a pořád hubnu,...

Jsem nabitá energií a pořád se usmívám

Spenito: Ahoj Ajko (a holky 🙂 ), líbí se...

Konečně vím, jak nahradit chuťově mléko a vejce

Ivetuska1: Od začátku kurzu už mám dvě kila dole....

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

Předchozí článekLehký „bramborový“ salát s koprem
Další článekVegan mamina prolomila světový rekord v planku – 4 hodiny a 20 minut!