Luxusní zdobený barevný bezlepkový dort zcela bez cukru, mléka, bílé mouky, vajec i lepku. Zazáří na každé oslavě - i u těch, kteří jedí klasiku! :-)
Ingredience

korpus:

  • 220 g dýně (máslové) nebo 2 větší mrkve
  • 100 g mandlové moučky (necelý hrnek mandlí)
  • 200 g pohankové mouky
  • 1 čl sody
  • 1 čl prášek do pečiva
  • 3 pl oleje
  • 300 ml rýžového mléka (1 hrnek)
  • 50 g rozinek (2 hrsti)
  • sůl
  • 2 – 4 pl rýžového sirupu

krém:

ostatní:

  • marmeláda bez cukru

Postup

  1. Rozmixujeme si mandle na moučku nebo použijeme mandlovou mouku a přidáme další suché ingredience a promícháme.
  2. Dýni (bez slupky) nebo mrkev nastrouháme najemno.
  3. V jiné misce smícháme mokré ingredience včetně strouhané zeleniny.
  4. Mokré ingredience přidáme k suchých a vytvoříme těsto.
  5. Nalijeme do menší dortové formy vyložené pečícím papírem.
  6. Trouba předehřejeme na 180°C a pečeme asi 30 min plus ještě 10 min na nižší stupeň (cca 160°C).
  7. Na krém si namočíme cca na 3 hodiny hrnek kešu (případně dva hrnky, pokud chcete zdobit i vrch dortu).
  8. Pak slijeme a rozmixujeme s vodou a datlovou pastou. Celkem jsem mohla přilít tak 1 dcl vody.
  9. Když korpus zcela vychladne (asi 2 h), tak ho rozkrojíme, promažeme marmeládou a krémem, přiklopíme a pomažeme krémem.
  10. Na zdobení si oddělíme asi 6 lžic krému na červenou a 3 lžíce na zelenou.

Praktické

  • Pokud chcete ještě zdobit krémem vrch dortu, namočte si 2 hrnky kešu ořechů a udělejte krému víc.
  • Zdobíme přírodními barvivy jako je například prášek z ječmene, kurkuma, prášek z červené řepy nebo mrazem sušené a rozmixované maliny atp.
  • Krém je stabilní a neroztíká se ani v pokojové teplotě.
  • Kdyby bylo těsto až moc tuhé, tak stačí přidat trochu vody.
  • Dýni do těsta si můžeme i předem uvařit a rozmixovat na pyré a poté vmíchat k mokrým ingrediencím, pak bude dort hladší textury.

Děti

  • Tento dort je vhodný pro děti od 1,5 – 2 let. Pokud jsou ale zvyklé na konvenční jídla, můžeme jim ho dát i dříve.

Ukázali jste mi cestu, jak lépe zvládnout nový životní styl

Alča K.: Získala jsem lásku a nadšení pro vaření,...

Moje tělo po vašem jídle přede blahem

Verulka: Ja som tak nadšená 😀 Kvôli svojím zdravotným...

Velký dík za kurz

Jana: Paní Evičko a Heleno, velký dík za kurz vánoce...

První vyzkoušený salátek z kurzu a naprosto výborný!

Iva: Teda mňam, mňam, mňam, první vyzkoušený salátek z...

Všechny informace, které jsem si musela přečíst v knížkách, jste shrnuli

Pavlína M.: Ten článek o müsli je prostě, nejde...

Vaření dle JJ je jednoduché a nejsem unavená, takže to jde samo

Jana: Těch informací je hodně, ale strašně mě to...

Jeden z nejsilnějších zážitků…

Kateřina: Milá Evi, také jsem chtěla poděkovat za celý kurz....

Manžel na této stravě cukrovku vyléčil

Metodej: Určitě je, manžel na této stravě v podstatě...

Anna: Objevila jsem vás díky České televizi

Anna: Dobrý den, jsem na těchto stránkách poprvé díky...

Moc mě to baví!

Libenk: Děkuji za výborný recept 🙂 Dnes upečeno a...

První týden kurzu a 2 kg dole!

Lada: Už mi nepnou kalhoty přes stehna a je...

Ubývají cm i kg. Stojí to za to!

Ilona: Ahoj, dnes, šestý den - úbytek váhy 2...

Konečně jím pořádně jídlo!

Michaela: Chci moc poděkovat za detox. Konečně jsem se...

Jste všichni tak milí, díky za podporu!

Annakrata: Jste všichni tak milí, já myslela,že moje zážitky...

Díky za obrovskou inspiraci

Touto cestou chci Evě a Heleně poděkovat za záslužnou...

Mám ohromnou radost, že hubnu

Kateřina: Začátkem ledna jsem se přihlásila do kurzu "hubneme...

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

Předchozí článekLehký “bramborový” salát s koprem
Další článekVegan mamina prolomila světový rekord v planku – 4 hodiny a 20 minut!