Jak připravit těstoviny s hráškovou omáčkou a křupavou posypkou
- Těstoviny uvaříme dle návodu na obalu
- Mezitím do mixéru dáme hrášek, ricottu, sůl, pepř, bazalku, pokrájený česnek a vývar nebo vodu. Omáčku rozmixujeme dohladka.
- Posypku připravím etak, že na oleji orestujeme dozlatova najemno nastrouhané tofu, poté přidáme kešu ořechy a lehce osolíme. Nakonec promícháme s lahůdkovým droždím.
- Těstoviny smícháme s omáčkou a podáváme s křupavou posypkou, hráškem a lístky bazalky.
Praktické
- Ricottu můžeme vyrobit i pár dní předem, v lednici vydrží a má široké uplatnění.
- Pokud chceme omáčku výraznější, přidáme ještě stroužek česneku.
- Pro verzi bez lepku použijte bezlepkové těstoviny (např. kukuřičné nebo rýžové).
Obměna
- Místo uzeného tofu můžeme použít dle chuti předem namarinované bílé tofu.
- Kešu skvěle nahradí vlašské ořechy či mandle.
Děti
Vhodné pro děti od 2 let, ale ubereme sůl, olej a koření a vynecháme česnek.
PS: Jde zdravě hubnout a normálně jíst?
Pojď to zjistit! 😁 Tisíce lidí shodily 5 kg za 14 dní - zdravě, bez deficitu, dřiny a chemie. Jak to? Máme totiž chutný hubnoucí jídelníček, který tě zbaví zadržované vody a nastartuje tvůj metabolismus. Naskoč do letní výzvy a začni!
Komentáře
Prosím, kde najdu recept na rostlinou ricottu? 🤔 Děkuji