Jak připravit těstoviny s hráškovou omáčkou a křupavou posypkou
- Těstoviny uvaříme dle návodu na obalu
- Mezitím do mixéru dáme hrášek, ricottu, sůl, pepř, bazalku, pokrájený česnek a vývar nebo vodu. Omáčku rozmixujeme dohladka.
- Posypku připravím etak, že na oleji orestujeme dozlatova najemno nastrouhané tofu, poté přidáme kešu ořechy a lehce osolíme. Nakonec promícháme s lahůdkovým droždím.
- Těstoviny smícháme s omáčkou a podáváme s křupavou posypkou, hráškem a lístky bazalky.
Stáhni si z Jíme Jinak jídelníček pro regeneraci ledvin!
Stáhnout 100% ZDARMA
Praktické
- Ricottu můžeme vyrobit i pár dní předem, v lednici vydrží a má široké uplatnění.
- Pokud chceme omáčku výraznější, přidáme ještě stroužek česneku.
- Pro verzi bez lepku použijte bezlepkové těstoviny (např. kukuřičné nebo rýžové).
Obměna
- Místo uzeného tofu můžeme použít dle chuti předem namarinované bílé tofu.
- Kešu skvěle nahradí vlašské ořechy či mandle.
Děti
Vhodné pro děti od 2 let, ale ubereme sůl, olej a koření a vynecháme česnek.
PS: Co vařit v zimě pro dobítí svých životních baterií?
Stáhni si zdarma zimní jídelníček pro regeneraci ledvin. !

Komentáře
Prosím, kde najdu recept na rostlinou ricottu? 🤔 Děkuji