- 0,5 ks menší dýně hokkaido
- 1 větší mrkev
- 1 větší petržel
- 1 lžička kurkumy
- 0,5 lžičky sladkého kari
- 2-3 lžíce oleje
- 2 lžíce maizeny + 3 lžíce studené vody
- 250 ml či více vody/vývaru (dle toho, jak to chcete mít husté)
- k dochucení: shoyu
Jak připravit dýňový kari guláš
- Nasekejte si cibuli na půlměsíčky, hokkaido na kostky, petržel a mrkev na silnější půlkolečka.
- Na wok si dejte rozehřát olej.
- Přidejte cibuli, posolte špetkou soli a orestujte dozlatova.
- Přidejte zbylou zeleninu, ochuťte 2 lžícemi shoyu a restujte 3 minuty.
- Zasypejte kořením (můžete přidat i špetku chilli) a minutu ještě orestujte.
- Zalijte vývarem nebo vodou a nechejte 15 minut dusit pod pokličkou.
- Zkontrolujte, zda-li je zelenina měkká a pokud potřebujete, zahuštěte škrobem.
- Poku je guláš málo slaný nebo příliš sladký, dochuťte umeoctem.
- Podávejte s obilovinou a luštěninou a syrovou zeleninou, v našem případě s uvařenou quinoou a nasucho na pánvičce opečeným uzeným tempehem nakrájeným na kostičky, syrovým mixem salátů a klíčků.

Imunita + Jídelníček + Antistres
Tři nabité dny pro vitální podzim!
Rezervovat místo zdarma

Obměna
- Pokud máte rádi použijte do receptu kokosové mléko (v kroku 6.) nebo kokosovou smetanu (v kroku 8.).
- Ke koření můžete přidat i další druhy jako např. garam masalu, chilli, římský kmín aj. druhy koření nebo kari pastu.
- Do kari guláše můžete zamíchat i již uvařenou luštěninu (např. cizrnu nebo fazole) v 6. kroku.
- Kari guláš můžete podávat s jakoukoliv obilovinou – nejlepší je s basmati rýží, knedlíčky nebo plackami.
PS: Stále jen občas něco zkoušíš uvařit?
Co se do toho pustit pořádně a vařit podle připraveného zdravého jídelníčku? Začínáme kurz Podzimní detox. Spravíme si postavu, odstresujeme se a nabijeme energií. Budeme o tebe 8 týdnů pečovat a podporovat tě na cestě k lepšímu zdraví.
Chci jídelníčky pro detox.
Komentáře
Děkuji za vynikající a rychlý recept který potěší nejen milovníky zdravého životního stylu. Vážně paráda 😃
PS: Na podruhé jsem tento pokrm podpořil jarní cibulkou, hlívou, červenou cibulí, tofu a kokosovým mlékem, použil jsem citronový pepř, zázvor a worcester
kromě carry, chili, rozmarýnu a sójové omáčky.
Vzniklo vskutku povedené dílo 👌
Vynikající! Děkuji za skvělý a velmi rychlý recept. Tempeh jsem nepoužila, na konci jsem přidala uvařenou cizrnu. Moc chutnalo celé rodině a manžel se hned ujišťoval, že uložím do “Oblíbených”. 😊