- houby
- natto
- cibule
- sůl
- kmín celý
- pepř bílý mletý
- slunečnicový olej
Postup
- Na rozpálený olej dáme nadrobno pokrájenou cibuli, osolíme, promícháme a necháme 10-15 min zesklovatět na mírném ohni.
- Přidáme očištěné nakrájené houby, kmín a trochu pepře, promícháme, přikryjeme pokličkou a dusíme 30 min podle druhu hub, až jsou měkké. Tvrdé houby je nutné déle tepelně zpracovávat, jinak jsou hůře stravitelné.
- Necháme trochu vychladnout a přimícháme natto.
- Podáváme v létě s rýží, kvašenou, napařenou i syrovou zeleninou. Na podzim vyměníme rýži za jáhly nebo kroupy či oves a ubereme syrovou zeleninu. Nezapomene posypat zelenou natí a semínky.
Stáhni si z Jíme Jinak jídelníček pro regeneraci ledvin!
Stáhnout 100% ZDARMA
PS: Co vařit v zimě pro dobítí svých životních baterií?
Stáhni si zdarma zimní jídelníček pro regeneraci ledvin. !

Komentáře
Jako vždy luxusní ❤️ díky moc za recept ❤️
Natto jsem dosud považovala za ohavnou a nechutnou potravinu a radši jsem se mu vyhýbala. Dnes jsem ho udělala podle tohoto receptu, dala jsem 2 bedly a navrch ještě posypala petrželkou a moc mi to chutnalo. První jídlo s nattem, na kterém jsem si opravdu pochutnala😋. Takže dám nattu ještě šanci🙂. Moc děkuji za recept.🥰