Domů > Zdravé recepty > Přílohy

Hrnkový polentový knedlík s chia semínky

Uvařeno
bez lepku
sezóna podzim

Polentový knedlík je osvědčená a naše oblíbená rychlovka. Když k němu přidáte pár lžic chia semínek, budete mít knedlík nejen puntíky, ale zase trochu jinou chuť.

Ingredience
pro 4 porce
  • půl hrnku instantní polenty (100 g)
  • 3 hrnky vody (900 ml)
  • 2 lžíce chia semínek
  • sůl
Jak připravit polentový knedlík
  1. Připravte si tři hrnky, do kterých dáte hotový knedlík a vypláchněte je studenou vodou.
  2. Do hrnce dejte 3 hrnky vody, osolte ji a přiveďte k varu.
  3. Instantní polentu a chia semínka pomalu vmíchejte do vroucí vody, ztlumte plamen na menší a míchejte metličkou dvě až tři minuty po celou dobu varu. Polenta začne houstnout.
  4. Po uplynutí 3 minut polentu odstavte a pomocí stěrky rozdělte polentu do tří hrnků. Nechte polentu v hrnkách 20 minut na lince vychladnout a pak hrnky dejte do ledničky, kde ztuhne.
  5. Až polenta ztuhne, půjde dobře vyklopit a nakrájet. Vyklopte hrnek a nakrájejte z něj plátky knedlíků, které můžete ohřát na pařáčku.
🌞 TIP: Sada na letní hubnutí - stáhni si hned teď ZDARMA.
Praktické
  • Každá polenta saje trochu jinak, proto kdyby se vám při míchání zdála ještě málo hustá, přidejte trochu polenty navíc. Konzistence polenty by měla být asi jako hustá krupicová kaše.

Děti

  • Do roka nepoužívejte sůl. Od roka ji můžete dát špetičku a kolem 2 let už tento knedlík může dítě s vámi.

PS: Jde zdravě hubnout a normálně jíst?

Pojď to zjistit! 😁 Tisíce lidí shodily 5 kg za 14 dní - zdravě, bez deficitu, dřiny a chemie. Jak to? Máme totiž chutný hubnoucí jídelníček, který tě zbaví zadržované vody a nastartuje tvůj metabolismus. Naskoč do letní výzvy a začni!

Zdravé recepty, zdravé vaření a životní styl. Tisíce receptů zdarma. Co víme, sdílíme! :-)

23 lidí už poděkovalo za článek.

Komentáře

Mila Beata
17. 6. 2023

Mnam ♥️povedl se

Magda 🤍
30. 1. 2023

Povedlo se, hurá! 😃

Ukázat další komentáře

Vyzkoušejte také

Houbové rizoto s tymiánem

Z dovolené jsem si přivezla dva koše hub a tak vznikl další báječný recept. Tymián a houby jsou totiž skvělá kombinace.

Reveňová bublanina

Rebarborový jahleník je příjemný osvěžující dezert, který hravě nahradí běžný moučník. Neobsahuje mouku, vejce ani cukr. Je přirozeně bezlepkový a velmi ch...

Celozrnná rýže vařená s kaštany

Sladké kaštany milujeme jak do sladkých, tak do slaných jídel, anebo jen tak upečené v troubě… A pokud nevíte co s nimi, přidejte je k vařícím se obi...

Ligurská jednoduchá panissa

Ligurská panissa je vynikající přílohou. S receptem si můžete opravdu pohrát a obměňovat do nekonečna.

Podzimní kaše s pečenou zeleninou

Lahodná rýžová kaše s vynikající pečenou zeleninou, která vás potěší a v chladných dnech i příjemně zahřeje. Ideální také jako zdravá snídaně.

Citrónové rizoto

Chutné a levné jídlo připravené z jednoduchých surovin, ideální například jako rychlá večeře nebo součást kompletního talíře.