Domů > Zdravé recepty > Pomazánky a dipy

Japonský mrkvový dressing

Uvařeno
bez lepku
bez sóji
bez cukru
bez mléka

Tento japonský mrkvový dresink je dokonalým způsobem, jak do vašich salátů zakomponovat zeleninu navíc. S hedvábně hladkou strukturou, zářivou barvou a nádherně ovocnou chutí obohatí nejen saláty, ale i rýži a tofu.

Ingredience
  • 1 mrkev
  • 1 menší cibule
  • 2 lžíce tamari
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 2 lžíce jablečného octa
  • 2 lžičky rýžového sirupu
  • voda podle potřeby

Moc se nám líbil originální přístup Hanky, která nechtěla vařit zdravě jen pro sebe, ale pro celou rodinu. Nechte se ...

Jak připravit japonský mrkvový dip

  1. Do malého kastrůlku dejte nakrájenou mrkev a cibuli. Podlijte trochou vody, přiklopte poklicí a duste do změknutí. Nevyvařte všechnu tekutinu, mohla by se hodit na ředění dressingu.
  2. Když je zelenina měkká, dejte jí do mixéru, přidejte ostatní ingredience a rozmixujte na hladký krém.
  3. Jak si v zimě dobít své životní baterie?
    Stáhni si z Jíme Jinak jídelníček pro regeneraci ledvin!
    Stáhnout 100% ZDARMA
  4. Pokud je krém příliš hustý, přidejte zbylou tekutinu.
  5. Nechte vychladnout.

Praktické

  • Dressing musí mít hedvábnou hladkou strukturu. Hustotu si volte podle chuti, můžete i více naředit tekutinou, ve které jste dusili mrkev a cibuli.
  • Tento dip jsem použila, jak je vidět na fotce, na gratinované tofu.
  • Pro verzi bez sóji použijte nesójovou tamari (cizrnovou, pohankovou, hrachovou..).

Děti

  • Vhodné pro děti od 2 let.

PS: Co vařit v zimě pro dobítí svých životních baterií?

Stáhni si zdarma zimní jídelníček pro regeneraci ledvin. !

Ráda bych ukázala lidem, že veganská strava není jednotvárná, nudná a chudá, jak si bohužel mnoho lidí myslí. Jídlo pro mě má být zdravé a ne jednotvárné, skoro nemocniční. Mé recepty jsou určeny pro ty, kterým vaření z kvalitních ingrediencí, přináší radost, pro ty, co se nebojí experimentovat a chtějí poznat nové chutě, pro ty, pro ty co si rádi u sporáku hrají, pro ty co nepotřebují zasytit jen žaludek, pro ty co si najdou čas pro sebe i svojí rodinu a nebojí se do vaření investovat trochu času. Jste připraveni opustit vaší komfortní zónu? PS. Všechny fotografie v mých článcích a receptech jsou moje, nejsou stáhnuté z jiných webů, jsou to fotky jídel, které jsem připravila a fotila osobně.

20 lidí už poděkovalo za článek.

Buďte první, kdo napíše komentář

Schovat štítky

Vyzkoušejte také

Celerová pomazánka

Pečený celer má svojí specifickou chuť a mně osobně strašně moc chutná. Pokud i vy jste milovníkem celeru a pomazánek, věřím, že bude chutnat i vám. Vyzkou...

Švestková čínská omáčka

Čínskou švestkovou omáčku lze snadno koupit, ovšem je plná éček, stabilizátorů a cukru. Nyní dozrávají švestky, tak proč si něco podobného nevyrobit doma? ...

Mama ganoush

Letní svěží pomazánka, která je skvělá na chleba, do placek a jako dip k zelenině. Tento recept je variací na baba ganoush, ovšem bez lilku a trochu poupra...

Bezlepkové rajčatové tambuli

Indická omáčka tambuli je skvělá k plackám, k pečené zelenině, ale i k rýži a určitě s ní zabodujete na letní grilovačce s přáteli.

Chukandar Ka Raita – raita z červené řepy

Raita je jogurtový dressing, který snad nikdy nechybí na žádném indickém stole. Je to výborná příloha, kterou si jistě zamilujete.

Tofu s omáčkou Salsa Satay

Tento recept vás zavede do Malajsie, Indonésie nebo Thajska. Omáčka Satay je přímo božská a můžete si ji připravit nejen k tofu, ale například i k pečené z...