Teplý kořeněný salátek z červené pšenice s osvěžující kyselkavou citrónovou zálivkou. Ideální pro jarní období a podporu jater.
Ingredience
1 porce
  • 60 g neuvařeného zrna červené pšenice
  • 1 lžíce oleje (já použila kokosový)
  • 1 menší lžička červené papriky
  • 1 lžička římského kmínu
  • špetka chilli dle chuti
  • 1 stroužek česneku
  • 1 velká mrkev
  • 1-3 lžíce citronové šťávy dle chuti
  • 1 lžička balzamika
  • hrst petrželky
  • sůl
  • pražená dýňová semínka

Jak připravit obilný salát

  1. Pšenici namočíme přes noc a další den uvaříme doměkka.
  2. Do woku si dáme olej a na něm orestujeme na trojúhelníčky pokrájenou mrkev se solí.
  3. Jakmile je měkká, nasypeme koření a minutu restujeme.
  4. Přidáme roztlačený česnek, uvařenou pšenici a zalijeme směsí balzamika a citronové šťávy.
  5. Necháme prohřát a vypneme.
  6. Vmícháme nasekanou petrželku a posypeme opraženými dýňovými semínky.

 

Praktické

  • Jelikož salát obsahuje teplou zeleninu, je nejlepší ho sníst co nejdřív po uvaření.
  • Podávejte ho třeba s na kostičky nakrájeným uzeným tofu nebo tempehem.

Obměna

  • Tento salát je výborný i s rozinkami nebo brusinkami.
  • pokud nemáte červenou pšenici, použijte kamut, kroupy nebo jiné obilí.
  • do salátu můžete vmíchat i uvařenou luštěninu – např. cizrnu.

Děti

  • Salát je vhodný pro děti od 1,5 roku, uberte ale na koření.

Děkuji za tolik receptů, nápadů a podpory v perfektním kurzu

Alkcz: Milá Evi, Helčo a Romane, Chtěla bych vám všem moc a moc poděkovat za...

Klub JJ mě vyrazil dech

Jana: Evi a Helčo, jste úžasné , Klub jíme jinak mě vyrazil dech. Tolik témat...

Děkuji moc za videa

Magda: Děvčata, děkuji moc za videa, jsou úžasná a neocenitelná. Máte to opravdu vychytané...

Cítím se mnohem více v pohodě

Avka: Zase mě začalo bavit vařit a zjišťuji, jak moc mi chyběla teplá zelenina....

Webové stránky JJ jsou návykové!

Annabirke-semerakova: Také já nyní, po ukončení kurzu, děkuji Evičce, Helence a Romanovi za skvělou...

Jíst jinak je to nejlepší, co mě mohlo v životě potkat

Zabazaba: Jíst jinak jsem začala kvůli své dceři s atopickým ekzémem, kterou stále kojím....

Díky kurzu mám mnohem více času

Stramis: Z programu jsem naprosto nadšená. Mám díky vaření podle JJ mnohem víc času,...

Hubneme, i když nedržíme dietu

Mayf: Dobrý den,moc jsme si pochutnali. Začali jsme nedávno trochu pokukovat po vašich receptech...

Nechápu, jak jsem přežila, když jsem jedla, jak jsem jedla

Eva: Díky! A jinak celé menu opravdu skvělé... s každým dalším jídlem si říkám...

Díky kurzu jsem snížila přísun chipsů a dalších nesmyslů

Gseidlova: Všechny recepty jsou vynikající. Snížila jsem výrazně přísun úplný nesmyslů, jako jsou třeba...

Děkuji, že JJ děláte s láskou a obrovským nadšením

Žaneta: Moc se mi Vaše stránky líbí, je vidět, že to děláte s obrovským...

Přítel mi řekl, že by tak chtěl jíst už pořád

Lucie: Ráda bych napsala takové shrnutí mého kurzu. Především moc děkuji za skvěle připravený...

Celý kurz shrnu jedním slovem: DĚKUJI

Alenka: Milá Evi, celý kurz bych shrnula jedním slovem, DĚKUJI!

Netušila jsem, že se dají uvařit takové mňamky, jaké jsou tady...

Spenito: Ahojky Eví a holky, jsem tady taky poprvé a taky se móc těším...

Bez vás bych byla ztracená

Martina: Díky za všechny vaše skvělé nápady, já bych bez vás byla úplně ztracená...

Konečně mám všechny informace na jednom místě

Jitka: Dobrý den, chtěla jsem vám moc poděkovat za Klub Jíme Jinak. Konečně mám...

Zkuste náš nový online kurz Super Saláty

Dělejte saláty jako šéfkuchař!

Jak to vidíte vy? Napište komentář.

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

Předchozí článekOrgánové hodiny prozradí, jak jsou na tom naše orgány
Další článek6 tipů, jak navrátit ztracenou menstruaci