Domů > Zdravé recepty > Hlavní jídla > Rolky a palačinky

Kukuřičné tortilly s pikantní náplní bez masa

Uvařeno
bez lepku
děti od 2 let

Zcela bez lepku, bez masa a přitom tak chutně! A navíc překvapivě rychle hotové.

Ingredience
pro 4 porce
  • 4 kukuřičné tortilly
  • 1 hrnek vařeného čiroku (nebo rýže)
  • 1 hrnek vařených fazolí
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • kus zelí
  • 1 mrkev
  • mleté koření: pepř, koriandr, sladká a pálivá paprika, kmín
  • sůl
  • olej
  • sójová omáčka
  • 2 lžíce rostlinné smetany

Katka je 43 letá maminka tří dětí a má za sebou novou zkušenost jaké to je jíst striktně 2 týdny Jinak. Jednou 

Jak připravit bezlepkové plněné tortilly bez masa

  1. Naděláme tortilly podle receptu (nebo nahřejeme koupené).
  2. Než jich naděláme dost, připravíme si náplň.
  3. Očistíme zeleninu, vše nakrájíme na tenké proužky, česnek nasekáme nadrobno.
  4. Ve woku rozpálíme olej, vložíme cibuli a česnek, posolíme a krátce orestujeme.
  5. Jak si v zimě dobít své životní baterie?
    Stáhni si z Jíme Jinak jídelníček pro regeneraci ledvin!
    Stáhnout 100% ZDARMA
  6. Přidáme zbývající zeleninu, sójovou omáčku a koření, orestujeme.
  7. Na závěr vmícháme čirok a fazole, prohřejeme, vypneme.
  8. Do hotové směsi můžeme přimíchat rostlinnou smetanu.
  9. Naplníme tortilly a podáváme.

Obměna

  • Pro striktně bezlepkovou verzi nezapomeňte používat sójovou omáčku tamari, ne shoyou. Pohlídejte si také rostlinnou smetanu, pokud ji přidáte, aby nebyla pšeničná, ovesná apod.

Kombinujeme

  • Tortilla s tímto složením nám zastoupí kompletní talíř.
  • Pokud přidáte porci kvašené zeleniny, trochu čerstvé zeleniny a nějakou posypku, bude to přímo dokonalé.

Obměna

  • Čirok můžeme nahradit jakoukoliv obilovinou (pro zachování bezlepkové verze vybírejte mezi bezlepkovými), fazole jinou luštěninou.
  • I zelenina je volitelná podle chuti a zásob.
  • Směs můžete doplnit o čerstvé bylinky ze zahrádky: bazalka, libeček, tymián, rozmarýn apod.

Děti

  • Tento pokrm je vhodný pro děti od 2 let, menším ubereme koření, sůl, sójovou omáčku a olej adekvátně věku. Jinak je pokrm bezlepkový, takže můžeme klidně už od roku, pokud dítě běžně jí fazole.

PS: Co vařit v zimě pro dobítí svých životních baterií?

Stáhni si zdarma zimní jídelníček pro regeneraci ledvin. !

Se změnou jídelníčku jsem se zbavila mnoha zdravotních potíží, se kterými si medicína nevěděla rady 30 let. Jídlo, vaření, psaní a šíření zdravého životního stylu se stalo mojí vášní. Je mi čím dál lépe a konečně mám své zdraví ve svých rukách. Celý příběh

5 lidí už poděkovalo za článek.

Komentáře

Nakonec jsem kukuřičné tortilly vzdala, už mám asi hodně ,,jetou” pánev… 😆 Takže vyhrály pohankové placky. A taky luxus 💯

Ivana Frankova
19. 10. 2023

Ta náplň je fakt lusuxní.😋

Ukázat další komentáře
Schovat štítky

Vyzkoušejte také

Zapečené “šunkové” těstoviny à la šunkofleky

Kam se hrabou klasické šunkafleky! Tenhle recept boduje už řadu let a pořád patří mezi naše oblíbené.

Chřest s těstovinami a smetanou

Tahle omáčka chutná jako italská. Jako rajská s masem. Je to kořením, je to konzistencí a je to prostě mňamka. A navíc rychlá.

Kokosové stew z mrkve, dýně a mangoldu

Slaďounká zelenina s vůní kokosu se hodí na kaši k snídani i na večeři.

Osvěžující kuskus

V létě není nad jednoduché a osvěžující jídlo. Tohle se perfektně hodí na výlety, do krabičky a nebo můžete takto navrstvit kuskus i do menších pohárků a p...

Tofu s hatcho miso omáčkou

Výborné pikantní, kořeněné jídlo s jednoduše upraveným tofu, které krásně doladí pokrm a jde skvěle dohromady s chuťově výraznou omáčkou.

Tempeh s tuřínem a arašídovou omáčkou

Pokud milujete kontrasty na talíři, tohle jídlo vám bude určitě chutnat. Na kontrasty chutí i konzistencí je tento recept velmi bohatý. Pokud se do něj pus...