Domů > Zdravé recepty > Polévky > Snídaňové

Miso polévka s žampiony a zeleninou

Uvařeno
bez lepku
sezóna jaro

Další verze miso polévky, tentokrát s žampiony, které polévce dodaly skvělou chuť.

Ingredience
pro 4 porce
  • 1větší žampion
  • 1 větší mrkev
  • 8 kapustiček
  • stonek řapíkatého celeru
  • 3/4 litru zeleninového vývaru (nebo vody)
  • špetka soli
  • miso pasta
Postup
  1. Dáme ohřát vývar, očistíme zeleninu.
  2. Žampion pokrájíme na proužky, kapustičky na osminky, mrkev na kostičky a řapíkatý celer na proužky.
  3. Do vroucího vývaru dáme trochu soli, přidáme nakrájené žampiony a zeleninu a povaříme asi 12 minut.
  4. Vypneme oheň.
  5. V malém množství horké polévky rozmícháme asi 2 lžičky miso pasty a zamícháme do polévky.
  6. Necháme 3 minuty prolnout a můžeme podávat.
  7. Ozdobíme nakrájenou petrželkou.
Obměna
  • Zeleninu můžete použít jakoukoliv, ale stačí 2-3 druhy, aby polévka měla pokaždé jinou chuť. Můžete spotřebovat zbytky zeleniny, co máte v lednici.
Děti
  • Polévka je vhodná pro děti od 1 roku, kdy nedáváme žampióny a solíme minimálně.
  • Od 2 let mohou děti polévku podle receptu.

 

Začni detox, než se proměníš v dýni!

Letos žádné podzimní přibírání díky 8týdennímu kurzu - jídelníčky, recepy, videa a individuální konzultace.
Nemusíš být 100% a stejně to funguje! Pojď se postarat o sebe

PS: Stále jen občas něco zkoušíš uvařit?

Co se do toho pustit pořádně a vařit podle připraveného zdravého jídelníčku? Začínáme kurz Podzimní detox. Spravíme si postavu, odstresujeme se a nabijeme energií. Budeme o tebe 8 týdnů pečovat a podporovat tě na cestě k lepšímu zdraví.
Chci jídelníčky pro detox.

Zdravé recepty, zdravé vaření a životní styl. Tisíce receptů zdarma. Co víme, sdílíme! :-)

11 lidí už poděkovalo za článek.

Komentáře

Mila Beata
12. 7. 2023

Mnam ♥️ Miso stokrát jinak , přidala jsem par knedlicku z kvasku ♥️😂

Moja prvá Miso polievka a bola výborná, pochvaľoval si aj masozravy priateľ 😊

Ukázat další komentáře
Schovat štítky

Vyzkoušejte také

Pikantní špagetová dýně s mangoldem

Špagetová dýně nezklame nikdy. Pokud máte taky na zahrádce mangold, udělejte si tuhle naší “špenátovou” verzi. Se špenátem je samozřejmě taky s...

Miso polévka s kroupama

Tuhle polévku vaříme jako lehkou dietní obědovou nebo si ji dáváme ve dnech, kdy potřebujeme sytou snídani.

Přesnídávková polévka z kopřiv a jiného plevele

Náramně nás baví sbírat venku zdarma planou zeleninu a vařit si z ní obědy a večeře. Užíváme si to, dokud roste. Navíc si pochutnáváme a těla zásobujeme če...

Bezová šťáva bez cukru

Před heřmánkem smekni, před bezinkou klekni. Až tak se o bezince vyjadřují bylinkáři. Proč si tedy její kouzelnou moc neužít, když má zrovna sezónu. Vyzkou...

Nakládané smrkové výhonky

Smrkové výhonky jsou léčivé. Můžete z nich připravit sirup, med, naložit je do alkoholu. Nebo jako my do octa a udělat si takové falešné kapary ze smrkovýc...

Nakládané modřínové výhonky

Z modřínu se dělají sirupy i tinktury. Léčí se s nimi klouby, revma, záněty horních cest dýchacích,  žlučník, játra i ledviny. Mírnější účinek má tento kon...