- asi 170 g okary (cca 1/3 při výrobě tofu z 300g soji)
- 6 lžic sojové syrovátky zbylé z výroby tofu
- 1 lžíce sojové omáčky
- 4 lžíce celozrnné špaldové mouky
- 2 stroužky česneku
- 2 malé cibule
- 3/4 lžičky soli či podle chuti
- pepř
- (pro silnější povahy Tabasco – nemusí být)
- kousek jarní cibulky či zelené natě
- majoránka
- muškátový oříšek
- trochu praženého sezamového semínka – nemusí být
- olej na smažení
Cbuli a jarní cibulku nakrájet nadrobno, česnek prolisovat, smíchat s ostatními ingrediencemi v šťavnaté vlhké tvárné těsto, naběračkou na zmrzlinu si odměřit stejné kupičky (vychází mi jich tak okolo deseti), rukama ve studené vodě namočenýma vytvarovat karbanátky, osmažit v oleji.
Praktické radyDěláme si schválně takhle malou dávku z třetiny okary(pro dva až tři skromné:-)), protože kdybychom karbanátky udělali z dávky větší, stejně bychom je snědli, jak jsou dobré. Hodí se báječně třeba na výlet, (popravdě, druhý den jsou ještě chutnější), výtečné jsou třebas s jáhlovo celerovou kaší a uctíte s nimi i masožravou návštěvu ;-)
Pojďte si dát 14 denní restart. Spravíme trávení a dáme tělo do kupy po svátcích!
Chci lednový restart
Dobrou chuť!
PS: Povánoční kila, únava nebo lenora. Známe to!
Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !
Komentáře
Okarove guľky a psenovo topinamburova kasa mnaaam👍👍👍
Výborné karbenátky, pochutnali si i masožravci. Co děláte, prosím,ze zbytkem okary po výrobě tofu? Zůstala mi ještě hromada. Děkuji moc za další tipy.