Domů > Zdravé recepty > Vaše recepty a fotky

Ovesné vafle 2 v 1 od Tinky

Uvařeno
bez sóji
bez cukru
bez mléka
bez vajec

V komentaroch sa občas objaví poznámka, že chýba jedlo hutnejšej konzistencie. Tieto vafle možu ľahko pomocť, pritom nie sú suché a obsahujú minimum múky. Navyše varianta s karobom uspokojí chuť na sladké i u tých, ktorí nič sladké práve nemožu..

Jíte jinak, chystáte párty a nevíte jak na to? Inspirujte se! David oslavil v listopadu 40. ...

Ingredience

  • podľa hladu jemné ovsené vločky – asi za hrsť na jednu vaflu
  • prípadne uvarené zbytky ryže, či inej obilniny
  • trocha ryžovej alebo ovsenej múky
  • soľ
  • može byť rasca (kmín)
  • ak má niekto chuť, tak semienka
  • vriaca voda
  • na sladko chutiacu variantu ešte karob, perníkové korenie alebo škoricu a strúhaný kokos

a samozrejme vaflovač :-)

Do misky nasypeme vločky, pridáme soľ a zalejeme takým množstvom vriacej vody, aby boli potopené, ale voda nad ne nepretŕčala. Necháme postáť asi 5 minút – zatiaľ sa nám zohreje vaflovač. Keď vločky vsiaknu všetku vodu, možeme k nim pridať obilninu (pokojne rovnaké množstvo, ako je napitých vločiek), rascu, prípadne semienka. Posypeme troškou (asi lyžica) ryžovej, resp. pohánkovej múky a poriadne lyžicou premiešame. Nezľaknite sa, cesto je veľmi husté – dajú sa pokojne formovať gule.

Postup

ne nakladáme primerané množstvo na rozpálený vaflovač a upečieme.

Pre sladko chutiacu variantu do cesta pridáme kokos, karob a korenie. Netreba žiadne sladidlo ani hrozienka.

Vafle možu mať roznu konzistenciu – ak sa prepečú kratšie, zostanú makké, ak ich necháme vo vaflovači dlhšie, získame chrumkavú pochúťku. A pre našich najmenších sa z toho istého cesta dajú v prípade potreby uvariť knedlíky.

Dobrú chuť!

PS: Zkoušíte recepty? Co se do toho pustit pořádně?

Co si 8 týdnů vařit podle připraveného zdravého jídelníčku? Začínáme podzimní detox. Spravíme si postavu, odstresujeme se a nabijeme energií. Budeme o vás 8 týdnů pečovat a podporovat vás na cestě k lepšímu zdraví.
Chci jídelníčky a detox.

S radostí pečuji o stránky Jíme Jinak, točím a stříhám videa, fotím jídla, vyrábím naše online kurzy a mnoho dalšího. Jídelníček Jíme Jinak mám vyzkoušený na vlastní kůži a ke klasickému už bych se nevrátil. Taky díky tomu, že mi Eva vaří samé dobroty!😉

2 lidi už poděkovali za článek. Oceňte práci autora také.

Komentáře

prima nápad, udělala jsem je na sladko s kokosem a skořicí /bez mouky) v oboustranném grilu, voněly a byly výborné. S povidly a sojádou ;o)))

Daly by se vafle udělat i toustovači? Nezkoušel jste to někdo? Tak bych si je dala, ale vaflovač nevedeme. Za to toustovač je chudák ;-) už přes 2 roky nevyužitý.

Ukázat další komentáře

Vyzkoušejte také

Meloun více chutí

Zbyla už po melounu jen slupka? Tak ji znovu naplňte novým melounem – tentokrát agarovým s ovocem.

Zdravé celozrnné muffiny

Velmi jednoduchý a rychlý recept na muffiny, který můžete libovolně obměňovat a pokaždé budou “mafiny” jiné, vždycky ale skvělé!

Bezlepkový koláč s arónií a chia semínky

Arónie neboli černá jeřabina se opět dostává do povědomí lidí díky jejím léčivým účinkům a vysokému obsahu vitamínů, flavonoidů, železa a vápníku. Právě te...

Sváteční perník s rýží a sušeným ovocem

Ten se tedy povedl! Mám pro vás velmi chutný tip jak zužitkovat přebytky sušeného ovoce, které se ve zdravě se stravujících rodinách během svátků snadno se...

Tartufini s lískovým oříškem

Tento recept vás určitě nezklame a jistě zachutná celé rodině. Můžete je připravit třeba jako milé překvapení pro vaše hosty, skvěle se budou hodit také ja...