- papričky shishito – shishimai
- černá sezamová semínka
- konopná semínka
- sůl
- olivový olej
- domácí tvaroh ricotta
Jak připravit papričky plněné “tvarohem”
- Den předem připravte tvaroh jako zde.
- Udělejte řez po délce papriky a odstraňte semínka. Osolte a pokapejte olejem, olej vmasírujte prsty.
- Naplňte shishito tvarohem pomocí čajové lžičky.
- Na pánev nebo plech naskládejte papriky, posypejte sezamem a konopnými semínky.
- Pečte v předehřáté troubě na 220°C po dobu asi deseti minut.
Praktické
- Trouba musí být dobře nahřátá, pečení nesmí probíhat dlouho.
Obměna
- Shishito -Shishimai jsou malé japonské papričky, jako obměna mě v tomto receptu napadá jalapeňo, ale mohlo by být více pikantní. Takže nějaká malá nepálivá paprika.
Děti
- Pro větší děti.
PS: Jde zdravě hubnout a normálně jíst?
Pojď to zjistit! 😁 Tisíce lidí shodily 5 kg za 14 dní - zdravě, bez deficitu, dřiny a chemie. Jak to? Máme totiž chutný hubnoucí jídelníček, který tě zbaví zadržované vody a nastartuje tvůj metabolismus. Naskoč do letní výzvy a začni!
Komentáře
Vy je sklízíte zelené? Asi také budu muset vyzkoušet, na keříčcích jsou jich mraky a venku už mi dýně sežehly přízemní mrazíky. Papriky schované u zdi a pod netkanou textilií překvapivě odolaly.