- 130 g pohanky v suchém stavu
- 50 g loupaných fazolí mungo
- 40 g kešu
- 30 g strouhaného kokosu
- sušené kari listy
- koření sladké kari
- cibule
- dýně
- jalapeňo paprička
- olej
- 3 lžíce rostlinného jogurtu
- sůl
Jak připravit podzimní nádivku s dýní
- Uvařte pohanku a dejte stranou.
- Uvařte mungo a dejte stranou.
- Na pánev dejte olej, cibuli, dýni nakrájenou na kostičky, kari listy a osmahněte. Zalijte troškou vody a duste několik minut do změknutí dýně. Nerozvařte jí!
- Rozmixujte společně kešu a kokos.
- Nyní dejte do mísy pohanku, mungo, osmahnutou zeleninu, nasekané jalapeňo, sůl a jogurt. Dobře vše promíchejte.
- Vymažte olejem pekáček a nádivku rozprostřete do pekáčku. Lžící urovnejte povrch, potřete povrch olejem a zapékejte v troubě dozlatova.
Stáhni si z Jíme Jinak jídelníček pro regeneraci ledvin!
Stáhnout 100% ZDARMA
Praktické
- Nádivka pěkně drží pohromadě a po vychladnutí jde dobře krájet.
- Podávejte podle libosti se saláty, dipy, kvašenou zeleninou.
- Mungo používám loupané, je hned vařené.
Obměna
- Jalapeňo můžete vynechat.
- Místo kari listů můžete použít majoránku.
Děti
- S menším množstvím soli a koření a bez papričky vhodné pro děti od 2 let.
PS: Co vařit v zimě pro dobítí svých životních baterií?
Stáhni si zdarma zimní jídelníček pro regeneraci ledvin. !




Komentáře
Tedaaaa, prekvapiva dobrota. Ten kokos a kari proste ladi 😃
Já mám rozporuplné pocity 😄. Nedávno jsem dělala Klárky jahlove řezy a chlap mi teď řekl, že proč je k večeři ta dobrá buchta, ale bez čokolády, že ta mu chutnala nejvíc a dávám mu to se zeleninou… 😂.
Jen jsem teda kvůli dětem vynechala papričku a dala tam česnek, což pak možná i díky dýni, kokosu a kešu působilo docela sladce. Proto to srovnání 🤭. Ale dala jsem k tomu takovou chuťově výraznou”degustační sadu” – zbytek domácího kečupu, majonézu z aquafaby, pickles a tu hořčici, co byla nedávno na úvodní straně a pochutnala jsem si moc. Každopádně na to, že to byl vyloženě pohankovy recept, mi to všichni jedli (i bez čokolády 😂)