Rizoto se sušenými rajčaty

Rychlý a chutný recept pro horké letní dny.

Rizoto se sušenými rajčaty a česnekem, posypáno petrželkou, salát z bílých fazolek, červené cibule, zelených fazolových lusků a oliv, napařená brokolice, pickles z mrkve

Jste unavená a vyčerpaná? Posilte v zimě ledviny

Nastartujte imunitu a vyhněte se nemocem.

Je to snadné. Zjistěte, jak na to.

Stáhnout ZDARMA

  1. Na přednášce paní Strnadelové a pana Zerzána (v Olomouci v prosinci loňského roku) zaznělo, že “nezávadná” rajčata lze udělat kvašením. Po 14 dnech se ve slaném roztoku kvašením zničí škodlivý solanin a zůstanou jen tělu propěšné látky třeba lykopen. Zkoušela jsem kvasit cherry rajčátka, na Silvestra si na nich rodina pochutnávala, já si na chuť ještě asi úplně nezvykla. Takovými kvašáčky jsem chtěla zkusit nahradit rajčata při vaření klasických rajčatových jídel upravených pro makrobiotiku. Jenže jsou to prostě kyselá rajčata. (Z řepy udělaná rajská nebo kečup z melounu a cukety je lepší než z takto kvašených rajčat.) Ale jako ozdoba talíře nebo pikantní dobrůtka to je na jedničku.

  2. Toto je fotka z Holandska – makrobiotické konference. Oni Holanďané sušená rajčata používají (jiné podnebí). Já osobně rajčata používám opravdu jen výjimečně v létě v syrovém stavu (z dědové zahrádky) a pouze jedno, spíše na ozdobu 😉

    • Ne třeba se děsit trošky sušených rajčat 🙂 Já je osobně nekupuju ani nepěstuju, ale když mi je dají v restauraci do jídla jako jednu z mála možných zeleniny nebo mamča dá ze zahrádky, tak si je užiju. Dřív jsem je jedla denně a na kila, to byl problém.

  3. Zobrazit 4 komentáře

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

Předchozí článekFazole s křenem a kukuřičnou polentou
Další článekPoradna s Dášou Lužnou: Když se hubne příliš