Jako dítě jsem lečo nenáviděla a odmítla jíst. Koneckonců nejedla jsem žádnou teplou zeleninu, natož rajčata nebo papriku. Ale tuhle verzi, kterou připravil můj muž, když jsem řekla, že nevím, co si počnu s rajčaty a paprikami od našeho bio farmáře, tu jsem snědla s chutí. První lečo, které mi chutná! Manžel byl s výtvorem naprosto spokojen, protože on lečo rád a ode mě by se těžko někdy dočkal.
Ingredience
pro 4 porce
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 2 paprika
  • 1 seitan natural
  • 4 rajčata
  • 1 lžíce oleje
  • půl lžičky drceného kmínu
  • špetka pálivé a špetka sladké papriky
  • sůl
  • sojová omáčka

Postup

  1. Cibuli, papriku i rajčata nakrájíme na proužky, česnek nasekáme na drobno.
  2. Na trošce oleje osmažíme cibuli a česnek spolu se solí.
  3. Přidáme směs koření a papriku. Společně restujeme za občasného míchání pár minut.
  4. Pak přidáme seitan, zakápneme jej sojovou omáčkou a necháme podusit v této směsi.
  5. Na závěr přijdou rajčata, která necháme 3 minuty prohřát.

Praktické

 

Pokud použijete seitan special, bude doba úpravy kratší, protože ten už je dochucený a naložený. Seitan natural je bez chuti a potřebuji chuť dodat kořením a sojovou omáčkou.

Já osobně bych začala právě seitanem na cibuli, ale takhle přesně to vařil můj muž a bylo to vynikající, takže předkládám jeho recept tak, jak vznikl.

Kombinujeme

Seitan nám zastupuje bílkovinu, takže doplníme obilovinu a zeleninu. My jsme si dali seitanové lečo k rýži a zeleninovému salátu.

Děti

Takto připravený pokrm je vhodný pro děti od 2 let s tím, že nebudeme dávat pálivou papriku a budeme opatrní při solení .

Dodáváte mi odvahu zkoušet nové

Magda: Přidávám se k ostatním Evičko, moc děkuji za...

Muži říkají, že mi to sluší víc než obvykle

Julajka: Chci Vám moc poděkovat, jak to máte bezvadně...

Objev stránek

Dobrý den, vaše stránky jsem objevila někdy v tomhle...

Díky kurzu mám mnohem více času

Stramis: Z programu jsem naprosto nadšená. Mám díky vaření...

Díky vašim stránkách se konečně orientuji ve zdravé výživě

Hana M.: Chtěla bych vám poděkovat za úžasnou práci, kterou...

Zamilovala jsem se do česnekové pomazánky

Vendtechman: Prave jsem se zamilovala do dnesni cesnekove pomazánky...

Začínám konečně vnímat své tělo. 8,5 kg dole!

Dagmar: Zaplacením dalšího Vašeho kurzu jsem získala další inspiraci...

Syn začal dobrovolně jíst dušenou zeleninu

Alena.brunova: Teda ty kapustičky na zádíčka! To je mňamkošinka!...

Výsledky se dostavují okamžitě

Magda:  Jsem moc ráda, že jsem s vámi všemi...

Jsem v klubu již 3. rokem a je k nezaplacení!

Marie J: děkuji za Váš úžasný web. V klubu...

Přestala mi být konečně zima

Ilona L.: Evi a Helenko, hlásim úspěchy po odezněni...

Pochutnali jsme si a v bříšku máme jak v pokojíčku

Martya: No to jsme si pochutnali. Jak říkala moje...

Přípravy jídel jsou až překvapivě rychlé

Barbjenc: Dnešní oběd jsem nemohla skoro dojíst, všechno mi...

Bez cukru, vajíček, bílé mouky… a takhle výtečné

Magda: Tak, a vánoční cukroví mám dodělané, jupííííííííííííííííííííí. Linecké...

Přítel mi řekl, že by tak chtěl jíst už pořád

Lucie: Ráda bych napsala takové shrnutí mého kurzu. Především...

Šok: jí to i můj masomil manžel!

Jana: Šok! Jídla z kurzu jí i můj masomil...
  1. V “Kombinujeme” je omylem označen seitan jako obilovina, ale to se poddá 🙂

    ADD recept: Tak tohle mě nenapadlo. Já lečo rád i domácí seitan, ale dát to dohromady …
    Děkuji za inspiraci.

    • Martine, já bych Vás potřebovala večer u počítače jako korektora! 🙂 Asi jsem tak nějak chtěla říct, že seitan je sice obilovina, ale v téhle podobě nám zastupuje bílkovinu. Obilovina s obilím a vločkové vločky…musím chodit dřív spát! 🙂

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

Předchozí článekVegetariánské Dashi
Další článekHésiodos (1. část)