Jako dítě jsem lečo nenáviděla a odmítla jíst. Koneckonců nejedla jsem žádnou teplou zeleninu, natož rajčata nebo papriku. Ale tuhle verzi, kterou připravil můj muž, když jsem řekla, že nevím, co si počnu s rajčaty a paprikami od našeho bio farmáře, tu jsem snědla s chutí. První lečo, které mi chutná! Manžel byl s výtvorem naprosto spokojen, protože on lečo rád a ode mě by se těžko někdy dočkal.

Ingredience
pro 4 porce
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 2 paprika
  • 1 seitan natural
  • 4 rajčata
  • 1 lžíce oleje
  • půl lžičky drceného kmínu
  • špetka pálivé a špetka sladké papriky
  • sůl
  • sojová omáčka

Postup

  1. Cibuli, papriku i rajčata nakrájíme na proužky, česnek nasekáme na drobno.
  2. Na trošce oleje osmažíme cibuli a česnek spolu se solí.
  3. Přidáme směs koření a papriku. Společně restujeme za občasného míchání pár minut.
  4. Pak přidáme seitan, zakápneme jej sojovou omáčkou a necháme podusit v této směsi.
  5. Na závěr přijdou rajčata, která necháme 3 minuty prohřát.

Praktické

 

Pokud použijete seitan special, bude doba úpravy kratší, protože ten už je dochucený a naložený. Seitan natural je bez chuti a potřebuji chuť dodat kořením a sojovou omáčkou.

Já osobně bych začala právě seitanem na cibuli, ale takhle přesně to vařil můj muž a bylo to vynikající, takže předkládám jeho recept tak, jak vznikl.

Kombinujeme

Seitan nám zastupuje bílkovinu, takže doplníme obilovinu a zeleninu. My jsme si dali seitanové lečo k rýži a zeleninovému salátu.

Děti

Takto připravený pokrm je vhodný pro děti od 2 let s tím, že nebudeme dávat pálivou papriku a budeme opatrní při solení .

Hubneme do plavek online: Shoďte 5 kg za 14 dnů

Zhubla jsem víc než 10 kg a už se mi nechce pořád spát (Zdenka)

Zdenka: Hezký večer, Jím Jinak 7 měsíců. Tento krok...

Začala jsem milovat vaření díky JJ

Alena M. K.: Evi, moooc děkuji za kurz, týden...

Moc se mi líbí nové stránky

Jana: Nové stránky jsou úžasné! Skvěle se v nich teď...

Oooo, já vařím a peču (Soňa)

Soňa: Oooo, já vařím a peču !! Kdybyste věděly,...

Mám takovou radost a takový příval energie, že si to nemohu nechat pro sebe (Jana)

Jana: Ahoj Evi, mám takovou radost a takový příval...

Prožívám teď zářící období (Kattynka)

Kattynka: Momentálně se nacházím v jiné životní rovině -...

Lituji, že jsem vás neobjevila dřív. Měníte můj život k lepšímu

Eva: Jsem s vámi moc ráda! Měníte mi život...

Bez ranní polévky to u mě už nejde

Zdlang: Devcata, jsem spokojena, jak to valim a zvladam,...

10 kg špeků pryč (Pavel)

Pavel: Ahoj všem! Chtěl bych vám poděkovat za vaši...

Stojí to za to!

Pařízková: Ahoj všichni, jsem ráda, že jsem s jj...

Děkuji za vaši osvětu ohledně jídla a kurz zdarma

Andrea A.: Ráda bych Vám, vám všem, moc poděkovala...

Nevěřila jsem, že jídlo může být tak chutné

Holajna: Dnes jsem uvařila první jídlo. Všechno bylo vynikající....

Shodila jsem 6 kg a 12 cm v pase (Lenka)

Lenka: Ahoj všem. Jsem absolventkou programu Hubneme do plavek....

Díky JJ se mi běhá lehčeji a déle vydržím – je to tak jednoduché!

Hanka: Dobrý den, hlásím, že po dvou týdnech na...

Zamilovala jsem se do česnekové pomazánky

Vendtechman: Prave jsem se zamilovala do dnesni cesnekove pomazánky...
  1. V „Kombinujeme“ je omylem označen seitan jako obilovina, ale to se poddá :-)

    ADD recept: Tak tohle mě nenapadlo. Já lečo rád i domácí seitan, ale dát to dohromady …
    Děkuji za inspiraci.

    • Martine, já bych Vás potřebovala večer u počítače jako korektora! :-) Asi jsem tak nějak chtěla říct, že seitan je sice obilovina, ale v téhle podobě nám zastupuje bílkovinu. Obilovina s obilím a vločkové vločky…musím chodit dřív spát! :-)

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

Předchozí článekVegetariánské Dashi (vývar)
Další článekHésiodos (1. část)