Domů > Zdravé recepty > Hlavní jídla > Místo masa

Seitanové lečo

Uvařeno
bez lepku
sezóna léto

Jako dítě jsem lečo nenáviděla a odmítla jíst. Koneckonců nejedla jsem žádnou teplou zeleninu, natož rajčata nebo papriku. Ale tuhle verzi, kterou připravil můj muž, když jsem řekla, že nevím, co si počnu s rajčaty a paprikami od našeho bio farmáře, tu jsem snědla s chutí. První lečo, které mi chutná! Manžel byl s výtvorem naprosto spokojen, protože on lečo rád a ode mě by se těžko někdy dočkal.

Ingredience
pro 4 porce
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 2 paprika
  • 1 seitan natural
  • 4 rajčata
  • 1 lžíce oleje
  • půl lžičky drceného kmínu
  • špetka pálivé a špetka sladké papriky
  • sůl
  • sojová omáčka

Naši kluci jsou zdraví, otužilí, nestonají a ujdou spousty kilomentrů. Od prvních příkrmů jedí jinak. Jako veganka js...

Postup
  1. Cibuli, papriku i rajčata nakrájíme na proužky, česnek nasekáme na drobno.
  2. Na trošce oleje osmažíme cibuli a česnek spolu se solí.
  3. Přidáme směs koření a papriku. Společně restujeme za občasného míchání pár minut.
  4. Pak přidáme seitan, zakápneme jej sojovou omáčkou a necháme podusit v této směsi.
  5. Na závěr přijdou rajčata, která necháme 3 minuty prohřát.

Praktické

 

Pokud použijete seitan special, bude doba úpravy kratší, protože ten už je dochucený a naložený. Seitan natural je bez chuti a potřebuji chuť dodat kořením a sojovou omáčkou.

Já osobně bych začala právě seitanem na cibuli, ale takhle přesně to vařil můj muž a bylo to vynikající, takže předkládám jeho recept tak, jak vznikl.

Kombinujeme

Seitan nám zastupuje bílkovinu, takže doplníme obilovinu a zeleninu. My jsme si dali seitanové lečo k rýži a zeleninovému salátu.

Děti

Takto připravený pokrm je vhodný pro děti od 2 let s tím, že nebudeme dávat pálivou papriku a budeme opatrní při solení .

PS: Přemýšlíte jak zlepšit postavu a své zdraví?

Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !

Se změnou jídelníčku jsem se zbavila mnoha zdravotních potíží, se kterými si medicína nevěděla rady 30 let. Jídlo, vaření, psaní a šíření zdravého životního stylu se stalo mojí vášní. Je mi čím dál lépe a konečně mám své zdraví ve svých rukách. Celý příběh

2 lidi už poděkovali za článek. Oceňte práci autora také.

Komentáře

Hetto Martin
22. 9. 2016

V “Kombinujeme” je omylem označen seitan jako obilovina, ale to se poddá :-)

ADD recept: Tak tohle mě nenapadlo. Já lečo rád i domácí seitan, ale dát to dohromady …
Děkuji za inspiraci.

Ukázat další komentáře

Vyzkoušejte také

Houbová smaženice s mangoldem

Už nevíte, co s bujícím mangoldem a čerstvými hříbky? Pokud máte obojího dostatek, vyzkoušejte rychlou smaženici. Po té naší vám nebude těžko, protože je b...

Zapečené těstoviny à la šunkofleky

Kam se hrabou klasické šunkafleky!

Zelí na sladkokyselo

Zelí na sladko-kyselo se dá hravě připravit i bez cukru a klasického octa.