Jako dítě jsem lečo nenáviděla a odmítla jíst. Koneckonců nejedla jsem žádnou teplou zeleninu, natož rajčata nebo papriku. Ale tuhle verzi, kterou připravil můj muž, když jsem řekla, že nevím, co si počnu s rajčaty a paprikami od našeho bio farmáře, tu jsem snědla s chutí. První lečo, které mi chutná! Manžel byl s výtvorem naprosto spokojen, protože on lečo rád a ode mě by se těžko někdy dočkal.

Ingredience
pro 4 porce
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 2 paprika
  • 1 seitan natural
  • 4 rajčata
  • 1 lžíce oleje
  • půl lžičky drceného kmínu
  • špetka pálivé a špetka sladké papriky
  • sůl
  • sojová omáčka

Postup

  1. Cibuli, papriku i rajčata nakrájíme na proužky, česnek nasekáme na drobno.
  2. Na trošce oleje osmažíme cibuli a česnek spolu se solí.
  3. Přidáme směs koření a papriku. Společně restujeme za občasného míchání pár minut.
  4. Pak přidáme seitan, zakápneme jej sojovou omáčkou a necháme podusit v této směsi.
  5. Na závěr přijdou rajčata, která necháme 3 minuty prohřát.

Praktické

 

Pokud použijete seitan special, bude doba úpravy kratší, protože ten už je dochucený a naložený. Seitan natural je bez chuti a potřebuji chuť dodat kořením a sojovou omáčkou.

Já osobně bych začala právě seitanem na cibuli, ale takhle přesně to vařil můj muž a bylo to vynikající, takže předkládám jeho recept tak, jak vznikl.

Kombinujeme

Seitan nám zastupuje bílkovinu, takže doplníme obilovinu a zeleninu. My jsme si dali seitanové lečo k rýži a zeleninovému salátu.

Děti

Takto připravený pokrm je vhodný pro děti od 2 let s tím, že nebudeme dávat pálivou papriku a budeme opatrní při solení .

Já sladkoholik potvrzuji: Když má člověk všechny živiny, nepotřebuje sladkosti

Jana: Přesně tak jak tu píšou holky! Když člověk...

Hlavní je ten pocit, jak se po kurzu cítím!

Alko: Splaskla jsem přes prsa o 6 cm, v...

Děti nepoznaly, že je to zdravé

Alena: můj 6letý masař nepoznal, že sekaná není z masa,...

Hubnutí přišlo tak nějak samo

Chania: Vynechala jsem pečivo, nepotřebuji ho. Cukr jsem přestala...

Bez ranní polévky to u mě už nejde

Zdlang: Devcata, jsem spokojena, jak to valim a zvladam,...

Díky kurzu jsem získala nové návyky a cítím se skvěle

Maradamc: Dobry den pani Evo a Heleno, nejdrive jsem...

Nemohu se od tohoto webu odtrhnout

Kateřina: Dobrý den, ráda bych Vám touto cestou poděkovala...

Nejsem už nafouklá, nemám ani pálení žáhy a śhodila jsem 6 kg v 62 letech

Dana P.: vaše stránky jsem začala sledovat již koncem...

Celý kurz shrnu jedním slovem: DĚKUJI

Alenka: Milá Evi, celý kurz bych shrnula jedním slovem,...

Už po týdnu se cítím lépe a dokonce jsem zvládla i půst

Slunivok: Já jsem se radostně pustila do jarní očisty....

Podzimní detox nemá chybu! Samé dobroty, které mě léčí

Pavlína M.: Již 9 měsíců jsem s Jíme Jinak...

Mám tolik energie a vypadám i cítím se JINAK!

Luci88: Musím říct, že změny jsou obrovské. Mám tolik...

Skvělé filmy, neskuteční lidé

Jana: Mila Evi a Heli a vsichni, kdo jste...

Muži říkají, že mi to sluší víc než obvykle

Julajka: Chci Vám moc poděkovat, jak to máte bezvadně...

Jsem nadšená a hubnu

Siva: Dobrý den, jsem tady poprvé. Stránky JJ jsem...

Hubneme do plavek online: Shoďte 5 kg za 14 dnů

  1. V „Kombinujeme“ je omylem označen seitan jako obilovina, ale to se poddá 🙂

    ADD recept: Tak tohle mě nenapadlo. Já lečo rád i domácí seitan, ale dát to dohromady …
    Děkuji za inspiraci.

    • Martine, já bych Vás potřebovala večer u počítače jako korektora! 🙂 Asi jsem tak nějak chtěla říct, že seitan je sice obilovina, ale v téhle podobě nám zastupuje bílkovinu. Obilovina s obilím a vločkové vločky…musím chodit dřív spát! 🙂

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

Předchozí článekVegetariánské Dashi
Další článekHésiodos (1. část)