Domů > Zdravé recepty > Hlavní jídla > Zeleninová jídla

Šťouchaná dýně s cibulkou

Uvařeno
bez lepku
bez mléka

Sezóna dýně je tu! Také milujete sladké hokkaido dýně? Pak zkuste tuto ultra rychlou dobrotu, která se hodí jako blesková večeře nebo náplň do palačinek či místo pomazánky na chléb.

Ingredience
3-4 porce
  • 1/2 dýně hokkaido
  • 1 velká cibule
  • 2 lžíce oleje
  • sůl a sojová omáčka

Chtěla bych se s vámi podělit o svůj příběh, možná životní zkušenost, která mě naučil...

Jak připravit šťouchanou dýni hokkaido

  1. Na oleji orestujeme nadrobno nasekanou cibulku s větší špetkou soli.
  2. Jakmile je zlatavá, vypneme.
  3. V hrnci podusíme na kostky nakrájenou dýni s troškou vody a špetkou soli.
  4. Jakmile je měkká, dochutíme sojovou omáčkou a rozšťoucháme ji a smícháme s cibulkou.
  5. Podáváme například s těstovinami.
DETOX SADA NA PODZIM
Jak se zbavit únavy, vyhnout rýmám a na podzim neztloustnout.
Stáhni si ZDARMA

Praktické

  • Lze zabalit i do palačinek nebo podávat s plackami či kváskovým pečivem.
  • Pro kompletní talíř přidejte například uzené tofu nebo tempeh nebo jakoukoliv uvařenou luštěninu.

Obměna

  • Místo části dýně můžete použít i žlutou cuketu.
  • Šťouchanici můžeme dochutit i dýňovým olejem a posypat například restovanými dýňovými semínky nebo oříšky.
  • Výborná je i ochucená mandlovým, kokosovým nebo sezamovým máslem.
  • Doporučujeme vmíchat nasekanou petrželku.

Děti

  • Tento recept je vhodný pro děti od 2 let. Pro menší děti vynecháme olej a sůl.

PS: Stále jen občas něco zkoušíš uvařit?

Co se do toho pustit pořádně a vařit podle připraveného zdravého jídelníčku? Začínáme kurz Podzimní detox. Spravíme si postavu, odstresujeme se a nabijeme energií. Budeme o tebe 8 týdnů pečovat a podporovat tě na cestě k lepšímu zdraví.
Chci jídelníčky pro detox.

Zdravé recepty, zdravé vaření a životní styl. Tisíce receptů zdarma. Co víme, sdílíme! :-)

7 lidí už poděkovalo za článek.

Komentáře

Jednoduché, rychlé a moc dobré😉.Díky za recept!

Dýni jsem nikdy neměla ráda…poslední dobou ji začínám milovat. Do tohoto receptu jsem přidala ke konci smažení cibulky ještě rozetřený velký stroužek česneku a byla to lahoda. K tomu nishime zelí a mrkev, placky z červené čočky a zbytků rýže s dušeným zelím,co nám zbylo včera. Mňam mňam.

Ukázat další komentáře