Máte rádi sójový suk, ale vadí vám, že je plný cukru a dalších látek? Udělejte si ho doma bez cukru podle naší čtenářky Jindry. Tento je vhodný i pro alergiky na sóju.

Ingredience
  • hrnek mandlové mouky
  • hrnek kokosové mouky
  • 4 lžíce rýžového sirupu
  • špetka vanilky
  • kakao/karob

Jak vyrobit domácí sojový suk

  1. Obě mouky smícháme, přidáme rýžový sirup, vanilku a směs pořádně propracujeme v tuhé těsto.
  2. Polovinu těsta odebereme a obarvíme jí kakaem/karobem.
  3. Vytvoříme suky.

Praktické

  • Suky můžeme tvořit buď světlé, tmavé, nebo tmavé se světlým vnitřkem (vyválíme kousek tmavého těsta, vložíme na něj váleček světlého těsta a uzavřeme).
  • Suky také můžeme obalit v kokosu.
  • Uchováváme v lednici.
  • Mandlovou mouku si můžete doma udělat rozmixováním loupaných mandlí.

Obměna

Pořád je tu něco zajímavého a nového, ani nestíhám sledovat!

Katka: Ahoj holky, moc děkuju za stránky, čerpám z...

Miluju vás a vaši práci. Mám konečně zpět svou menstruaci

Ilona L.: Evi posilam muj posledni komentar do jarni...

Z jídelníčku je nadšená celá rodina

Beagil: Varím podla Vaších receptov a celá rodinka je...

Okolí si všímá změny a já se cítím báječně

Pcmunoav: Přihlásila jsem se do programu Hubneme do plavek,...

Můj jídelníček se díky vám úplně změnil

Petr C.: Nováček již nejsem, čerpám z Vašich volně dostupných...

Po 6. dni mi splasklo břicho

Market: Dnes 6. den, váha šla krásně dolů o...

Rychlá příprava jídel, které mi chutnají

Pribe: Mám dole 4,8 kg a pokračuji dál. Je...

Díky kurzu jsem snížila přísun chipsů a dalších nesmyslů

Gseidlova: Všechny recepty jsou vynikající. Snížila jsem výrazně přísun...

Za týden co jíme jinak o čtyři kila méně

Merci 72: Krásné ráno děvčata. Chtěla bych Vám mockrát...

Váš kurz mě znovu nakopnul

Iva: Milá Evo a Helčo, psala jsem osobní mail...

Jsem na vašich stránkách závislá

Miluše: Miluji Jíme Jinak! Jsem na vašich stránkách závislá...

Jde z vás nakažlivá energie

Iveta: Jde z Vás ohromná energie, která je krásně...

Děkuji za skvělé stránky

Eliška: Dobrý den, moc děkuji za skvělé stránky, které...

S každým jídlem si říkám: „Tohle je TOP“

Eva: S každým dalším jídlem si říkám "tak tohle je...

Kurz pro začátečníky

Alena: Děkuji za spoustu podnětů, které jsem na vašem...

Přítel mi řekl, že by tak chtěl jíst už pořád

Lucie: Ráda bych napsala takové shrnutí mého kurzu. Především...
  1. Dnes jsme vyrobili s dětmi přesně podle receptu a do tmavé části přidali trochu rumu aroma. Moc se provedli a valeni dvou barev byla legrace. Děkujeme moc za recept.

  2. Ahoj, tak ja dnes vyzkousela, ponevadz na sport (cyklistku) nejlepší, ja tedy pouzila 1:1 med a cekankovy sirup, myslim, ze by slo i ciste jen s cekankovym, kdo chce zdrave mlsat. Suky se povedly, moc dekuji za tip.

    • Med ani čekankový sirup běžně nepoužíváme, ale dá se to jako alternativa použít, zvlášť pro sportovce, kteří cukr spálí raz dva 👍

    • Ano, jen jsou to mene vhodne varianty pro bezne slazeni, ale do detertu jrdnou za cas proc ne 😉

  3. Holky vůbec mi to nešlo spojit byla ta hmota moc suchá co jste tam ještě přidali aby se to nedrobilo.

    • A použila jste jemnou mandlovou mouku? Nebo jste si mandle na hrubo namlela? Pokud smes nedrzi pohromade, pridejte vice sirupu nebo treba trochu ryzoveho oleje. Proste neco lepiveho :)

      • Použila jsem jemnou mouku rýžový olej nemám nakonec jsem tam přidala kokosový olej a ještě javorový sirup. Pořád se to drolilo ale přes folii jsem to nacpala do formičky na rakvicku, v lednici to ztuhlo a pak jsem namočila v čokoláda. Chuťově výborný a ještě jsem zvažovala abych to nemusela tolik mastit a sladit zda by tam nešlo dát rýžový mléko.

  4. Zobrazit všech 18 komentářů

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

Předchozí článekZapečená kaše na snídani nebo svačinu
Další článekObilný slovníček – znáte všechny pojmy?