Domů > Zdravé recepty > Polévky > Obědové

Veganská libyjská Shorba

Uvařeno
bez lepku
bez sóji
bez cukru

Tentokrát jsem se nechala inspirovat libyjskou shorbou, moje verze je ovšem oproti originálním receptu veganská. Příprava je velice jednoduchá a nezabere vám mnoho času. Abyste si vychutnali pravou chuť této polévky, určitě nevynechte koření.

Ingredience
2 porce
  • 1 hrnek uvařené cizrny
  • 1 cibule
  • 1 mrkev
  • olej
  • 100 g těstovin risoni (těstovinová rýže)
  • 1 vrchovatá čajová lžička koření baharat
  • 150 g rajčatové šťávy
  • sůl

Moc se nám líbil originální přístup Hanky, která nechtěla vařit zdravě jen pro sebe, ale pro celou rodinu. Nechte se ...

Jak připravit libyjskou polévku Shorba jinak

  1. Připravte si směs koření baharat.
  2. Cibuli a mrkev nasekejte nadrobno.
  3. Jak si v zimě dobít své životní baterie?
    Stáhni si z Jíme Jinak jídelníček pro regeneraci ledvin!
    Stáhnout 100% ZDARMA
  4. V hrnci rozpalte olej, přidejte cibuli a mrkev a orestujte. Posypejte baharatem a znovu osmahněte.
  5. Přidejte cizrnu, rajčatovou šťávu, sůl a vařte, dokud polévka mírně nezhoustne.
  6. Přidejte risoni a vařte dalších šest minut. Posypte čerstvou petrželkou.

Praktické

  • Pokud vaříte cizrnu předem, tento recept vám nezabere mnoho času.
  • Pro verzi bez lepku použijte bezlepkové těstoviny (rýžové, kukuřičné..).
  • Při potížích s klouby a ledvinami vynecháváme rajčatovou šťávu.

Obměna

  • Na tento recept jsou risoni velmi vhodné. Určitě nebude problém je koupit. Pokud ano, použijte jakoukoliv jinou drobnou těstovinu.
  • V létě místo rajčatové šťávy použijte větší velmi zralé rajče. Spařené, oloupané a nakrájené na kostičky.

Děti

  • Kořeněné jídlo vhodné pro větší děti.

PS: Co vařit v zimě pro dobítí svých životních baterií?

Stáhni si zdarma zimní jídelníček pro regeneraci ledvin. !

Ráda bych ukázala lidem, že veganská strava není jednotvárná, nudná a chudá, jak si bohužel mnoho lidí myslí. Jídlo pro mě má být zdravé a ne jednotvárné, skoro nemocniční. Mé recepty jsou určeny pro ty, kterým vaření z kvalitních ingrediencí, přináší radost, pro ty, co se nebojí experimentovat a chtějí poznat nové chutě, pro ty, pro ty co si rádi u sporáku hrají, pro ty co nepotřebují zasytit jen žaludek, pro ty co si najdou čas pro sebe i svojí rodinu a nebojí se do vaření investovat trochu času. Jste připraveni opustit vaší komfortní zónu? PS. Všechny fotografie v mých článcích a receptech jsou moje, nejsou stáhnuté z jiných webů, jsou to fotky jídel, které jsem připravila a fotila osobně.

27 lidí už poděkovalo za článek.

Komentáře

Mila Beata
25. 7. 2024

Mnam ❤️

Slavomíra
4. 11. 2023

Preskočila som raňajky,tak dnes do dvojice k hlavnému jedlu, bez cícera s batátom..mňam

Ukázat další komentáře
Schovat štítky

Vyzkoušejte také

Cajunské světlé chilli

Chutná a kořeněná a také rychle připravená, to jsou důvody, proč je směs Cajun jedna z mých nejoblíbenějších.

Italská zuppa jinak

Hustá italská polévka v upravené verzi, obohacená o skvělou a velice zdravou zeleninu, kterou většina Italů nezná – tuřín. Tato zelenina je doslova n...

Dušené zelí z jednoho hrnce

Rychlé, jednoduché a voňavé jídlo, skvělé k obilovinám, jehož příprava je snadná a téměř bez práce

Krémová zelňačka

Milujete polévky? Pak vyzkoušejte tuto krémovou zelnou polévku, která v zimním počasí krásně zahřeje i zasytí.

Nebramboračka na asijský způsob

Hustá a výživná polévka na způsob bramboračky s nádechem Asie.

Krémová cizrnačka

Rychlá a výborná polévka, která v chladných měsících krásně zahřeje a zasytí. Je skvělá s kouskem kváskového chleba či plackami.