Zdeněk není jediný hrdina, který změnil styl na Jíme Jinak. Další hrdinové.
PS: Vstáváš s pocitem, že bys nejraději zůstala v posteli?
Co si dobít baterky a postarat se konečně i o sebe? Je čas na podzimní detox. Mrkni jak opět získat energii.
Tvoje nastavení osobních údajů (cookies) nám zakazuje přehrávat videa.
Ale neboj se. Jakmile videa povolíš, přehrajeme je.
Zdeněk měl v plánu shodit 5 kg za půl roku – břicho mu totiž překáželo při sportu. Nechal si poradit s jídelníčkem a za 5 týdnů byla kila pryč. Zvládne to opravdu každý. Má to však jedno “ale”. Poslechněte si rozhovor s tímto sympaťákem.
Zdeněk není jediný hrdina, který změnil styl na Jíme Jinak. Další hrdinové.
Co si dobít baterky a postarat se konečně i o sebe? Je čas na podzimní detox. Mrkni jak opět získat energii.
Zdeni, nechávám přes noc na sporáku, i ostatní obiloviny. Nejdříve propláchnu, pak přidám vodu a nechám (někdy namořím i s mandlemi). Ráno přidám co do kaše ještě chci – mák, kokos, skořici, perníkové koření, někdy ovesné mléko, vždycky batát, dýni nebo mrkev a velmi svátečně i rozinky a vařím tak 15 minut😁.
Leni, také jsem o tom namáčení přemýšlela. Ty ten hrnec s namočenými vločkami máš přes noc na sporáku nebo v lednici? Mně jde o to, jestli se ta namáčecí voda nemůže nějak “kazit” a množit v ní nějaké bakterie, když už pak neproplachujeme jako luštěniny? Ono jde vlastně i o jiné obiloviny, které se podle doporučení tady namáčí a pak ve stejné vodě vaří. A pokud to nevadí, že namáčím při pokojové teplotě, jak maximálně dlouho to můžu namáčet? Např. u čiroku jsem četla postup: propláchnout, namočit na 10-12 hod., vařit v NOVÉ vodě.
Komentáře
Já se chci zeptat, co dělat, když naopak na jídla jinak vydržíme nasycení strašně krátkou dobu?
Když uvařím s masem (myslím celkem zdravý jídlo, třeba maso–rýže–zelenina), tak na to rodina vydrží relativně dlouho najedená, ale po jídlech jinak se stále “dobouchává” pečivema přijde mi to, že dlouho stojím u plotn, ale energie z jídla je hned spálená a všichni chtějí něco dalšího?