- 1 hrnek dýňových semínek
- 1/4 hrnku lahůdkového droždí
- 1 1/2 lžičky soli
- 1/2 lžičky mletého česneku
Jak připravit vegan parmazán z dýňových semínek
- Do mixéru dáme všechny ingredience a rozmixujeme najemno.
- Přesypeme do skleničky.
Praktické
- Parmazán uchováváme v uzavřené skleničce maximálně měsíc. Nejlépe v lednici.
- Používáme na posyp salátů, polévek, rizot, hlavních jídel, těstovin, pomazánek atp.
Obměna
- Místo dýňových semínek můžete použít jiná semínka (výborná jsou i konopná) nebo oříšky (např. kešu, vlašsk).
- Česnekový prášek lze vynechat.
- Dýňová semínka můžete před rozemletím lehce opražit.
Děti
- Parmazán je vhodný pro děti od 2,5 let (je dost slaný).
PS: Stále jen občas něco zkoušíš uvařit?
Co se do toho pustit pořádně a vařit podle připraveného zdravého jídelníčku? Začínáme kurz Podzimní detox. Spravíme si postavu, odstresujeme se a nabijeme energií. Budeme o tebe 8 týdnů pečovat a podporovat tě na cestě k lepšímu zdraví.
Chci jídelníčky pro detox.
Komentáře
Po dlhom čase výroba posýpky, bez LSD (to dávam do iného parmezána), zato s konopn.semienkami dobrota👍
Dnes jsem dělala s kešu, zítra přijde k použití a jsem zvědavá.