- 400 g zelených fazolek
 - 1 cibule
 - 1 lžíce oleje
 - 3 lžíce celozrnné mouky
 - 500 ml zeleninového vývaru
 - 150 ml rostlinné smetany
 - sůl
 - umeocet a jablečný ocet
 
Jak připravit veganské fazolky na smetaně
- Na oleji zpěníme cibulku se solí.
 - Přisypeme mouku a mícháme.
 - Nasypeme fazolky, zalijeme vývarem a dusíme cca 20 minut.
 - Ochutíme octy a zalijeme smetanou.
 - Podáváme.
 
Objev jak ozdravit jídelníček pro lepší postavu a zdraví teď hned!
Chci začít 100% ZDARMA
    Praktické
- Tato omáčka se hodí například s knedlíčky z ovesných vloček, polentou, těstovinou nebo “bramborovými” knedlíky. Případně jakoukoliv jinou uvařenou obilovinou. Jako bílkovinu podáváme k omáčce tempeh, tofu nebo uvařenou luštěninu (fazole, cizrna).
 - Tato omáčka se klasicky podává s vejcem. Můžete si k ní udělat i veganské vejce.
 - Pokud nechceme používat mouku, můžeme na závěr omáčku zahustit troškou rozmíchaného škrobu ve studené vodě a povařit do zhoustnutí.
 - Při bezlepkové dietě použijte bezlepkovou mouku (rýžovou, pohankovou aj.).
 
Obměna
- Místo vývaru můžeme použít vodu.
 - Fazolky můžeme dát v sezóně čerstvé, případně mražené.
 - Místo fazolek se dá použít i hrášek.
 
Děti
- Omáčka je vhodná pro děti od 2 let.
 
PS: Přemýšlíš, co uvařit pro lepší postavu?
Pojď to zjistit! 😁 Tisíce lidí shodily 5 kg za 14 dní - zdravě, bez deficitu, dřiny a chemie. Jak to? Máme totiž chutný hubnoucí jídelníček, který tě zbaví zadržované vody a nastartuje tvůj metabolismus. Naskoč do letní výzvy a začni!

Komentáře
Dobré to bylo 🙂👍🏻
Mnaaaaaaaaam ❤️