Domů > Zdravé recepty > Hlavní jídla > Houby

Houbová smaženice

Uvařeno
bez lepku
bez sóji
bez vajec

Smaženice nemusí být jen z tofu, zkuste tuto verzi, kde není ani tofu ani sójová omáčka. Pohrajte si s konzistencí a vylaďte do vaší představy.

Ingredience
  • 1 hrst loupané žluté čočky
  • 1 hrst rýžových vloček
  • 1 polévková lžíce lahůdkového droždí
  • několik žampionů
  • cibule
  • čerstvý česnek
  • čerstvá petrželka
  • černucha
  • kmín
  • sladká paprika
  • kurkuma
  • olej
  • citrónová šťáva

Po zimě jsem se cítila unavená, bez energie a potřebovala jsem shodit kila nastřádaná za poslední roky. Cítila jsem, ...

Jak připravit smaženici ze žampiónů a čočky

  1. Čočku dobře omyjte, uvařte a nechte okapat.
  2. Omyjte rýžové vločky a namočte je na 10 minut.
  3. Na pánev přidejte olej, černuchu a kmín, nakrájenou cibuli, nakrájené žampiony a osmahněte.
  4. S věkem přibývají kila a potíže?
    Objev jak ozdravit jídelníček pro lepší postavu a zdraví teď hned!
    Chci začít 100% ZDARMA
  5. Když jsou houby a cibule osmahnuté, přidejte sladkou papriku, sůl a česnek. Promíchejte a znovu osmahnete.
  6. Nyní přidejte rýžové vločky, vařenou čočku, kurkumu a droždí. Promíchejte, přidejte trochu vody a vařte na mírném ohni.
  7. Podle toho, jakou konzistenci chcete získat – měkčí nebo zrnitější, upravte dobu vaření. Na závěr přidejte trochu citrónové šťávy, pepře a petrželky.

Praktické

  • Pokud chce smaženici “na hniličko”, přidejte více vody.
  • Pokud chcete tužší konzistenci, vařte déle a více vysušte.

Obměna

  • Žlutou čočku můžete nahradit loupaným mungem nebo loupanou červenou čočkou.
  • Místo žampiónů můžete použít jakékoliv čerstvé houby.
  • Mlžete přidat jakékoliv koření podle vaší chuti.

Děti

  • Vhodné pro děti od 2 let, ale ubereme olej, sůl a koření.

PS: Přemýšlíš, co uvařit pro lepší postavu?

Pojď to zjistit! 😁 Tisíce lidí shodily 5 kg za 14 dní - zdravě, bez deficitu, dřiny a chemie. Jak to? Máme totiž chutný hubnoucí jídelníček, který tě zbaví zadržované vody a nastartuje tvůj metabolismus. Naskoč do letní výzvy a začni!

Ráda bych ukázala lidem, že veganská strava není jednotvárná, nudná a chudá, jak si bohužel mnoho lidí myslí. Jídlo pro mě má být zdravé a ne jednotvárné, skoro nemocniční. Mé recepty jsou určeny pro ty, kterým vaření z kvalitních ingrediencí, přináší radost, pro ty, co se nebojí experimentovat a chtějí poznat nové chutě, pro ty, pro ty co si rádi u sporáku hrají, pro ty co nepotřebují zasytit jen žaludek, pro ty co si najdou čas pro sebe i svojí rodinu a nebojí se do vaření investovat trochu času. Jste připraveni opustit vaší komfortní zónu? PS. Všechny fotografie v mých článcích a receptech jsou moje, nejsou stáhnuté z jiných webů, jsou to fotky jídel, které jsem připravila a fotila osobně.

33 lidí už poděkovalo za článek.

Komentáře

Wow, úžasný a jednoduchý recept na rychlé jídlo.👍Místo žampiónů jsem dala nakrájené uvařené houbičky shiitake, vynechala jsem černuchu a místo petrželky, kterou nemám, jsem dala sušené polévkové bylinky. A ač jsem velký milovník česneku, měla jsem obavy, jestli nepřebije jemnou chuť jídla, zkusmo jsem tedy půl porce oddělila a česnek jsem přidala jen do té druhé půlky. A získala jsem tak rovnou dvě různá jídla 🤭. Těžko ale říct, které bylo lepší, chutnaly mně obě. Vzhledem k použitým houbám to chuť houbové smaženice úplně nepřipomínalo, ale i tak jsem si moc pochutnala a oběd byl na stole za chviličku. Moc děkuji za recept.❤️

Vierko, tak tahle smaženice je bomba 👍 Normální smaženice mi nikdy moc nejela, ale tohle je nebe v hubě, chuť je skvělá. Nestihla jsem talíř ani vyfotit. Děkuji za recept 🙏😋

Ukázat další komentáře
Schovat štítky

Vyzkoušejte také

Květák s cizrnou v lepivé omáčce

Pro milovníky koření, indické kuchyně a improvizovaných receptů. Nelekejte se ingrediencí, snažte se nic nevynechat, právě koření dává obyčejnému jídlu tu ...

Žlutá květáková rýže

Květáková rýže na žluto s indickým kořením. Jednoduchá, chutná a voňavá zeleninová složka talíře, kterou si můžete na talíři doplnit dalšími dobrotami dle ...

Tempehové vegíčko

Veganská variace na míchaná vajíčka, tentokrát z tempehu. Tento pokrm je skvělý s kouskem kváskového chleba nebo do placek, třeba jako rychlá a zdravá veče...

Pečená pohanka

Zapečená pohanka s houbami. Výborné a jednoduché podzimní jídlo, jehož chuť vás určitě nezklame.

Fazolky po indicku

Fazolky patří k létu, je to zelenina, kterou si můžete snadno sami vypěstovat. Tento letní, i když pikantní, recept je příjemnou přílohou k rýži i chlebu. ...

Etiopská žlutá čočka

Velmi rychlý a praktický recept, kořeněné voňavé jídlo, které budete mít na stole během 15 minut.