Základní informace

Chutný dezert pro hosty, báječná svačinka pro děti. V létě podáváme chlazený, v zimě klidně rovnou po dovaření. Nám tedy zatepla moc chutná.

Ingredience

(pro cca 6 mističek)

  • 3 jablka
  • hrst rozinek
  • hrst oloupaných mandlí
  • cca 2 dcl vody na podlití jablek
  • špetka soli
  • 4-6 lžic kukuřičného škrobu
  • strouhaný kokos na ozdobení

Postup

Očištěná vykrájená jablka i se slupkou dáme do hrnce. Opereme rozinky na sítku pod tekoucí vodou a přidáme k jablkům spolu s mandlemi a se  špetkou soli pro zvýraznění sladké chuti. Podlijeme trochou vody, aby se mohla jablka dusit, není potřeba moc vody, pokud chceme hodně ovocnou konzistenci. Přivedeme k varu a na mírném plameni dusíme pod pokličkou 15 až 20 minut. Když jsou jablka dostatečně rozvařená, rozmixujeme obsah hrnce ponorným mixérem, stačí i na hrubo, zůstanou v něm příjemné kousky. Ve studené vodě rozpustíme kukuřičný škrob a přidáme do vzniklé kaše. Pár minut povaříme, aby se škrob provařil. Hotový pudink vlijeme do mističek, posypeme kokosem a zchladlý skladujeme v lednici.

Praktické

Pokud se nám zdá pudink příliš řídký, rozředíme si ještě lžíci škrobu v malém množství studené vody a přidáme ho do hrnce a opět povaříme. V obráceném případě naředíme pudink vodou. Pudink už nám v chladu o mnoho víc neztuhne, proto si připravte kaši tak hustou, jak hustý a pevný chcete mít výsledný pudink.

Obměna

Nechcete-li krémovou hmotu, protože třeba berete dezert s sebou na cesty, použijte místo škrobu agar. Výsledkem bude tuhá hmota, která se dá porcovat či vyklopit z mističky a zdobit.

Můžete udělat pudink jen z jablíček nebo zkombinovat různé zbytky ovoce, které už vadne a je potřeba je zlikvidovat. Nikdy však nepoužíváme ovoce nahnilé či plesnivé! Výborný je stejný pudink z hrušek. Místo mandlí můžeme použít lískové nebo vlašské ořechy a zdobit čerstvým ovocem.

Pokud chcete vytvořit pohár, dejte dospodu mističek karobovou čokoládu.

Hubneme do plavek online: Shoďte 5 kg za 14 dnů

Okolí si všímá změny a já se cítím báječně

Pcmunoav: Přihlásila jsem se do programu Hubneme do plavek,...

Martina: Výborné! A muž pochválil: „Máš

Martina: Výborné! A muž pochválil: "Máš to dobrý" :)...

Členství v klubu JJ je cesta, jak si užít život na tomto světě

Jajabre: Klub JJ - dává mi radost z jídla,...

Neuvěřitelných 13 cm v pase dole!

Iveta: Od začátku ledna mám 5 kg dole, díky...

Z receptů JJ jsem úplně unešená

helusa27: Bože, to je dobré! Zatím jsem trochu podezíravá...

Nikdy bych nevěřila, že zelenina může chutnat tak dobře

Lenka: Taky pomalu objevují jemné chutě nových potravin a...

Konečně mám všechny informace na jednom místě

Jitka: Dobrý den, chtěla jsem vám moc poděkovat za...

JJ má pro mě kouzlo, které nejde ani popsat

Miluše: JJ má pro mě kouzlo, které nejde ani...

Děkuji, že je tady vše na jednom místě přehledně a srozumitelně

Dobrevpet: Jsem moc ráda, že jsem narazila na vaše...

První týden kurzu a 2 kg dole!

Lada: Už mi nepnou kalhoty přes stehna a je...

Tomu bych nevěřila: Po 3 dnech na JJ stravě mi splasklo břicho!

cihal: Zdravím vás. Začala jsem dle videa polévkami k...

Rychlá příprava jídel, které mi chutnají

Pribe: Mám dole 4,8 kg a pokračuji dál. Je...

Jídlo jsou pestrá a rozmanitá, že už se nechci vrátit ke klasice

Viky: Hezký den, jídla jsou pestrá, rozmanitých chutí, že...

Úklid podle vás je super: kuchyň takový vítr dlouho nezažila

Radka: Jsem nadšená ze spousty skvělých receptů a rad....

Moc mě to baví!

Libenk: Děkuji za výborný recept :-) Dnes upečeno a...

Prva pochvala (dalsie celkom urcite budu nasledovat)

Anička: Dobry den, pred par dnami som objavila vasu stranku...

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

Předchozí článekBlesková snídaně
Další článekOmáčka z červené čočky a mrkve