Základní informace

Chutný dezert pro hosty, báječná svačinka pro děti. V létě podáváme chlazený, v zimě klidně rovnou po dovaření. Nám tedy zatepla moc chutná.

Ingredience

(pro cca 6 mističek)

  • 3 jablka
  • hrst rozinek
  • hrst oloupaných mandlí
  • cca 2 dcl vody na podlití jablek
  • špetka soli
  • 4-6 lžic kukuřičného škrobu
  • strouhaný kokos na ozdobení

Postup

Očištěná vykrájená jablka i se slupkou dáme do hrnce. Opereme rozinky na sítku pod tekoucí vodou a přidáme k jablkům spolu s mandlemi a se  špetkou soli pro zvýraznění sladké chuti. Podlijeme trochou vody, aby se mohla jablka dusit, není potřeba moc vody, pokud chceme hodně ovocnou konzistenci. Přivedeme k varu a na mírném plameni dusíme pod pokličkou 15 až 20 minut. Když jsou jablka dostatečně rozvařená, rozmixujeme obsah hrnce ponorným mixérem, stačí i na hrubo, zůstanou v něm příjemné kousky. Ve studené vodě rozpustíme kukuřičný škrob a přidáme do vzniklé kaše. Pár minut povaříme, aby se škrob provařil. Hotový pudink vlijeme do mističek, posypeme kokosem a zchladlý skladujeme v lednici.

Praktické

Pokud se nám zdá pudink příliš řídký, rozředíme si ještě lžíci škrobu v malém množství studené vody a přidáme ho do hrnce a opět povaříme. V obráceném případě naředíme pudink vodou. Pudink už nám v chladu o mnoho víc neztuhne, proto si připravte kaši tak hustou, jak hustý a pevný chcete mít výsledný pudink.

Obměna

Nechcete-li krémovou hmotu, protože třeba berete dezert s sebou na cesty, použijte místo škrobu agar. Výsledkem bude tuhá hmota, která se dá porcovat či vyklopit z mističky a zdobit.

Můžete udělat pudink jen z jablíček nebo zkombinovat různé zbytky ovoce, které už vadne a je potřeba je zlikvidovat. Nikdy však nepoužíváme ovoce nahnilé či plesnivé! Výborný je stejný pudink z hrušek. Místo mandlí můžeme použít lískové nebo vlašské ořechy a zdobit čerstvým ovocem.

Pokud chcete vytvořit pohár, dejte dospodu mističek karobovou čokoládu.

Své porce musím bránit před rodinou:-)

Adad: Dobrý den, děkuji za krásný a hlavně srozumitelný...

To, co děláte, mě obohacuje, inspiruje a učí

Pavla: děkuji Vám za Vaši lásku k jídlu, díky níž...

Úžasně zpracovaný kurz do naprostých deitalů

Ilona L.: Evi, váš kurz byl naprosto úžasný. Zpracovaný...

Klesl mi cholesterol, glykemie i další hodnoty v krvi

Jana P.: Dobrý den, chtěla jsem vám poděkovat, za...

Kamarádky mě chválí, jak dobře vypadám a zářím

Ikminka: Ahoj všichni! Minulý rok jsem začala jíst jinak,...

Kojené dceři se rapidně zlepšil ekzém

Veronbak: Následkem jídla dle JJ se mé 0,75 kojené...

Mám víc energie a čistší hlavu

Neli: S úklidy řádím od úterka, pěkně využívám dynamickou...

Začátek nebyl snadný, ale výsledky jsou neuvěřitelné!

Rob: Dobrý den, skvělá práce!!! Po knihách: Fit pro život,...

Nejlepší polévka. Kluci vylízali i hrnec a vaříme ji i dnes

Michaela: Prý nejlepší polévka světa a to došel zázvor....

Cítím se skvěle a moje tělo nasává živiny

Iva: Dobrý den, jsem velice překvapena! Moje tělo reaguje...

Přítel mi řekl, že by tak chtěl jíst už pořád

Lucie: Ráda bych napsala takové shrnutí mého kurzu. Především...

JJ mi pomohlo najít směr, kterým chci jít

Petrushe: Ahoj Evi, chci touto cestou moc poděkovat za...

Děkuji za cenné vychytávky a úžasnou motivaci

Annabirke S.: Ahoj Evi. O pochvalu nemáte nouzi, ale...

Cítím se mnohem více v pohodě

Avka: Zase mě začalo bavit vařit a zjišťuji, jak...

Meditace pro mě je, když si stoupnu ke sporáku a vařím dle JJ

Sidonia: Pro mě meditace je, když přijdu z práce...

Úspěch – chutná i příteli

Iveta: Co mám uvařeno, nabízím i příteli a nezdráhá...

Seriál: Jak na jaro

materiály
  • Stáhněte si jej a upravte jídelníček.
  • Vyhněte se nemocem a jarní únavě.
  • Jídelníček ke stažení!

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

Předchozí článekBlesková snídaně
Další článekOmáčka z červené čočky a mrkve