V minulém článku jsem psala o tom, jak jsem vytvořila svoje první pickles. Že to bude tak jednoduché a rychlé jsem nečekala. A jak moje pickles dopadlo? Netrpělivě jsem pokukovala po kvasící nádobě, a i když se to nemá, druhý den jsem jí nakoukla s foťákem pod víčko. Zelenina pustila spoustu vody, byla zcela ponořená a začala být trošku cítit, což je známka toho, že kvasný proces probíhá správně.
Čtvrtý den už bylo hotové, ale klidně jsem ho ještě mohla nechat kvasit dalších několik dní, bylo by ještě měkčí a zvedl by se obsah vitamínu C.
Je lepší jak z obchodu!
Kvašenou zeleninu jsme ochutnali hned k obědu a byla opravdu výborná, křehoučká a křupavá. Oproti kysanému zelí z obchodu neobsahuje žádné konzervanty a je chuťově určitě lepší. A ten skvělý pocit, že jsem si jí dokázala vyrobit sama, je k nezaplacení.
Však už mám v kvasné nádobě další várku a po předchozí zkušenosti mi to netrvalo ani 10 minut.
Recepty na osvědčené domácí pickles:
– Pickles
– Pickles z mrkve
– Pickles z červené řepy
– Kvašené okurky “rychlokvašky”
– Nakládaná cuketa
PS: Pozor, zavíráme vstup do Jarní očisty!
Poslední šance. Pojďte kuchtit 🍲 skvělá a svěží rostlinná jídla 🌱, pochutnat si, pročistit si tělo a zlepšit náladu v prima partě 🤗. Naskočte s námi na 8 týdenní Jarní očistu. Jsme s vámi živě, pomůžeme a podpoříme! ❤
Komentáře
udělala jsem pickles podle návodu. nastrouhala zeleninu, prosolila 2 % soli, promnula, napěchovala do vyvařené sklenice, tak aby bylo vše ponořeno. Po dvou dnech mi horní část zeleniny ztmavla, ztratila barvu jako by se kazila. Kde dělám prosím chybu? Poradíte mi?
Dobrý den, prosím o radu, je možné skladovat kvašenou zeleninu přes zimu na balkóně místo v lednici ? Děkuji.