Domů > Zdravé recepty > Hlavní jídla > Luštěniny

Kořeněná červená čočka po Marocku

Uvařeno
sezóna léto

Lehce kořeněná červená čočka s uzenou chutí díky uzené červené paprice. Ultrarychlé jídlo, skvěle se hodí ke kváskovému pečivu nebo různým druhům placek.

Ingredience
  • 1 lžíce oleje
  • 1 cibule
  • 1 stroužek česneku
  • 1 lžíce rajčatové pasty
  • uvařená červená půlená čočka
  • 1-2 lžičky uzené papriky (dle chuti)
  • špetka sušeného zázvoru
  • 1/2 lžičky mletého koriandru
  • špetka kurkumy
  • špetka kajenského pepře/chilli
  • 1 lžička jablečného octa
  • na dochucení: umeocet, sůl

Vedla jsem deníček během kurzu – ten vývoj v myšlení a vnímání těla je neuvěřitelný! Ke změně mě přivedla potra...

Jak připravit Marockou čočku

  1. Na oleji osmahneme na kostičky nakrájenou cibuli a česnek a posolíme.
  2. Nasypeme koření, orestujeme a přidáme uvařenou čočku, jablečný ocet a rajčatové pyré.
  3. Jak si v zimě dobít své životní baterie?
    Stáhni si z Jíme Jinak jídelníček pro regeneraci ledvin!
    Stáhnout 100% ZDARMA
  4. Zalijeme trochou vývaru nebo vody a dusíme cca 3-5 minut
  5. Dochutíme umeoctem, případně sojovkou, dle chuti.
  6. Ozdobíme petrželkou.

Praktické

  • K této čočce se hodí nejrůznější placky a chleby (čapati atp.), anebo uvařená obilovina (třeba basmati rýže).

Obměna

  • Můžeme přidat při restování cibulky k čočce i další zeleninu jako např. dýni, batát, mrkev, špenát atp.

Děti

  • Tento pokrm je vhodný pro děti od 2-2,5 let (kvůli koření).

PS: Co vařit v zimě pro dobítí svých životních baterií?

Stáhni si zdarma zimní jídelníček pro regeneraci ledvin. !

Zdravé recepty, zdravé vaření a životní styl. Tisíce receptů zdarma. Co víme, sdílíme! :-)

16 lidí už poděkovalo za článek.

Komentáře

Jaroslav Hlávka
18. 8. 2025

Taková malá rychlovka během dovolené 🙂

Jaroslav Hlávka
17. 3. 2025

Oblíbená rychlovka, když je méně času 🙂

Ukázat další komentáře
Schovat štítky

Vyzkoušejte také

21
2

Dárkové poukazy na kurzy a Klub Jíme Jinak

Chcete najít pod stromečkem vstup do Klubu Jíme Jinak nebo některý z našich kurzů? Dejte svým Ježíškům tip na výhodné dárkové poukazy. Malé i větší poukazy...

Tofu scissor těstoviny

Hedvábné tofu se dá použít i na těstoviny ve stylu fusion, ne zrovna italské, ne zrovna asijské. Výsledkem je krémový a lahodný pokrm jen z několika jednod...
klub
133

Prosinec – plakátek na ledničku

Co v prosinci jíst nejvíc, co méně a co raději vůbec? Čemu se věnovat a na čem pracovat, abychom maximálně využili potenciál, který tento měsíc nabízí? Pla...
67
18

Stokrát lepší než mikulášský balíček plný sladkostí (Jitka)

Jak řešit mikulášskou nadílku a adventní kalendář u dětí, které jsou z dětství zvyklé na sladkosti? Svoje zkušenosti nám před časem poslala maminka Jitka, ...

Rychlý dýňový krém s čerstvou kurkumou a zázvorem

Máte doma čerstvý kořen kurkumy? Šup s ním do polévky. Kurkuma zvyšuje obranyschopnost, odolnost a regeneraci organizmu. A protože přináší úlevu i při emoč...

Kulajda s tuřínem

Kulajda patří k naším favoritům. Polévka je plná zeleniny, není ničím zahuštěná, není v ní vejce, mléko, mouka ani cukr a přesto je naprosto fantastická! D...