- 1 větší dlouhý batát
- 300 g vařené cizrny
- 1 lžička tahini
- česnek
- cibulka
- 1 lžička hořčice
- citrónová šťáva
- pepř
- sůl
- petrželka
- olivový olej
Recept na dušený batát s cizrnovou pomazánkou
- Uvařenou cizrnu dejte do sekáčku spolu s prolisovaným česnekem, cibulkou a nasekejte nahrubo.
- Dejte nasekanou směs do misky, přidejte sůl, pepř, hořčici, tahini a citrónovou šťávu. Pořádně promíchejte a povrch posypejte petrželkou.
- Batát pečlivě omyjte a nakrájejte na silná kolečka. Naskládejte do pařáčku a napařujte do změknutí.
- Na batát naložte nasekanou směs a pokapejte olivovým olejem.
Stáhni si z Jíme Jinak jídelníček pro regeneraci ledvin!
Stáhnout 100% ZDARMA
Praktické
- Vzhledem k tomu, že je lepší v tomto případě batát neloupat, je ideální použít ho v bio kvalitě. Slupka zajistí, že nám dušený batát drží pohromadě.
Obměna
- Můžete použít jakýkoliv batát.
Děti
- Vhodné pro děti od 2 let, ale ubereme olej, sůl a koření.
PS: Co vařit v zimě pro dobítí svých životních baterií?
Stáhni si zdarma zimní jídelníček pro regeneraci ledvin. !







Buďte první, kdo napíše komentář