Domů > Zdravé recepty > Přílohy

Ovesná kaše s mrkví a dýňovým semínkem

Uvařeno
bez sóji

Jednoduchá, rychlá a ohromně chutná je kaše z ovesných vloček, mrkve a dýňových semínek. A samozřejmě bez mléka a cukru!

Ingredience
pro 6 porcí
  • 2 hrnky ovesných vloček
  • 8 hrnků vody
  • 3 mrkve
  • 4 lžíce dýňových semínek
  • sůl
  • petrželka

Jsem aktivní babička a přes vekšeré aktivity jsem byla stále baculka. Nastoupila jsem na cestu Jíme Jinak a jsem moc ...

Jak uvařit ovesnou kaši bez mléka
  1. Dáme vařit vodu a nastrouháme na hrubo omytou mrkev.
  2. Vločky dáme do vroucí osolené vody spolu s mrkví a propláchnutým semínkem.
  3. Na mírném plameni vaříme cca 10 minut.
  4. Podle potřeby přidáme vodu pro požadovanou konzistenci, každé sají trochu jinak.
  5. Než se kaše uvaří, nasekáme petrželku na jemno.

Praktické

  • Vločky je dobré přes noc namočit – budou lépe stravitelné. Pak je můžeme vařit v namáčecí vodě.
  • Použijte vyšší hrnec, vločky rády utíkají, zvlášť, když se dají vařit do studené vody.

Obměna

  • Mrkve můžeme vyměnit za jinou zeleninu, skvělá je dýně nebo petržel.
  • Semínka můžeme vynechat nebo dát jiná.
  • Do kaše můžeme přidat lžičku tahini, mandlového másla, arašídového másla apod.

Děti

Kaši můžete podávat dětem od 1 roku.

PS: Přemýšlíte jak zlepšit postavu a své zdraví?

Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !

Se změnou jídelníčku jsem se zbavila mnoha zdravotních potíží, se kterými si medicína nevěděla rady 30 let. Jídlo, vaření, psaní a šíření zdravého životního stylu se stalo mojí vášní. Je mi čím dál lépe a konečně mám své zdraví ve svých rukách. Celý příběh

31 lidí už poděkovalo za článek.

Komentáře

Jaroslav Hlávka
21. 12. 2022

Tato snídaně je hned hotová a splní fajn začátek dne 🙂

Jaroslav Hlávka
18. 8. 2022

Snídaně číslo 4, dovolená Liptovský Mikuláš 😀 Mám na 14 denní dovolenou vybraných 7 kaší, které se následně druhý týden opakují 😀

Ukázat další komentáře

Vyzkoušejte také

Pohanková bramboračka s houbami

Máme rádi všechny polévky, které připomínají bramborovou polévku. Tohle je naše oblíbená verze. Brambory ani jíšku do ní nedáváme a přitom všem chutná jako...

Rýžový nákyp s mrkví a dýní

Jak ze zbytků obilí udělat luxusní jídlo? Zkuste tento recept a uvidíte, jak zabodujete!

Růžičková kapusta na sladkém curry

Jako dítě jsem růžičkovou kapustu nesnášela. Ovšem tahle verze je pro mě lahůdkou a chutnala dnes i všem dětem. Kdyby jí bylo víc, přidávali bychom si.
Kaše
klub
23
31

Pohanková kaše s mákem

Perfektní vydatná kaši na zimní snídani. Zahřeje, je připravená za pár minut v jednom hrnci a je sladká i když v ní není přidaný žádný cukr. Že nemáte rádi...

Jednoduchá smetanová omáčka ze zelí a celeru (bez smetany)

Lahodná jemná omáčka, která nepotřebuje zahušťovat ani extra dochucovat. Bez mouky, bez mléka, bez smetany a přesto smetanová.

Nákyp s černými fazolemi

Zapékané nákypy v chladných dnech příjemně zahřejí. Černé fazole posilují ledviny a červená řepa je dobrá na krev. Vyzkoušejte, jak chutnají společně zapeč...