- 2 hrnky ovesných vloček
- 8 hrnků vody
- 3 mrkve
- 4 lžíce dýňových semínek
- sůl
- petrželka
- Dáme vařit vodu a nastrouháme na hrubo omytou mrkev.
- Vločky dáme do vroucí osolené vody spolu s mrkví a propláchnutým semínkem.
- Na mírném plameni vaříme cca 10 minut.
- Podle potřeby přidáme vodu pro požadovanou konzistenci, každé sají trochu jinak.
- Než se kaše uvaří, nasekáme petrželku na jemno.
Praktické
- Vločky je dobré přes noc namočit – budou lépe stravitelné. Pak je můžeme vařit v namáčecí vodě.
- Použijte vyšší hrnec, vločky rády utíkají, zvlášť, když se dají vařit do studené vody.
Obměna
- Mrkve můžeme vyměnit za jinou zeleninu, skvělá je dýně nebo petržel.
- Semínka můžeme vynechat nebo dát jiná.
- Do kaše můžeme přidat lžičku tahini, mandlového másla, arašídového másla apod.
Děti
Kaši můžete podávat dětem od 1 roku.
PS: Pojďme vařit podle jarního jídelníčku!
🌷 Jaro je tu - nový začátek. Pojďte kuchtit 🍲 skvělá a svěží rostlinná jídla 🌱, pochutnat si, pročistit si tělo a zlepšit náladu v prima partě 🤗. Naskočte s námi na 8 týdenní Jarní očistu. Jsme s vámi živě, pomůžeme a podpoříme! ❤
Komentáře
Tato snídaně je hned hotová a splní fajn začátek dne 🙂
Snídaně číslo 4, dovolená Liptovský Mikuláš 😀 Mám na 14 denní dovolenou vybraných 7 kaší, které se následně druhý týden opakují 😀