Domů > Zdravé recepty > Slané chuťovky

Pomazánka z červené čočky

Uvařeno
Čekáme na potvrzení souhlasu. Bez něj nemůžeme video přehrát.
bez lepku
bez mléka

Pokud vás honí mlsná na něco slaného, tahle tahle pomazánka vás jistě uspokojí. Její příprava je rychlá a vydrží v lednici i dva dny. Můžete si jí dát se zeleninou, na chleba, do placek či tortilly.

Ingredience
4 porce
  • 1 hrnek červené loupané čočky
  • šťáva z bio citónu
  • 1 lžíce tahini
  • sladká paprika
  • 1 lžíce sezamového oleje
  • 1 stroužek česneku
  • čerstvá petrželka
  • sůl

Víte co to je histaminová intolerance a jak se projevuje? Aleny syn se stále osypával, měl nateklé dlaně a chodidla, ...

Jak připravit rychlou čočkovou pomazánku

  1. Uvařte čočku, sceďte a nechte vychladnout. Scezenou vodu nevylévejte, můžete jí později potřebovat na doladění hustoty.
  2. Vložte do mixéru  s ostatními ingrediencemi a rozmixujte podle libosti. Někdo má raději hrubší strukturu, někdo zase hladký krém.
  3. Hotovou pomazánku dejte do misky, poprašte sladkou mletou paprikou a posypejte čerstvou petrželovou natí.
Jak si v zimě dobít své životní baterie?
Stáhni si z Jíme Jinak jídelníček pro regeneraci ledvin!
Stáhnout 100% ZDARMA

Praktické

  • Po rozmixování ochutnejte a dolaďte podle vaší chuti.
  • Pokud by se vám zdála pomazánka příliš hustá, přidejte trochu vody z vařené čočky.

Obměna

  • Můžete vyzkoušet jakoukoliv luštěninu.
  • Místo petrželky můžete použít čerstvý koriandr.

Děti

  • Vhodné pro děti od 1,5 roku, ale ubereme sůl a koření.

PS: Co vařit v zimě pro dobítí svých životních baterií?

Stáhni si zdarma zimní jídelníček pro regeneraci ledvin. !

Ráda bych ukázala lidem, že veganská strava není jednotvárná, nudná a chudá, jak si bohužel mnoho lidí myslí. Jídlo pro mě má být zdravé a ne jednotvárné, skoro nemocniční. Mé recepty jsou určeny pro ty, kterým vaření z kvalitních ingrediencí, přináší radost, pro ty, co se nebojí experimentovat a chtějí poznat nové chutě, pro ty, pro ty co si rádi u sporáku hrají, pro ty co nepotřebují zasytit jen žaludek, pro ty co si najdou čas pro sebe i svojí rodinu a nebojí se do vaření investovat trochu času. Jste připraveni opustit vaší komfortní zónu? PS. Všechny fotografie v mých článcích a receptech jsou moje, nejsou stáhnuté z jiných webů, jsou to fotky jídel, které jsem připravila a fotila osobně.

90 lidí už poděkovalo za článek.

Komentáře

Jaroslav Hlávka
5. 2. 2024

Pomazánka od Vierky je hned a vždy potěší 🙂

Skvělá, rychlá jednoduchá 👌 Děkuji za recept🙏

Ukázat další komentáře
Schovat štítky

Vyzkoušejte také

27
7

Jáhlová kaše s pečenou řepou a černou čočkou

Když se kouknete na ingredience asi nebudete mít chuť se do toho receptu pustit. Jedna porce a tolik věcí! Ale bez práce nejsou koláče a tahle kaše je fakt...

Mandlové kuličky

Slané kuličky vhodné jako finger food na oslavy nebo do různých placiček a palačinek. Jakýkoliv dip či ostrá omáčka se k těmto mandlovým kuličkám náramně h...

Fazolový citrónový krém

Velmi rychlý recept na dip nebo pomazánku, která voní citrusem. Perfektní k zelenině nebo i do placek a na chleba.

Květák Manchurian gobi

Opravdu pikantní indo-čínský recept, jehož pálivost si samozřejmě můžete doladit sami podle své chuti. Ideální zahřívací jídlo pro chladné dny.

Houbová paštika

Obchody nabízejí velké množství veganských alternativ paštik, ale složení nebývá zrovna ideální. Domácí je prostě domácí a bude záležet jen na vás, jak kva...

Rizoto s kopřivovým pestem

Jaro už klepe na dveře a příroda se probouzí a nabízí nám své poklady. Využijte sílu mladých kopřiv a připravte si pesto, které skvělé ochutí rizoto a může...