Domů > Zdravé recepty > Polévky > Obědové

Pórková polévka s celerem a pohankou

Uvařeno
bez lepku

Když se do polévky zavaří pohanka, polévka pěkně zahřeje. Vyzkoušejte tuhle velmi chutnou kombinaci.

Ingredience
pro 4 porce
  • 1 cibule
  • 1/2 pórku
  • kousek celeru (díl jako pórku)
  • 2 lžíce pohanky
  • 3/4 litru zeleninového vývaru (horké vody)
  • koření: 2 bobkové listy, špetka mletého římského kmínu, 1/2 lžičky celého kmínu
  • 1 lžíce bílé miso pasty
  • 1 lžíce oleje
  • špetka soli
  • umeocet podle chuti

Pro Ivu byla účast v očistě výzvou a zároveň snem. Zpočátku byla kritická, ale aby mohla kritizovat,...

Postup
  1. Dáme ohřát vývar, oloupeme cibuli, celer, omyjeme pórek
  2. Cibuli nakrájíme na proužky, pórek na kolečka a celer nastrouháme na hrubo.
  3. Na dně hrnce rozpálíme olej, přidáme na něj cibuli, kmín, sůl a krátce orestujeme.
  4. Přidáme celer, pórek, a propláchnutou pohanku u a opět krátce společně orestujeme.
  5. Zalijeme vývarem, přidáme bobkový list a na mírném ohni vaříme cca 15 minut.
  6. Odstavíme, rozmícháme v polévce miso pastu a podle chuti přidáme umeocet.
💡TIP: Sada na letní hubnutí - stáhni si hned teď ZDARMA.

Obměna

  • Místo bílého misa můžete dát tmavé, můžete také přidat více druhů zeleniny nebo zahustit vločkami místo pohany.
  • Pohanku orestujeme pro větší záhřevnost, ale můžeme brát ohled na látky citlivé na teplo a přidat jí až na závěr do téměř hotové polévky a nechat odstát, aby změkla. Nebo ji můžeme mít předem namočenou a na závěr přidat do polévky. Ale nebude mít tak zahřívající účinky jako v receptu.
  • Polévka je také dobrá, když se do ní nasekají 3 žampiony velmi nadrobno.

Děti

  • Polévka je vhodná už pro nejmenší děti, pouze do roka nedáváme sůl a umeocet, miso pasty jen trošku.

PS: Jde hubnout a normálně jíst? Pojď to zjistit! 😁

Tisíce lidí s námi shodily 5 kg za 14 dní. Jak to? Máme totiž chutný hubnoucí jídelníček s výbornými recepty, videa, jemné cvičení - a živou podporu! Už za 2 týdny uvidíš výsledky. Mrkni na výzvu Hubneme do plavek a naskoč!

Se změnou jídelníčku jsem se zbavila mnoha zdravotních potíží, se kterými si medicína nevěděla rady 30 let. Jídlo, vaření, psaní a šíření zdravého životního stylu se stalo mojí vášní. Je mi čím dál lépe a konečně mám své zdraví ve svých rukách. Celý příběh

19 lidí už poděkovalo za článek.

Komentáře

Dobroučká 🌞

Výborná polévka 😊 Už jsem vařila několikrát. Děkujeme ❤

Ukázat další komentáře

Vyzkoušejte také

Červená zelňačka s koprem

Zelňačka z červeného zelí je skvělá a velmi jednoduchá. Když se dobře ochutí a přidá kopr, tak je to hotová delikatesa.

Polévka s bílou ředkví, kapustou a cuketou

Bílá ředkev, známá jako daikon, má blahodárné účinky na náš organismus – podporuje trávení, pomáhá rozpouštět žlučové kameny, celkově organismus čist...