- 9 jablek
- (volitelně: skořice, vanilka, perníkové koření nebo třeba karob/kakao)
Jak připravit RAW palačinky
- Jablka očistíme, zbavíme slupky, jádřince a nakrájíme na kousky.
- Všechny jablka (případně i s volitelným kořením) v blenderu rozmixujeme na jemné pyré.
- Pyré rozdělíme na 3 díly.
- Každý díl nalijeme na plát sušičky nebo na olejem potřený pečící papír.
- Vytvarujeme kulatý tvar palačinky.
- Sušíme na 42°C zhruba 8-10 hodin.
- Palačinky potřeme domácí nutellou, oříškovým máslem či tofu tvarohem a zabalíme do nich ovoce nebo dovnitř zabalíme makovou nebo štrůdlovou nádivku.
- Můžeme nakrájet na dílky a polít rostlinným sirupem.
Praktické
- Usušené palačinky vydrží v suchu a chladu několik měsíců jako čerstvé.
Obměna
- Veganské palačinky se dají udělat i z jiného sezónního ovoce nebo z kombinace několika druhů ovoce.
- Vyzkoušejte připravit také jako zdravé lívance.
PS: Jde zdravě hubnout a normálně jíst?
Pojď to zjistit! 😁 Tisíce lidí shodily 5 kg za 14 dní - zdravě, bez deficitu, dřiny a chemie. Jak to? Máme totiž chutný hubnoucí jídelníček, který tě zbaví zadržované vody a nastartuje tvůj metabolismus. Naskoč do letní výzvy a začni!
Buďte první, kdo napíše komentář