Domů > Zdravé recepty > Hlavní jídla > Těstoviny

Špagety s daikonem, čínským zelím a řasou nori

Uvařeno
bez lepku
bez sóji
bez vajec

Pokud máte také rádi fusion recepty, vyzkoušejte tuhle čínsko – italskou dobrotu. Nebojte se v kuchyni experimentovat. V kuchyni, alespoň v té mé, neplatí žádný zákon, kromě jednoho. Musí to být dobré. A to tenhle recept splňuje.

Ingredience
2 porce
  • 160 g špaget
  • daikon
  • čerstvý zázvor
  • citrónová kůra z bio citrónu
  • čínské zelí
  • sůl
  • veganský parmazán
  • jarní cibulka
  • vločky řasy nori
  • olivový olej
  • gomasio

Chtěla jsem změnit všechno a hned. Neuvědomila jsem si, že beru tělu drogu a bylo mi hrozně. Bolela mě hlava, byla js...

Jak připravit daikonové špagety

  1. Dejte vařit vodu na těstoviny.
  2. Mezitím si připravte čínské zelí, nakrájejte ho na proužky. Spiralizérem připravte špagety z daikonu.
  3. Jak si v zimě dobít své životní baterie?
    Stáhni si z Jíme Jinak jídelníček pro regeneraci ledvin!
    Stáhnout 100% ZDARMA
  4. Do pánve s olejem dejte zelí, daikon, pokropte trochou vody a chvilku povařte. Až bude zelí a daikon hotové, nastrouhejte na ně citrónovou kůru, posypte vločkami nori, přidejte šťávu vymačkanou z nastrouhaného zázvoru, nakrájenou jarní cibulku a posypejte veganským parmazánem.
  5. Po uvaření sceďte špagety, dejte do pánve na zeleninu, osolte, promíchejte a posypejte gomasiem.

Praktické

  • Veganský parmazán je připravovaný z mandlí, sezamových semínek, slunečnicových semínek a lahůdkového droždí.
  • Budete potřebovat spiralizér. Pokud nemáte, nakrájejte daikon na tenké dlouhé nudličky.
  • Pro verzi bez lepku použijte bezlepkové těstoviny (např. kukuřičné nebo rýžové).

Obměna

  • Můžete použít i jinou těstovinu.
  • Gomasio a vločky nori můžete vynechat.

Děti

  • Bezmasé špagety vhodné pro děti od 2 let, ale ubereme olej a sůl.

 

    PS: Co vařit v zimě pro dobítí svých životních baterií?

    Stáhni si zdarma zimní jídelníček pro regeneraci ledvin. !

    Ráda bych ukázala lidem, že veganská strava není jednotvárná, nudná a chudá, jak si bohužel mnoho lidí myslí. Jídlo pro mě má být zdravé a ne jednotvárné, skoro nemocniční. Mé recepty jsou určeny pro ty, kterým vaření z kvalitních ingrediencí, přináší radost, pro ty, co se nebojí experimentovat a chtějí poznat nové chutě, pro ty, pro ty co si rádi u sporáku hrají, pro ty co nepotřebují zasytit jen žaludek, pro ty co si najdou čas pro sebe i svojí rodinu a nebojí se do vaření investovat trochu času. Jste připraveni opustit vaší komfortní zónu? PS. Všechny fotografie v mých článcích a receptech jsou moje, nejsou stáhnuté z jiných webů, jsou to fotky jídel, které jsem připravila a fotila osobně.

    34 lidí už poděkovalo za článek.

    Buďte první, kdo napíše komentář

    Schovat štítky

    Vyzkoušejte také

    Bagel pasta

    Rychlý a jednoduchý recept pro milovníky těstovin. Tyto špagety budete mít na stole během chvilky a jistě si na nich pochutná celá rodina.

    Plněné batáty s kuskusem a cizrnou

    Zapečené batáty s luxusní nádivkou z kuskusu, cizrny a hub shiitake. Lahodné jídlo, které je při použití bezlepkového kuskusu vhodné i pro celiaky.

    Špagety s pórkem, citrónem a růžovým pepřem

    Pokud patříte mezi milovníky špaget, měli byste je vyzkoušet s touto rychlou omáčkou s citrónem a růžovým pepřem, které si spolu velmi dobře rozumí.

    Nudle s cuketou

    Krémová konzistence a chuť pepře je pro mě v této omáčce, do které využijte i přerostlejší cukety, neodolatelná. Zkuste a dejte vědět, jak chutnalo vám.

    Špalda a čočka na celerovém krému

    Typický podzimní a zimní recept, který dovede zahřát. Krémová konzistence a křupavá zelenina vám bude zaručeně chutnat.

    Italský těstovinový salát

    Typicky letní recept na lahodný lehký salát, který vás v horku osvěží, ale i zasytí.