- 160 g špaget
- daikon
- čerstvý zázvor
- citrónová kůra z bio citrónu
- čínské zelí
- sůl
- veganský parmazán
- jarní cibulka
- vločky řasy nori
- olivový olej
- gomasio
Jak připravit daikonové špagety
- Dejte vařit vodu na těstoviny.
- Mezitím si připravte čínské zelí, nakrájejte ho na proužky. Spiralizérem připravte špagety z daikonu.
- Do pánve s olejem dejte zelí, daikon, pokropte trochou vody a chvilku povařte. Až bude zelí a daikon hotové, nastrouhejte na ně citrónovou kůru, posypte vločkami nori, přidejte šťávu vymačkanou z nastrouhaného zázvoru, nakrájenou jarní cibulku a posypejte veganským parmazánem.
- Po uvaření sceďte špagety, dejte do pánve na zeleninu, osolte, promíchejte a posypejte gomasiem.
Praktické
- Veganský parmazán je připravovaný z mandlí, sezamových semínek, slunečnicových semínek a lahůdkového droždí.
- Budete potřebovat spiralizér. Pokud nemáte, nakrájejte daikon na tenké dlouhé nudličky.
- Pro verzi bez lepku použijte bezlepkové těstoviny (např. kukuřičné nebo rýžové).
Obměna
- Můžete použít i jinou těstovinu.
- Gomasio a vločky nori můžete vynechat.
Děti
- Bezmasé špagety vhodné pro děti od 2 let, ale ubereme olej a sůl.
PS: Jde zdravě hubnout a normálně jíst?
Pojď to zjistit! 😁 Tisíce lidí shodily 5 kg za 14 dní - zdravě, bez deficitu, dřiny a chemie. Jak to? Máme totiž chutný hubnoucí jídelníček, který tě zbaví zadržované vody a nastartuje tvůj metabolismus. Naskoč do letní výzvy a začni!
Buďte první, kdo napíše komentář