Domů > Zdravé recepty > Hlavní jídla > Karbanátky a nákypy

Špenátové karbanátky

Uvařeno
bez lepku

Skvělé jednoduché karbanátky z několika ingrediencí. Vyzkoušejte je a nezapomeňte na nějaký dobrý dip.

Ingredience
9 karbanátků
  • 150 g jáhel v suchém stavu
  • 130 g špenátu (váženo po uvaření)
  • 1 čerstvá jarní cibulka
  • sůl
  • pepř
  • 1 lžíce oleje

Změna jídelníčku přinesla změny, které jsme nečekali a kdyby nám je někdo předem líčil, ani bychom mu nevěřili. Ono t...

Jak připravit karbanátky ze špenátu a jáhel

  1. Jáhly uvařte a dejte do mísy,
  2. Přiveďte vodu k varu a špenát blanšírujte 1 minutu. Ihned opláchněte studenou vodou a dobře vymačkejte.
  3. Jáhly rozmixujte tyčovým mixérem, ale ne úplně na kaši.
  4. Špenát rozmixujte s jarní cibulkou a smíchejte s jáhlami.
  5. Přidejte olej, sůl, pepř a pořádně promíchejte.
  6. Vytvarujte karbanátky a dobře je potřete olejem. Pečte v předehřáté troubě na 200°C, během pečení je otočte.
3denní “Podzimní detox výzva”
Imunita + Jídelníček + Antistres
Tři nabité dny pro vitální podzim!

Rezervovat místo zdarma

Praktické

  • Při pečení otáčejte karbanátky opatrně, abyste je nepoškodili.
  • Výborné teplé i vychladlé.

Obměna

  • Karbanátky můžete také smažit na pánvi na oleji.

Děti

  • Vhodné pro děti od 2 let, ale ubereme sůl a vynecháme pepř.

PS: Stále jen občas něco zkoušíš uvařit?

Co se do toho pustit pořádně a vařit podle připraveného zdravého jídelníčku? Začínáme kurz Podzimní detox. Spravíme si postavu, odstresujeme se a nabijeme energií. Budeme o tebe 8 týdnů pečovat a podporovat tě na cestě k lepšímu zdraví.
Chci jídelníčky pro detox.

Ráda bych ukázala lidem, že veganská strava není jednotvárná, nudná a chudá, jak si bohužel mnoho lidí myslí. Jídlo pro mě má být zdravé a ne jednotvárné, skoro nemocniční. Mé recepty jsou určeny pro ty, kterým vaření z kvalitních ingrediencí, přináší radost, pro ty, co se nebojí experimentovat a chtějí poznat nové chutě, pro ty, pro ty co si rádi u sporáku hrají, pro ty co nepotřebují zasytit jen žaludek, pro ty co si najdou čas pro sebe i svojí rodinu a nebojí se do vaření investovat trochu času. Jste připraveni opustit vaší komfortní zónu? PS. Všechny fotografie v mých článcích a receptech jsou moje, nejsou stáhnuté z jiných webů, jsou to fotky jídel, které jsem připravila a fotila osobně.

32 lidí už poděkovalo za článek.

Komentáře

Vierko, právě šly do trouby. Barva nemá chybu, přidala jsem česnek a hrnec od směsi jsem vylízala😁. Už se těším na upečené.

Viera, dnes vyskúšané.
Podarili sa a s hribikmi to bol super obed :-)

Ukázat další komentáře
Schovat štítky

Vyzkoušejte také

128
33

Brokolicová pečená placka

Tato vláčná bezlepková placka z brokolice je rychlá na přípravu a můžete ji jíst jen tak samotnou třeba na svačinu nebo jako přílohu k různým pokrmům dle v...

Prasorizo – řecký pórek s rýží

Prasorizo je přirozeně veganské jídlo, které je syté a plné chuti. Tato řecká klasika je vyrobena z hrstky jednoduchých surovin a je z ní lehký a zdravý ob...

Červené fazole se špaldou a kopřivovým krémem

Sezóna kopřiv je tu. Přijdete si tuto zdravím nabitou bylinku na talíř v podobně chutného krému, který vám poslouží v hustém provedení také jako pomazánka....

Houbové bezlepkové kuličky

Tyto chutné bezlepkové kuličky můžete použít k těstovinám, k salátu nebo třeba jen tak na zobání.

Tofu v sezamové krustě

Křupavé, pikantní a lahodné. Takové je tofu v této úpravě, kterou by snad neměli odmítnout ani jeho největší odpůrci. Doufám, že bude chutnat i vám.

Květák s cizrnou v lepivé omáčce

Pro milovníky koření, indické kuchyně a improvizovaných receptů. Nelekejte se ingrediencí, snažte se nic nevynechat, právě koření dává obyčejnému jídlu tu ...