- zelené a žluté fazolky
- kokosové mléko
- sušené kari listy
- olej
- kus celé skořice
- černé hořčičné semínko
- paprička chilli
- kmín
- česnek
- kus cibule
- trochu kurkumy
- sůl
- citrónová šťáva
Jak připravit Srí Lanka kari
- Uvařte fazolky, ale nerozvařte je.
- Na pánev dejte olej, rozpalte ho a přidejte nakrájenou cibuli, česnek, kari listy, kmín, hořčičné semínko, kus skořice, chili a vše osmahněte.
- Přidejte vařené fazolky, trochu vody, sůl, kurkumu a kokosové mléko. Promíchejte a vařte do požadované konzistence. Nakonec přimíchejte do pokrmu trochu citrónové šťávy.
- Posypte petrželkou a podávejte třeba s rýží.
Praktické
- Před podáváním odstraňte skořici.
- Nevynechte citronovou šťávu.
- Nevynechte koření.
- Podávejte s rýží.
Obměna
- Sušené kari listy můžete obměnit bobkovým listem, který, jako skořici, před podáváním odstraníte.
- Pokud nemáte žluté fazolky, použijte jen klasické zelené.
Děti
- Vhodné pro děti od 2 let, ale ubereme olej a sůl a vynecháme pikantní koření.
PS: Stále jen občas něco zkoušíš uvařit?
Co se do toho pustit pořádně a vařit podle připraveného zdravého jídelníčku? Začínáme kurz Podzimní detox. Spravíme si postavu, odstresujeme se a nabijeme energií. Budeme o tebe 8 týdnů pečovat a podporovat tě na cestě k lepšímu zdraví.
Chci jídelníčky pro detox.
Komentáře
Nádhera! Už vím, co dalšího s úrodou fazolových lusků. 🙂