Domů > Zdravé recepty > Hlavní jídla > Místo masa

Vietnamské bezlepkové cá kèo chay

Uvařeno
bez lepku
bez sóji
bez mléka
bez vajec

Cá kèo chay by v překladu mohlo znamenat víceméně něco jako veganské ryby. A ono to opravdu tak chutná. Tak pojďme společně navštívit Vietnam.

Ingredience
1 porce
  • 125 g tofu natural
  • řasa nori
  • 1 lžička rýžového sirupu
  • 1 lžička mirinu
  • 1 lžíce tamari
  • 1 polévková lžíce vody
  • 1 lžíce rýžového octa
  • 1 stroužek česneku
  • extra panenský olivový olej
  • sezamová semínka
  • 1 lžička rýžové mouky
  • čerstvá jarní cibulka

Adámkovi jsou dnes tři roky a čtvrt, skoro rok chodí do školky a nebývá téměř nemocný. Ale ještě ned...

Jak připravit vietnamské “rybí” závitky cá kèo chay

  1. V misce smíchejte tamari, rýžový ocet, prolisovaný česnek, vodu, mirin a rýžový sirup.
  2. Přiveďte vodu k varu a vařte tofu dvě minuty. Ne déle.
  3. Tofu nakrájejte na tyčinky a nechte několik hodin marinovat v připravené omáčce.
  4. V malé misce smíchejte rýžovou mouku s vodou, aby vzniklo nepříliš husté těstíčko.
  5. Řasu nori nastříhejte na kratší kousky než tofu, aby byly vidět špičky.
  6. Tofu obalte mořskou řasou.
  7. Připravené kousky namočte v těstíčku a opečte ze všech stran na rozpáleném oleji. Když je vnějšek křupavý, přelijte zbývající marinádou, zvyšte plamen a vařte, dokud omáčka nezhoustne. Nakonec posypejte sezamovými semínky.
  8. Podávejte se zbylou omáčkou a posypejte čerstvou jarní cibulkou.

Praktické

  • Podávejte s rýží, s nudlemi nebo jakoukoliv obilovinou.
  • Tofu je dobré předvařit kvůli konzistenci, ale není to nutné. Bez předvaření bude tofu gumovější.

Obměna

  • Pro verzi bez sóji použijte cizrnové tofu a hrachovou omáčku místo tamari.

Děti

  • Pro větší děti.

PS: Začínáme Jarní očistu!

Únava, blbá nálada a kila navíc? Nenecháme vás v tom! 😊 Pojďte s tím zatočit. Začínáme 8 týdenní Jarní očistu. Pročistíme tělo, zlepšíme jídelníček i postavu a zase bude dobře.

Ráda bych ukázala lidem, že veganská strava není jednotvárná, nudná a chudá, jak si bohužel mnoho lidí myslí. Jídlo pro mě má být zdravé a ne jednotvárné, skoro nemocniční. Mé recepty jsou určeny pro ty, kterým vaření z kvalitních ingrediencí, přináší radost, pro ty, co se nebojí experimentovat a chtějí poznat nové chutě, pro ty, co si najdou čas pro sebe i svojí rodinu a nebojí se do vaření investovat trochu času. Člověk sám nemůže změnit svět, ale každý člověk může šířit poselství, které ten svět změní..

45 lidí už poděkovalo za článek.

Komentáře

Dakujem Vierka za vyborny recept. Chut podobna rybe funguje aj s varenam celerom namiesto tofu. Vyskusajte :)

Je to vynikající:-)). Marinovala jsem tofu dva dny, protože jsem na něj zapomněla😁, ale nemá to chybu. Moc dekuju za recept….příště musím jenom udělat více, protože mi to masožrouti skoro celý normálně sežrali 😁.

Ukázat další komentáře

Mohlo by se vám líbit

144
70

Videopřání Jíme Jinak 2022 – Uspořádejme si myšlenky

Čtěte více na toho téma

Vyzkoušejte také

Zelenina s omáčkou Mitarashi

Tento recept je velmi rychlý a chutný. Při přípravě omáčky jsem se inspirovala japonským receptem Dango Mitarashi. Zkuste ho a dejte vědět, jak vám chutnal...

Citronová kaše s pikantním tofu

Letní recept vonící po sušeném citronu, který využijeme i v zimních měsících do čajů a jako dochucovadlo.

Tempeh s pomerančovou glazurou

Vyzkoušejte tento recept na tempeh ovoněný omáčkou z pomerančové a citrónové šťávy. Jeho příprava je velmi jednoduchá a v kombinaci s opečeným fenyklem bud...

Tofu s jamajskou omáčkou

Jamajský jerk a asijské ramen nudle? Věřte, funguje to. Vyzkoušejte další z oblíbených fusion receptů a dejte vědět, protože mě tento pokrm přímo nadchl.

Bezlepkové dýňové lasagne

Máte rádi lasagne a chcete se stravovat zdravě? Vyzkoušejte tuto zdravou zeleninovou verzi bez masa, vajec, mléka a lepku, ideální pro podzimní a zimní sez...

Sečuánská miska

Pikantní a velice voňavé, lehké asijské jídlo, ve kterém využijeme letní zeleninu.