Domů > Zdravé recepty > Hlavní jídla > Místo masa

Vietnamské bezlepkové cá kèo chay

Uvařeno
bez lepku
bez sóji
bez mléka
bez vajec

Cá kèo chay by v překladu mohlo znamenat víceméně něco jako veganské ryby. A ono to opravdu tak chutná. Tak pojďme společně navštívit Vietnam.

Ingredience
1 porce
  • 125 g tofu natural
  • řasa nori
  • 1 lžička rýžového sirupu
  • 1 lžička mirinu
  • 1 lžíce tamari
  • 1 polévková lžíce vody
  • 1 lžíce rýžového octa
  • 1 stroužek česneku
  • extra panenský olivový olej
  • sezamová semínka
  • 1 lžička rýžové mouky
  • čerstvá jarní cibulka

Jak připravit vietnamské “rybí” závitky cá kèo chay

  1. V misce smíchejte tamari, rýžový ocet, prolisovaný česnek, vodu, mirin a rýžový sirup.
  2. Přiveďte vodu k varu a vařte tofu dvě minuty. Ne déle.
  3. Tofu nakrájejte na tyčinky a nechte několik hodin marinovat v připravené omáčce.
  4. V malé misce smíchejte rýžovou mouku s vodou, aby vzniklo nepříliš husté těstíčko.
  5. Řasu nori nastříhejte na kratší kousky než tofu, aby byly vidět špičky.
  6. Tofu obalte mořskou řasou.
  7. Připravené kousky namočte v těstíčku a opečte ze všech stran na rozpáleném oleji. Když je vnějšek křupavý, přelijte zbývající marinádou, zvyšte plamen a vařte, dokud omáčka nezhoustne. Nakonec posypejte sezamovými semínky.
  8. Podávejte se zbylou omáčkou a posypejte čerstvou jarní cibulkou.

Praktické

  • Podávejte s rýží, s nudlemi nebo jakoukoliv obilovinou.
  • Tofu je dobré předvařit kvůli konzistenci, ale není to nutné. Bez předvaření bude tofu gumovější.

Obměna

  • Pro verzi bez sóji použijte cizrnové tofu a hrachovou omáčku místo tamari.

Děti

  • Pro větší děti.

PS: Přemýšlíte jak zlepšit postavu a své zdraví?

Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !

Ráda bych ukázala lidem, že veganská strava není jednotvárná, nudná a chudá, jak si bohužel mnoho lidí myslí. Jídlo pro mě má být zdravé a ne jednotvárné, skoro nemocniční. Mé recepty jsou určeny pro ty, kterým vaření z kvalitních ingrediencí, přináší radost, pro ty, co se nebojí experimentovat a chtějí poznat nové chutě, pro ty, pro ty co si rádi u sporáku hrají, pro ty co nepotřebují zasytit jen žaludek, pro ty co si najdou čas pro sebe i svojí rodinu a nebojí se do vaření investovat trochu času. Jste připraveni opustit vaší komfortní zónu?

50 lidí už poděkovalo za článek.

Komentáře

Ještě obrázek posílám😊

Dělám po druhé,je to vynikající a mám zařazeno v oblíbených receptech,dnes z rýží kvašenou červenou řepou a polníčkem. A nevystačila me řasa tak sem zbytek zamotala do rýžovýho papíru,ale samozdřejmě z řasou je to top😋😋

Ukázat další komentáře

Vyzkoušejte také

Dubu muchim – brokolice s tofu

Dubu muchin je korejský recept, který můžete podávat jak teplý, tak vychladlý nebo jako přílohu. Je velmi rychlý a během deseti minut máte na stole výborný...

Citronová kaše s pikantním tofu

Letní recept vonící po sušeném citronu, který využijeme i v zimních měsících do čajů a jako dochucovadlo.

Tempeh s pomerančovou glazurou

Vyzkoušejte tento recept na tempeh ovoněný omáčkou z pomerančové a citrónové šťávy. Jeho příprava je velmi jednoduchá a v kombinaci s opečeným fenyklem bud...

Zelenina s omáčkou Mitarashi

Tento recept je velmi rychlý a chutný. Při přípravě omáčky jsem se inspirovala japonským receptem Dango Mitarashi. Zkuste ho a dejte vědět, jak vám chutnal...

Květák s cizrnou v lepivé omáčce

Pro milovníky koření, indické kuchyně a improvizovaných receptů. Nelekejte se ingrediencí, snažte se nic nevynechat, právě koření dává obyčejnému jídlu tu ...

Chřestový koláč bez lepku

Sezóna chřestu je tady. Je to báječná surovina, která má pestré využití. Skvěle se hodí třeba do slaného koláče, který je bez lepku, vajec i mléka a skvěle...