- rýže basmati
- čočka beluga
- olej
- pórek
- žampiony portobello
- fialové zelí
- mrkev
- česnek
- černý kmín (černucha)
- černé hořčičné semínko
- kajenský pepř
- sůl
- umeocet
- petrželka
Jak připravit rizoto “všehochuť
- Uvařte čočku a nechte stranou.
- Uvařte rýži basmati.
- Na pánev dejte olej, černuchu, hořčičné semínko, na proužky nakrájenou mrkev, zelí, pórek a houby. Orestujte.
- Podlijte trochou vody, osolte, přidejte pepř, umeocet a duste.
- Když je zelenina hotová, vmíchejte do ní čočku a rýži. Přidejte nasekanou petrželku a servírujte.
Praktické
- Můžete servírovat i lépe a slavnostně, třeba tvořit kopečky nebo použít různé formičky.
Obměna
- Místo portobella můžete použít jakékoliv čerstvé houby.
Děti
- Vhodné pro děti od 2 let, ale vynecháme pepř a ubereme sůl.
PS: Stále jen občas něco zkoušíš uvařit?
Co se do toho pustit pořádně a vařit podle připraveného zdravého jídelníčku? Začínáme kurz Podzimní detox. Spravíme si postavu, odstresujeme se a nabijeme energií. Budeme o tebe 8 týdnů pečovat a podporovat tě na cestě k lepšímu zdraví.
Chci jídelníčky pro detox.
Komentáře
Vierko, zase vynikající recept. Dělala jsem k obědu, dnes, a fakt moooc dobré…👍👏