Přišla sezóna zelených fazolek. Dávám je do polévek, do salátů, do omáček, dnes mě napadlo smíchat fazole a fazolky. Strávníci byly nadšení. Vyzkoušejte tuhle báječnou sezónní zeleninu.

Ingredience
  • 1 hrnek uvařených fazolí adzuki (nebo jiné fazole)
  • 1 hrnek zelených fazolek (čerstvých lusků)
  • 1 cibule
  • 1 stroužek česneku
  • lžíce olej
  • špetka soli
  • majoránka
  • sojová omáčka
  • voda z fazolí/vývar/voda

Jak připravit fazole s fazolkami

  1. Cibuli nakrájíme na proužky, česnek na plátky, fazolky zbavíme stopek a pokrájíme na polovic.
  2. Do kastrolu dáme trochu oleje, rozpálíme a vložíme cibuli a osolíme.
  3. Cibuli orestujeme do sklovata, přidáme česnek a fazolky.
  4. Společně pár minut restujeme, aby se zelenina lehce opekla.
  5. Podlijeme vodou z fazolí nebo horkým vývarem, případně vodou. Vody dáme jen pár lžic.
  6. Vaříme pod pokličkou na mírném plameni cca 15 minut.
  7. Když jsou fazolky měkké, přidáme uvařené adzuki nebo jiné již uvařené fazole, majoránku, trochu sojové omáčky pro dochucení a necháme společně prohřát.
  8. Při promíchání se fazolky rozpadnou, takže budeme mít takovou správnou hmotu, která spojí všechny ingredience a nebude potřeba ničím zahušťovat.

Obměna

  • Použít můžete samozřejmě jakékoli jiné luštěniny, ideální na dosažení této konzistence je červená čočka a hrách, ostatní doporučujeme na závěr trochu rozšťouchat, protože jinak budete mít celé kuličky cizrny apod.
  • Měnit můžeme i bylinky, zejména máme-li na zahrádce čerstvé, můžeme tvořit lahodné chutě jednou z libečku, jindy přidáním tymiánu či oregána.

Kompletní talíř

  • Chceme-li kompletní jídlo, podáváme tuto luštěninovo zeleninovou část talíře spolu s obilím a lehce tepelně upravenou zeleninou. Přidejte zelenou posypku a kvašenou zeleninu, ozdobte praženými semínky a máte krásné dokonalé jídlo.

Děti

  • Takto připravené jídlo je vhodné pro děti kolem 2 let. Mladším dětem ubereme koření, sojovou omáčku, sůl a olej.

Kurz pro začátečníky

Alena: Děkuji za spoustu podnětů, které jsem na vašem...

Díky kurzu člověk přemýšlí, co vaří

Kacezak: Tak a první týden je za námi. Jsme...

Konečně vím „ jak na to“

Marcela: Ahoj holky, Evičko, Helenko, opravdu moc pěkný kurs. Přála...

Díky JJ mám více energie a 5 kg dole

Libenk: Hlavně chci moc poděkovat za Váš přístup, pořád...

Anna: Objevila jsem vás díky České televizi

Anna: Dobrý den, jsem na těchto stránkách poprvé díky...

Nechápu, jak jsem přežila, když jsem jedla, jak jsem jedla

Eva: Díky! A jinak celé menu opravdu skvělé... s...

První týden kurzu a 2 kg dole!

Lada: Už mi nepnou kalhoty přes stehna a je...

Po kurzu mám krásnou pleť a vlasy zvětšily na objemu

Evacernosk: Tak po čtrnácti kouzelných lekcích hubnutí do plavek...

Netušila jsem, že se dají uvařit takové mňamky, jaké jsou tady na JJ

Spenito: Ahojky Eví a holky, jsem tady taky poprvé...

Upravil se mi tlak, cholesterol i astma (v 73 letech)

Proda4: Dobrý den, patřím sice k začátečnicím ve stravování...

Vstávám teď tak, že vyskakuju z postele

KatkaM.: Cítím se báječně a nejsem unavená a opuchlá....

Z jídel jsem nadšená, jedí to i moji chlapi

Maca.s.: Z jídel jsem úplně nadšená, už jsem dělala...

Děkuji, jak se o nás krásně staráte

Tereza: Tak já také ještě jednou díky! Krásně se...

Jeden z nejsilnějších zážitků…

Kateřina: Milá Evi, také jsem chtěla poděkovat za celý kurz....

Děkuji, že se na JJ můžu dozvědět zásadní fakta o jídle

Maki: Musím říct, že pravda je často dost krutá..jsem...

Za těch pár korun za kurz jsem dostala nálož informací

Vlasztovka: Přesto, že podle stránek JJ jím už od...

Hubneme do plavek online: Shoďte 5 kg za 14 dnů

Jak to vidíte vy? Napište komentář.

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

Předchozí článekKam s tím? Kde hledat a kde sdílet? Nově na Facebooku!
Další článekPesto z medvědího česneku a vlašských ořechů