Přišla sezóna zelených fazolek. Dávám je do polévek, do salátů, do omáček, dnes mě napadlo smíchat fazole a fazolky. Strávníci byly nadšení. Vyzkoušejte tuhle báječnou sezónní zeleninu.

Ingredience
  • 1 hrnek uvařených fazolí adzuki (nebo jiné fazole)
  • 1 hrnek zelených fazolek (čerstvých lusků)
  • 1 cibule
  • 1 stroužek česneku
  • lžíce olej
  • špetka soli
  • majoránka
  • sojová omáčka
  • voda z fazolí/vývar/voda

Jak připravit fazole s fazolkami

  1. Cibuli nakrájíme na proužky, česnek na plátky, fazolky zbavíme stopek a pokrájíme na polovic.
  2. Do kastrolu dáme trochu oleje, rozpálíme a vložíme cibuli a osolíme.
  3. Cibuli orestujeme do sklovata, přidáme česnek a fazolky.
  4. Společně pár minut restujeme, aby se zelenina lehce opekla.
  5. Podlijeme vodou z fazolí nebo horkým vývarem, případně vodou. Vody dáme jen pár lžic.
  6. Vaříme pod pokličkou na mírném plameni cca 15 minut.
  7. Když jsou fazolky měkké, přidáme uvařené adzuki nebo jiné již uvařené fazole, majoránku, trochu sojové omáčky pro dochucení a necháme společně prohřát.
  8. Při promíchání se fazolky rozpadnou, takže budeme mít takovou správnou hmotu, která spojí všechny ingredience a nebude potřeba ničím zahušťovat.

Obměna

  • Použít můžete samozřejmě jakékoli jiné luštěniny, ideální na dosažení této konzistence je červená čočka a hrách, ostatní doporučujeme na závěr trochu rozšťouchat, protože jinak budete mít celé kuličky cizrny apod.
  • Měnit můžeme i bylinky, zejména máme-li na zahrádce čerstvé, můžeme tvořit lahodné chutě jednou z libečku, jindy přidáním tymiánu či oregána.

Kompletní talíř

  • Chceme-li kompletní jídlo, podáváme tuto luštěninovo zeleninovou část talíře spolu s obilím a lehce tepelně upravenou zeleninou. Přidejte zelenou posypku a kvašenou zeleninu, ozdobte praženými semínky a máte krásné dokonalé jídlo.

Děti

  • Takto připravené jídlo je vhodné pro děti kolem 2 let. Mladším dětem ubereme koření, sojovou omáčku, sůl a olej.

Hubneme do plavek online: Shoďte 5 kg za 14 dnů

Po kurzu mě vyřadili z diabetologie

Lentilka: Já se minulý rok přihlásila do Vánočního kurzu...

Už 4. týden bez kafe a spím hlubokým spánkem!

Tereza: Přidávám též pozitivní ohlas - kávu jsem zkusila...

I má 84letá maminka si na JJ jídle pochutnává

Hana O.: Konečně jsem dostala odvahu se ozvat, jsem...

Děti nepoznaly, že je to zdravé

Alena: můj 6letý masař nepoznal, že sekaná není z masa,...

Děkuji za cenné vychytávky a úžasnou motivaci

Annabirke S.: Ahoj Evi. O pochvalu nemáte nouzi, ale...

Potěšilo mě, že jste to vzali za správný konec

Štěpánka: Holky, mate to krasne. Daly jste si hodne...

Díky JJ solíme o polovinu méně a přestali jsme mlsat

Anicer: Tak do jarní očisty jsme doma vstoupili jako úplní...

Vaření dle JJ je jednoduché a nejsem unavená, takže to jde samo

Jana: Těch informací je hodně, ale strašně mě to...

Konec nudným salátům (Jaroslav)

Jaroslav: Můj první salát z tohoto kurzu. Jednou větou:...

Hubnu i bez cvičení! (Alena)

Musím sa priznať, že počas tejto výzvy som sa...

Dostávám pochvaly, jak dobře vypadám. A polévku už jí i manžel

Lenka: Tak se Vám musím pochlubit, dnes jsem dostala...

Konečně vím „ jak na to“

Marcela: Ahoj holky, Evičko, Helenko, opravdu moc pěkný kurs. Přála...

Obdivuji vaše recepty a úžasné nápady

Lenka M.: Nejsem ortodoxní JJ, ale tuto stravu mám...

Jste pro mě životní inspirací

Alena: moc děkuji za super stránky a za to,...

Nejlepší polévka. Kluci vylízali i hrnec a vaříme ji i dnes

Michaela: Prý nejlepší polévka světa a to došel zázvor....

Díky zdravé stravě mi zmizel myom

Havliar: Já chci moc pochválit stránky!!! Jsou super! Teď...

Jak to vidíte vy? Napište komentář.

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

Předchozí článekKam s tím? Kde hledat a kde sdílet? Nově na Facebooku!
Další článekPesto z medvědího česneku a vlašských ořechů