- 1 malá cibule
- 1 malá mrkev
- 1 malá petržel
- kousek červené řepy
- wakame řasy
- 1 lžička miso pasty
- zeleninový vývar
Jak připravit červenou miso polévku
- Zeleninu si nakrájíme na šikmé plátky a řepu nastrouháme nahrubo.
- Na dno hrnce dáme nalámané řasy a na ně navrstvíme zeleninu.
- Zalijeme vývarem až po horní vrstvu zeleniny a posolíme špetičkou soli.
- Přivedeme k varu, ztlumíme plamen a vaříme cca 15 minut.
- Vypneme a dochutíme misem rozmíchaným v části horkého vývaru z polévky.
- Podáváme posypanou čerstvými bylinkami (pažitka, petrželka).
Stáhni si z Jíme Jinak jídelníček pro regeneraci ledvin!
Stáhnout 100% ZDARMA
Praktické
Tato polévka se hodí jak na snídani, tak jako lehká polévka před hlavním chodem.- Pokud máte větší hlad, přidejte do ní ovesné vločky nebo již uvařenou obilovinu.
- V zimě do ní přidejte i šťávu ze zázvoru, krásně vás prohřeje.
Obměna
- Zeleninu můžete měnit dle sezóny a vašich zásob. Doporučujeme v této polévce vyzkoušet i dýni nebo batát.
- Miso můžete použít ječmenné, rýžové nebo shiromiso.
PS: Co vařit v zimě pro dobítí svých životních baterií?
Stáhni si zdarma zimní jídelníček pro regeneraci ledvin. !

Komentáře
😋
Řepa nikdy nezklame. Přidána lněná semínka drcena k zahuštění polévky. Blanka 🙂