Osvěžující citrónový krém a lehký korpus ze semínek a vloček. Tento zdravý dortík je zcela bez cukru, mouky, lepku a živočišných produktů. Je lehký, ale zároveň díky oříškům a semínkám i zasytí.

Ingredience

Na korpus:

  • 100 g mletých ovesných vloček
  • 35 g namletých slunečnicových semínek
  • 1 lžíce oříškového másla
  • 30 g rýžového oleje
  • 30 g rýžového sirupu (podle chuti)

Citrónový krém:

  • 300 ml kokosového mléka
  • 1 vrchovatá lžíce rýžového sirupu
  • šťáva z ½ citrónu
  • 2 vrchovaté lžičky kuzu (maizeny)
  • 3 g řasy agar-agar
  • špetka kurkumy

Postup

  1. Nejdříve si připravíme dortový korpus – smícháme všechny ingredience a rukama vypracujeme těsto.
  2. Pokud je těsto hodně sypké, přidáme ještě olej nebo rýžový sirup.
  3. Těsto natlačíme do menší dortové formy vyložené pečícím papírem.
  4. Připravíme si citrónový krém – 250 ml kokosového mléka přivedeme k varu, přidáme rýžový sirup a citrónovou šťávu a několik minut spolu povaříme.
  5. Směs ochutnáme a podle chuti ještě můžeme dokyselit/dosladit.
  6. Ve zbytku kokosového mléka rozmícháme kuzu a směs nalijeme k citrónovému základu.
  7. Chvíli povaříme, přidáme agar a ještě mícháme několik minut.
  8. Směs nalijeme na korpus a necháme ztuhnout v lednici, kde dort také skladujeme.

Děkuji za to, co děláte a šíříte

Inka: Pěkný předvánoční čas. Dnes jsem narazila Evi na...

Myslela jsem, že to zvládnu sama, ale společně je to lepší

Petula: Přeji krásné odpoledne všem statečným a odhodlaným účastnicím letošního...

Jíme jinak je fantastický web

Sisi: Jíme jinak je fantastický web, který vás musí...

Přestala mě pálit žáha, ustaly trávicí problémy a kalhoty se oblékají snadněji

Ilona: Cítím se lépe: nepálí mě žáha, nemám žádné...

Dal jsem dolů neuvěřitelných 16 kg a nespočet centimetrů (Fany)

Fany: Děkujeme za úžasně propracovaný kurz, prošel jsem Jarní...

Konečně více vnímám své tělo

Avka: Ahoj celému týmu JJ a všem, kteří prošli...

Měníte mi život k lepšímu

Pája: Ahoj, moc díky, v 50 mi měníte život...

Nádherně jsem si pošmákla a ještě jsem zhubla (Eva)

Eva: Děkuji, Evi, za krásný a velmi výživný rozhovor....

Klesl mi cholesterol, glykemie i další hodnoty v krvi

Jana P.: Dobrý den, chtěla jsem vám poděkovat, za...

Všechny vaše recepty jsou úžasné

Bobina: Všechny vaše recepty, které jsem zatím vyzkoušela (hlavní...

Splaskla jsem v obličeji a mám lepší náladu

Stipl2: Po týdnu mám 2,5 kg dole a vidím,...

Toto je stravování, který jsem celý život hledala

Danfejfar: Dobrý den, děkuji, děkuji. děkuji. Toto je stravování,...

Podpora v kurzu byla úžasná

Bilkorji: Kurz VÝBORNÝ, pro potěchu těla, duše i oka...

6 kg dole a snížené dávky léků na štítnou žlázu (Zdenka)

Zdenka: Mám za sebou Podzimní detox a od prosince...

Konečně jím pořádně jídlo!

Michaela: Chci moc poděkovat za detox. Konečně jsem se...
  1. Další test výborného dezertu od Jindry 🙏
    Byla to trochu výzva a až do konce jsem se trochu bál, ale nakonec to nějak dopadlo 😀 Jemná, velmi osvěžující chuť, předurčuje tento dezert pokud máme chuť na něco dobrého a nechceme se úplně naplnit 😀 Někde jsem četl, že Jindra má formu 18cm. Já mám formu cca 23cm, tak jsem ingredience navýšil o 25%. I tak je dortík poměrně nízký. Takže buď ještě zvýšit dávku nebo to chce menší formu.

  2. Bála jsem se, co udělá krém, ale ty poměry jsou skvělé, drží jak helvétská víra! Místo citronu jsem dala vanilku a pod krém ještě rozvar z rebarbory a jsem velmi spokojená :-) Sobě bych asi mohla osladit méně, ale konvenční strávníci by prskali, že je to nedoslazené…

  3. Výborný! :D Já jsem teda místo citronu měla pomeranč, pro barvu jsem přidala místo sirupu meruňkovou marmeládu. Celkově jsem to moc neodměřovala, takže všeho bylo od oka…Ale tvar drží a je výborný! Děkuji za inspiraci ;-)

  4. Jaké mléko prosím dáváte? To z plechovky? Jaký poměr kokosu ku vodě ve složení je k tomuto ideální? Protože je jich několik druhů a nerada bych to pokazila…

  5. Zobrazit všech 26 komentářů

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

Předchozí článekJe vhodné konzumovať suroviny zamrazené, sušené mrazom, sterilizovanú zeleninu a strukoviny v plechovkách?
Další článekProč nedoporučujeme jíst banány? Z těchto 10 důvodů!