Na korpus:
- 100 g mletých ovesných vloček
- 35 g namletých slunečnicových semínek
- 1 lžíce oříškového másla
- 30 g rýžového oleje
- 30 g rýžového sirupu (podle chuti)
Citrónový krém:
- 300 ml kokosového mléka
- 1 vrchovatá lžíce rýžového sirupu
- šťáva z ½ citrónu
- 2 vrchovaté lžičky kuzu (maizeny)
- 3 g řasy agar-agar
- špetka kurkumy
Postup
- Nejdříve si připravíme dortový korpus – smícháme všechny ingredience a rukama vypracujeme těsto.
- Pokud je těsto hodně sypké, přidáme ještě olej nebo rýžový sirup.
- Těsto natlačíme do menší dortové formy vyložené pečícím papírem.
- Připravíme si citrónový krém – 250 ml kokosového mléka přivedeme k varu, přidáme rýžový sirup a citrónovou šťávu a několik minut spolu povaříme.
- Směs ochutnáme a podle chuti ještě můžeme dokyselit/dosladit.
- Ve zbytku kokosového mléka rozmícháme kuzu a směs nalijeme k citrónovému základu.
- Chvíli povaříme, přidáme agar a ještě mícháme několik minut.
- Směs nalijeme na korpus a necháme ztuhnout v lednici, kde dort také skladujeme.
PS: Víte už jak na zdravé cukroví?
My na Jíme Jinak ano! Naučíme vás chutné cukroví - bez cukru a 100% rostlinné! 💖 Mrkněte jak nahradit cukr ve vánočním pečení nebo se seznamte s perfektním plánem pečení zdravého cukroví. A myslíme i na vás, kterým dělá starosti lepek. Ochutnejte některý ze 40 receptů na bezlepkové cukroví.
Komentáře
Už jsem dělala po druhé. Tentokrát jsem korpus upekla ( po přečtení komentářů ), ale víc mi chutnal ten nepečený. Pečený mi přišel dost tvrdý. Jinak výborný, sklidil úspěch, ale prý mám příště dát ty plátky citronu po celé ploše 😀 Tak příště budu vědět 😁
Dobrý den, jen se chci zeptat. Ten korpus z ovesných vloček zůstane syrový?