Osvěžující citrónový krém a lehký korpus ze semínek a vloček. Tento zdravý dortík je zcela bez cukru, mouky, lepku a živočišných produktů. Je lehký, ale zároveň díky oříškům a semínkám i zasytí.

Ingredience

Na korpus:

  • 100 g mletých ovesných vloček
  • 35 g namletých slunečnicových semínek
  • 1 lžíce oříškového másla
  • 30 g rýžového oleje
  • 30 g rýžového sirupu (podle chuti)

Citrónový krém:

  • 300 ml kokosového mléka
  • 1 vrchovatá lžíce rýžového sirupu
  • šťáva z ½ citrónu
  • 2 vrchovaté lžičky kuzu (maizeny)
  • 3 g řasy agar-agar
  • špetka kurkumy

Postup

  1. Nejdříve si připravíme dortový korpus – smícháme všechny ingredience a rukama vypracujeme těsto.
  2. Pokud je těsto hodně sypké, přidáme ještě olej nebo rýžový sirup.
  3. Těsto natlačíme do menší dortové formy vyložené pečícím papírem.
  4. Připravíme si citrónový krém – 250 ml kokosového mléka přivedeme k varu, přidáme rýžový sirup a citrónovou šťávu a několik minut spolu povaříme.
  5. Směs ochutnáme a podle chuti ještě můžeme dokyselit/dosladit.
  6. Ve zbytku kokosového mléka rozmícháme kuzu a směs nalijeme k citrónovému základu.
  7. Chvíli povaříme, přidáme agar a ještě mícháme několik minut.
  8. Směs nalijeme na korpus a necháme ztuhnout v lednici, kde dort také skladujeme.

Děkuji za celý rok v Klubu

Dobrý den, Evo a Heleno, chtěla bych vám poděkovat za...

Velké díky za filmový festival

Ivana: Holky, nechtělo se mi přihlašovat na festivalové stránky,...

Jste všichni tak milí, díky za podporu!

Annakrata: Jste všichni tak milí, já myslela,že moje zážitky...

Očista byla super!

Janakralicek: Očista byla super, diplom jsem si udělila, byla...

Vaše stránky mě nadchly

Agatha: Vaše stránky mě nadchly a hodně inspirovaly. Už...

Cítím se neskutečně lehčí a zmizelo i bušení srdce

Jaterik: Ahoj holky, moc děkuji za skvělý program. Vaření...

Vaše kurzy jsou super

Lucie: Moc Vás zdravím, holky :-). Od doby, co...

Netušila jsem, že se dají uvařit takové mňamky, jaké jsou tady na JJ

Spenito: Ahojky Eví a holky, jsem tady taky poprvé...

Přidala se ke mně i kolegyně z práce

Hanina515: Nemám ani extra chutě, když dětem peču klasickou buchtu,...

Členství v klubu JJ je cesta, jak si užít život na tomto světě

Jajabre: Klub JJ - dává mi radost z jídla,...

Už nevyžírám v noci ledničku a ustupují mi bolesti kloubů (Monika)

Pani Eva velmi pekne vam ďakujem! Zmenila som stravu...

Kurz se mi líbí čím dál tím víc

Tereza: Ahoj Evi, na Vánočním detoxu jsem již po...

Moje jídlo chutnalo spolužákům, kteří běžně jí sladkosti

Dagbri: Moje jídlo chutnalo spolužákovi ve škole, který dostává...

Mám tolik energie a vypadám i cítím se JINAK!

Luci88: Musím říct, že změny jsou obrovské. Mám tolik...

Jsem v klubu již 3. rokem a je k nezaplacení!

Marie J: děkuji za Váš úžasný web. V klubu...

Jsem moc ráda, že jsem do sebe za kurz investovala

Giana: Váš kurz se mi moc líbí. Jídla jsou...
  1. Bála jsem se, co udělá krém, ale ty poměry jsou skvělé, drží jak helvétská víra! Místo citronu jsem dala vanilku a pod krém ještě rozvar z rebarbory a jsem velmi spokojená :-) Sobě bych asi mohla osladit méně, ale konvenční strávníci by prskali, že je to nedoslazené…

  2. Výborný! :D Já jsem teda místo citronu měla pomeranč, pro barvu jsem přidala místo sirupu meruňkovou marmeládu. Celkově jsem to moc neodměřovala, takže všeho bylo od oka…Ale tvar drží a je výborný! Děkuji za inspiraci ;-)

  3. Jaké mléko prosím dáváte? To z plechovky? Jaký poměr kokosu ku vodě ve složení je k tomuto ideální? Protože je jich několik druhů a nerada bych to pokazila…

  4. Zobrazit všech 14 komentářů

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

Předchozí článekJe vhodné konzumovať suroviny zamrazené, sušené mrazom, sterilizovanú zeleninu a strukoviny v plechovkách?
Další článekBrokolicové kari špaldotto s mungo