Osvěžující citrónový krém a lehký korpus ze semínek a vloček. Tento zdravý dortík je zcela bez cukru, mouky, lepku a živočišných produktů. Je lehký, ale zároveň díky oříškům a semínkám i zasytí.

Ingredience

Na korpus:

  • 100 g mletých ovesných vloček
  • 35 g namletých slunečnicových semínek
  • 1 lžíce oříškového másla
  • 30 g rýžového oleje
  • 30 g rýžového sirupu (podle chuti)

Citrónový krém:

  • 300 ml kokosového mléka
  • 1 vrchovatá lžíce rýžového sirupu
  • šťáva z ½ citrónu
  • 2 vrchovaté lžičky kuzu (maizeny)
  • 3 g řasy agar-agar
  • špetka kurkumy

Postup

  1. Nejdříve si připravíme dortový korpus – smícháme všechny ingredience a rukama vypracujeme těsto.
  2. Pokud je těsto hodně sypké, přidáme ještě olej nebo rýžový sirup.
  3. Těsto natlačíme do menší dortové formy vyložené pečícím papírem.
  4. Připravíme si citrónový krém – 250 ml kokosového mléka přivedeme k varu, přidáme rýžový sirup a citrónovou šťávu a několik minut spolu povaříme.
  5. Směs ochutnáme a podle chuti ještě můžeme dokyselit/dosladit.
  6. Ve zbytku kokosového mléka rozmícháme kuzu a směs nalijeme k citrónovému základu.
  7. Chvíli povaříme, přidáme agar a ještě mícháme několik minut.
  8. Směs nalijeme na korpus a necháme ztuhnout v lednici, kde dort také skladujeme.

Po 6. dni mi splasklo břicho

Market: Dnes 6. den, váha šla krásně dolů o...

S každým jídlem si říkám: „Tohle je TOP“

Eva: S každým dalším jídlem si říkám "tak tohle je...

Jsem ráda, že jsem do toho šla!

Giana: Chtěla bych moc poděkovat za celé zpracování kurzu,...

S vámi jsem získala pestrý, jednoduchý a lahodný jídelníček

Fpc: Jsem ráda, že jsem tyto stránky objevila těsně...

Za 4 týdny mám 4 kg dole (Sylva)

Sylva: Krásný den, děvčata:-) Jsem s vámi už 4....

Jde z vás nakažlivá energie

Iveta: Jde z Vás ohromná energie, která je krásně...

Odložila jsem nejen kila, ale i léky na vysoký tlak, cholesterol a dokonce antidepresiva (Dagmar)

Dagmar: Pročítám si stránky Jíme Jinak jako každý večer...

Konečně po všech nezdarech našla (Veronika)

Veronika: Na luštěniny jsem si zvykla téměř hned, ty...

Díky Klubu jsem za měsíc zhubla 6 kilo a cítím se skvěle

Hana a Olda: chci Vám moc poděkovat za úžasné recepty,...

Kurz mě nakopl a konečně přemýšlím o tom, co jím

Lucka: Ahoj Evi a Helí, byly jste úžasné a...

4 kg dole a jsem plná radosti a sebevědomí

Ajka: Manžel a syn, světe div se si oblíbili...

Můj 19letý syn začal sám vařit dle JJ

Magda: Před chvílí se starší syn (19 let) ptá,...

Manžel, velký masožravec, vidí, že mu omezení masa prospívá

Stramis: Já vařím podle JJ od listopadu, teď mám...

Díky JJ mám více energie a 5 kg dole

Libenk: Hlavně chci moc poděkovat za Váš přístup, pořád...

Jak mi to jde? Parádně. (Radka)

Radka: Jak mi to jde s kurzem Vánoce jinak?...
  1. Další test výborného dezertu od Jindry 🙏
    Byla to trochu výzva a až do konce jsem se trochu bál, ale nakonec to nějak dopadlo 😀 Jemná, velmi osvěžující chuť, předurčuje tento dezert pokud máme chuť na něco dobrého a nechceme se úplně naplnit 😀 Někde jsem četl, že Jindra má formu 18cm. Já mám formu cca 23cm, tak jsem ingredience navýšil o 25%. I tak je dortík poměrně nízký. Takže buď ještě zvýšit dávku nebo to chce menší formu.

  2. Bála jsem se, co udělá krém, ale ty poměry jsou skvělé, drží jak helvétská víra! Místo citronu jsem dala vanilku a pod krém ještě rozvar z rebarbory a jsem velmi spokojená :-) Sobě bych asi mohla osladit méně, ale konvenční strávníci by prskali, že je to nedoslazené…

  3. Výborný! :D Já jsem teda místo citronu měla pomeranč, pro barvu jsem přidala místo sirupu meruňkovou marmeládu. Celkově jsem to moc neodměřovala, takže všeho bylo od oka…Ale tvar drží a je výborný! Děkuji za inspiraci ;-)

  4. Jaké mléko prosím dáváte? To z plechovky? Jaký poměr kokosu ku vodě ve složení je k tomuto ideální? Protože je jich několik druhů a nerada bych to pokazila…

  5. Zobrazit všech 16 komentářů

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

Předchozí článekJe vhodné konzumovať suroviny zamrazené, sušené mrazom, sterilizovanú zeleninu a strukoviny v plechovkách?
Další článekBrokolicové kari špaldotto s mungo