Domů > Zdravé recepty > Hlavní jídla > Těstoviny

Inkoustové špagety

Uvařeno
bez lepku
bez sóji
bez vajec

Inkoustové špagety jsou běžně připravovány s inkoustem ze sépie. Vyzkoušejte tuto verzi, kde špagetám dodá barvu černá tahini pasta. Vločky nori dodají vůni moře a netradiční příloha je na světě.

Ingredience
  • domácí černé tahini 
  • špagety
  • olej
  • citrónová šťáva
  • česnek
  • citrónová kůra z bio citrónu
  • vločky z mořské řasy nori
  • sůl

Považoval jsem se za typického masožravce. Vyrostl jsem na vepřovém, skopovém, mléku kravském a ovčí...

Jak připravit černé špagety

  1. Dejte vařit vodu na špagety.
  2. Připravte si do pánve olej, prolisovaný česnek, citrónovou kůru. Lehounce osmahněte.
  3. Nyní přidejte trochu černé tahini, citrónovou šťávu a promíchejte.
  4. Nyní přidejte vařené špagety a několik lžic vody, ve které se vařily, aby se kondiment lehounce naředil. Promíchejte, zvyšte plamen a několik sekund nechte zhoustnout.
  5. Na talíři posypte vločkami nori.
Jak začít s Jíme Jinak?
Naskoč do kurzu zdarma. Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví!
Chci začít

Praktické

  • Špagety vařte al dente.
  • Kůra musí být z bio citrónů.
  • Pro verzi bez lepku použijte bezlepkové těstoviny.

Obměna

  • Můžete použít jakékoliv jiné těstoviny.

Děti

  • S menším množstvím soli a oleje vhodné pro děti od 2 let.

PS: Přemýšlíš, co uvařit pro lepší postavu?

Nepřemýšlej 😊 Pojď něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskoč do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !

Ráda bych ukázala lidem, že veganská strava není jednotvárná, nudná a chudá, jak si bohužel mnoho lidí myslí. Jídlo pro mě má být zdravé a ne jednotvárné, skoro nemocniční. Mé recepty jsou určeny pro ty, kterým vaření z kvalitních ingrediencí, přináší radost, pro ty, co se nebojí experimentovat a chtějí poznat nové chutě, pro ty, pro ty co si rádi u sporáku hrají, pro ty co nepotřebují zasytit jen žaludek, pro ty co si najdou čas pro sebe i svojí rodinu a nebojí se do vaření investovat trochu času. Jste připraveni opustit vaší komfortní zónu? PS. Všechny fotografie v mých článcích a receptech jsou moje, nejsou stáhnuté z jiných webů, jsou to fotky jídel, které jsem připravila a fotila osobně.

2 lidi už poděkovali za článek. Oceňte práci autora také.

Komentáře

I s tempehem a žampiony Vierko skvělé 🙂

Vierko konečně jsem se dneska dostala k tyhle dobrotě a nezklamala 🙂 diky za recept

Ukázat další komentáře

Vyzkoušejte také

Podzimní strozzapreti s tempehem

Podzim nás vždy obdaruje krásnými barvami. Tak proč si ty barvy a chutě nepřipravit na náš talíř? Oko bude mít radost a chuťové pohárky ještě větší.

Těstoviny se slupkami okurek

Proč vyhazovat slupky z okurek, které jsou dobrým zdrojem minerálů, vitamínů, vlákniny, thiaminu, kyseliny listové, a kyseliny pantotenové? Pojďte je zužit...

Ječné kroupy s brokolicí Romanesco

Jednoduché a rychlé jídlo, na kterém si jistě pochutnáte. Pokud neseženete brokolici Romanesco, nenechte se odradit, můžete použít tu klasickou nebo květák...

Hlíva s omáčkou z kaparů a růžového pepře

Výborná pečená hlíva doplněná dipem, který můžete využít i k jiným receptům.Tento dip si můžete přizpůsobit vaší chuti a měnit konzistenci podle toho, na c...

Fazolová pomazánka tří pepřů

Pokud máte rádi různé pomazánky, myslím, že tahle bude vám chutnat. Vychutnejte si ji třeba s kváskovým chlebem nebo plackami jako rychlou a zdravou svačin...

Maková pomazánka

Velmi jednoduchá a zdravá pomazánka. Pokud máte uvařené fazole, budete ji mít připravenou během okamžiku. Je skvělá na svačinku třeba ke kváskovému chlebu,...