Domů > Zdravé recepty > Dezerty > Ovocné

Jablečné mousse se skořicí

Uvařeno
bez lepku
bez sóji
bez cukru
bez mléka
bez vajec
sezóna léto
děti od 1 roku

Jednoduché, rychlé, bez cukru a vajec, přitom krásně sladké. Ve chvíli, kdy je chuť na něco sladkého, máte tento osvěžující dezert hned po ruce. Příprava je rychlá a dá se udělat i dopředu a skladovat v lednici. To pak skvěle nahradí zmrzlinu.

Ingredience
5 malých porcí
  • 2 velká sladká jablka
  • 160 ml vody
  • 1 lžíce mandlového másla
  • podle chuti skořice
  • 1 lžička agaru
  • špetku soli
  • 1 lžíce rýžového sladu
  • 100 % čokoláda

Trpěla jsem maniodepresivní poruchou, poporodními depresemi, nadváhou, ekzémy, bolestmi zad, návaly vzteku. Měla jsem...

Jak připravit jablečné mousse se skořicí

  1. Nakrájejte na kousky jablko, dejte do vody, poprašte skořicí a vařte asi 7 minut do změknutí. Poté tyčovým mixerem rozmixujte.
  2. Ve 3 lžících studené vody rozpusťte agar, smíchejte s mandlovým máslem, sladem, solí a přidejte do rozmixovaného jablka. Znovu uveďte k varu asi na 3 minuty.
  3. S věkem přibývají kila a potíže?
    Objev jak ozdravit jídelníček pro lepší postavu a zdraví teď hned!
    Chci začít 100% ZDARMA
  4. Nechte vychladnout, nejdřív na lince a poté v lednici. Až krém pořádně ztuhne, znovu rozmixujte tyčovým mixérem do hladkého krému.
  5. Za pomocí pístové zdobičky na dorty, nastříkejte mousse do mističek. Nastrouhejte čokoládu a posypte dezert.

Praktické

  • Když si připravíte předem a dáte vychladit, můžete podávat místo zmrzliny.
  • Používejte sladké odrůdy jablek, u kyselejších přidejte sirup.

Obměna

  • Čokoládu můžete vynechat, nebo místo ní posypat karobem, kakaem nebo instantní obilnou kávou.
  • Můžete použít i jiné sladidlo – pokud nemáte problém s lepkem, můžete použít slad.

Děti

  • Veganský dezert vhodný pro děti od 1 roku, ale vynecháme sůl, skořici a čokoládu. A nepodáváme ledové, nýbrž v pokojové teplotě.

PS: Přemýšlíš, co uvařit pro lepší postavu?

Pojď to zjistit! 😁 Tisíce lidí shodily 5 kg za 14 dní - zdravě, bez deficitu, dřiny a chemie. Jak to? Máme totiž chutný hubnoucí jídelníček, který tě zbaví zadržované vody a nastartuje tvůj metabolismus. Naskoč do letní výzvy a začni!

Ráda bych ukázala lidem, že veganská strava není jednotvárná, nudná a chudá, jak si bohužel mnoho lidí myslí. Jídlo pro mě má být zdravé a ne jednotvárné, skoro nemocniční. Mé recepty jsou určeny pro ty, kterým vaření z kvalitních ingrediencí, přináší radost, pro ty, co se nebojí experimentovat a chtějí poznat nové chutě, pro ty, pro ty co si rádi u sporáku hrají, pro ty co nepotřebují zasytit jen žaludek, pro ty co si najdou čas pro sebe i svojí rodinu a nebojí se do vaření investovat trochu času. Jste připraveni opustit vaší komfortní zónu? PS. Všechny fotografie v mých článcích a receptech jsou moje, nejsou stáhnuté z jiných webů, jsou to fotky jídel, které jsem připravila a fotila osobně.

63 lidí už poděkovalo za článek.

Komentáře

Ahojky. Chtěla jsem se zeptat, jak dlouho jste nechaly ten dezert odležet?

Výborné a jednoduché, díky za recept Vierko 🙂 Zkusila jsem udělat z nashi hrušek, kterých se letos urodilo moc. I když jsem přisladila jen málo, příště slazení vynechám úplně.

Ukázat další komentáře
Schovat štítky

Vyzkoušejte také

Špendlíková bublanina (bezlepková)

Mirabelky, kterým naše rodina říká lidově špendlíky, dozrávají všude v okolí. Padají po zemi a málokdo se o ně zajímá, přitom je to bezvadné nestříkané ovo...

Citrónový krém s mandlovým máslem

Máte-li rádi krémové dezerty, pak určitě vyzkoušejte tuhle osvěžující variantu. Chutná skvěle a přitom neobsahuje cukr ani mléko.

Teplé pyré na uklidnění

Tento uklidňující, teplý krém je výborný na zahřátí během chladnějších dní, ale skvěle chutná i vychlazený. Skvěle se hodí pro ty, kdo mají oslabený okruh ...

Podzimní kaštanový krém

Mám ráda rychlé sladké dezerty na lžičku, se kterými není moc práce. Jedním z nich je kaštanový krém. Prostě podzimní klasika.

Jablečný pohárek pro horké dny

Ani padaná letní jablíčka nepřijdou na zmar – udělejte z nich skvělý letní dezert. Osvěží lépe než zmrzlina. Podáváme vychlazený!

Osvěžující ovocný pohár s agarem

Oblíbeným lehkým a velmi osvěžujícím dezertem pro parné dny je ovoce v agarovém rosolu. Bude chutnat zejména těm, kdo nemají rádi příliš sladké a těžké dez...